2018-2019学年上学期高二年级期末考试
作者: 发布时间:2019-01-09 09:05:05 本文来源于:
  

  英 语

  注意事项:

  1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。

  2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

  3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

  4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。

  第Ⅰ卷

  第一部分 听力(共两节,满分 30 分)(略)

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Magazine sales have generally been falling since the day the inventor of the Internet said, “Hey, why don’t I invent the Internet?”

  But the latest ABC figures, released this week, show that sales of certain titles are actually going up. News and current affairs magazines are becoming more popular—but celebrity (名人), gossip and fashion publications are still struggling.

  “Gossip and celebrity news is rarely something that requires detailed analysis—so it’s best suited to bite-sized content on social media,” says Ian Burrell, media columnist for The Drum. “Once it’s out there, it’s quickly shared and readers move on to the next star. No one wants to wait a week to read about it in a print magazine.”

  Fraser Nelson, editor of The Spectator, wrote this week: “There’s now too much writing online, and in an era of fake news, where you get your analysis from has never been more important. As newspapers and magazines are finding out, if you can publish writing that is consistently better than what can be found online, people will pay.”

  But many editors are struggling to strike the right balance between physical and digital content. They are faced with the choice of either posting all their articles online for free so the magazine stays relevant, or charging readers money to protect the financial future of the brand.

  As Burrell points out, most readers are hungry for a deeper understanding of the fast-moving changes in global news and politics rather than seeking to escape from it by burying their heads in celebrity gossip and entertainment stories.

  Serious times call for serious journalism. While general-interest daily news has been turned into an almost universally available commodity (商品) by the Internet, specialist journalism is still a service people value and think they can’t get elsewhere.

  21. What does Ian Burrell think of celebrity news?

  A. It isn’t worth reading. B. It isn’t worth analyzing.

  C. It should be read carefully. D. It should appear on magazines.

  22. What did Fraser Nelson mainly stress?

  A. The importance of news sources.

  B. The significance of current affairs.

  C. The value of newspapers and magazines.

  D. The balance between physical and digital content.

  23. What can be inferred from Burrell’ s opinion in Paragraph 6?

  A. Most readers are fond of rapid changes.

  B. Most readers tend to escape from reality.

  C. Most readers like entertainment news best.

  D. Most readers show great interest in global news and politics.

  24. Which of the following can be the best title for the text?

  A. Where Magazines Will Go in the Future.

  B. What Makes Some Magazines Disappear.

  C. How Magazines Are Surviving the Digital Age.

  D. Why People Are Still Reading Fashion Publications.

  B

  It’s exciting to imagine how future humans will have solved the problems we have now, or what amazing new inventions will make our lives more convenient and interesting. We asked top scientists to share their predictions on what the world will be like in a century. If they’re right, the 2114 is going to be really cool.

  1. Robots will do your chores and more.

  Robots will be doing most of our jobs, from building homes to teaching math. There are already robots that clean floors and pump gas. In the future they will be more complicated and useful. Unfortunately, with robots taking all the jobs, unemployment will be high.

  2. You will read minds.

  Speaking of being social, we will communicate in an entirely different way. Forget texts and emails. Mind­reading technology will allow us to send thoughts to each other without speaking a word. We will also be able to send thoughts to objects around us. (Instead of pressing “start” on the microwave, you could just think “start”.) Meanwhile, chips implanted(植入) in our brains will improve memory and intelligence.

  3. Your car will drive you.

  Today, around 30,000 Americans die in car accidents each year. One hundred years from now, accidents will be a thing of the past. According to Mark Safford, consultant or the U.S. department of Transportation, future cars will drive themselves. These electric cars will communicate with other cars on the road to travel safely in close formation at high speeds.

  4. You will eat fake meat.

  Raising animals is not an efficient way to produce food, and it harms the environment. Cows, chickens, and pigs eat a lot, and then we have to deal with all that poop(粪便). What’s more, that poop can poison lakes, rivers, and streams. Today, scientists can “grow” meat in a lab from animal cells, but it’s expensive and not very delicious. In the future, they will have perfected the process. You’ll order hamburgers that come from factories, not cows. Scientists may even find ways to make lab grown meat tastier and healthier than the real thing.

  25. According to the passage, what is likely to happen when robots become more common in the future?

  A. People will be much lazier. B. More people will lose their jobs.

  C. People may become physically weaker. D. More people may become less intelligent.

  26. Mind-¬reading technology will help people to ________.

  A. have a good memory B. talk to other creatures

  C. read books efficiently D. convey messages silently

  27. According to the passage, in the future cars will be ________.

  A. less popular B. more expensive

  C. much easier to operate D. much smaller and lighter

  28. Future meat will be ________.

  A. much more harmless B. less tasty but healthier

  C. more organic and delicious D. more environmentally friendly

  C

  The days of having to carry a phone charger everywhere could soon be over. Michigan researchers have revealed a major breakthrough in harvesting energy from human motion. They say it could lead to smart phones powered for a week by the motion of a swipe (重击).

  Michigan State University’s low-cost device, known as a nano generator, has already been tested. Scientists’ success fully operated an LED touch screen, a bank of 20 LED lights and a flexible keyboard, all with a simple touching or pressing motion and without the aid of a battery. The groundbreaking findings, published in the journal Nano Energy, suggest “We’re on the path toward wearable devices powered by human motion,” said Nelson Sepulveda, associate professor of electrical and computer engineering and lead researcher of the project.

  “What I foresee, relatively soon, is the capability of not having to charge your cellphone for an entire week, for example, because that energy will be produced by your movement,” said Sepulveda, whose research is funded by the National Science Foundation.

  Electrical energy is created when the device is compressed by human motion. The completed device is as thin as a sheet of paper. The device used to power the LED lights was palm-sized, while the device used to power the touch screen was as small as a finger. Advantages such as being lightweight, flexible and low -cost could make it a promising and alternative method in the field of Mechanical-energy harvesting.

  The device also becomes more powerful when folded. Sepulveda said, “You can start with a large device, but when you fold it once again and again, it’s much smaller and has more energy. Now it may be small enough to put in a specially made heel of your shoe so it creates power each time your heel strikes the ground.”

  Sepulveda and his team are also developing technology that would transmit the power generated by the heel strike to, say, a wireless headset.

  29. The underlined word “device” in the second paragraph probably refers to .

  A. a piece of equipment B. a special kind of smart phone

  C. a touch screen D. a flexible keyboard

  30. What can we learn about Nelson Sepulveda in the passage?

  A. He works as a journalist writing for Nano Energy.

  B. He plays a major role in the project of the nano generator.

  C. He invented a type of battery-free smart phone.

  D. He collects funds for the National Science Foundation.

  31. From the passage we know that the nano generator .

  A. becomes more powerful when kept flat

  B. has already come into market in the USA

  C. is light weight and flexible though expensive

  D. makes it possible to produce power by walking

  32. The purpose of the passage is to .

  A. persuade people to buy the device

  B. bring in a new way to save energy

  C. introduce a breakthrough in science

  D. honor Nelson Sepulveda for his contributions

  D

  Purpose of the Wolfpacket

  The Wolfpacket aims to inform students of current and relevant events and issues. Some items are published only to entertain but will follow the guidelines of the editorial policy. Since the Wolfpacket staff meets regularly, publication of the newspaper serves to educate both readers and staff members. The staff tries to be accurate and responsible, and follows some regulations as defined by the Society of Professional Journalists.

  Content

  The Wolfpacket staff determines what goes into the school paper and reserves the right to choose content and determine priority (优先级) of stories. Although the Wolfpacket emphasizes school news, it also covers community, state, national, and international news that the staff thinks relevant to students. Stories are evaluated for news value, entertainment value, timeliness, and a student angle. While most Wolfpacket articles will be written by the staff, we encourage other students, administrators and community members to consider the opinions section of the Wolfpacket to be open for discussion.

  Editorials(社论)

  Opinions and editorials are clearly labeled and separated from news items. Editorials represent the majority opinion of the staff and will be run under the heading “Editorial”. Individual opinions, which do not necessarily represent staff opinion, will be clearly distinguished from editorials.

  Trivia(琐事)

  The Wolfpacket staff is opposed to running gossip columns, such as holiday messages, April Fool’s jokes, and popularity surveys because the Wolfpacket tries to maintain a standard of professionalism in the content. We try to avoid any possible harm to students and other readers, no matter how much entertainment value these features might provide.

  Time, Place and Manner of Distribution

  The Wolfpacket is distributed free of charge on campus, except for the Homecoming issue, which is distributed during half-time at the football game. Additional copies may be available in the library and school office. Copies are mailed to subscribers (订阅者) and advertisers by the circulation manager. Subscriptions to the Wolpacket cost $20 for one year.

  33. According to the passage, the Wolfpacket is most likely ______.

  A. a book B. a website

  C. a newspaper D. a TV program

  34. The Wolfpacket focuses on ______.

  A. school news B. community news

  C. natioanl news D. international news

  35. The passage is mainly about ______.

  A. the development of the Wolfpacket B. the content of the Wolfpacket

  C. the influence of the Wolfpacket D. the regulations of the Wolfpacket

  第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

  England is the perfect place for you to travel to if you’re thinking about taking your first abroad trip. You’ll need to prepare for the trip with some international travel basics and map out a realistic itinerary (旅程) to make the most of your experience.

  Get your paperwork done.

  36 If you don’t have a current passport, you’ll need to bring your pictures and some proof of your citizenship — a birth certificate, a certificate of naturalization, or a certificate of citizenship — to a post office. Fill out a passport application, and in a month you’ll have your passport.

  Plan your trip.

  Plan your trip to England in early to mid-October or in mid-to-late March, because that’s when flights are the cheapest. During the winter, the days grow very short. Besides, sunlight is sometimes limited to less than eight hours per day. 37

  Settle yourself in England.

  Find affordable accommodations by staying at a hostel. Hostels vary in shapes, forms and sizes. 38 If you can afford to stay at a hotel, make sure you are aware of check-in times and policies.

  To get around England, the most common methods are bus and rail. 39 Passes for a full day, week, or month can save you money if you’re going to take the Tube for even a few stops.

  40

  Buy a budget travel book to find attractions and sites in cities such as: London, Bath, Cambridge Oxford, Canterbury, Leeds and Wimbledon. Popular attractions include: Buckingham Palace, Trafalgar Square, Portobello Market and the Tower of London in London; Bath Abbey in Bath; the colleges of Cambridge; and the Canterbury Cathedral in Canterbury.

  A. Budget your trip.

  B. Find the best things to do.

  C. You can get a visa from any British Embassy.

  D. You’ll need a passport and visa to visit England.

  E. The summer brings in record-breaking numbers of tourists.

  F. If you decide to use the underground rail system, get a pass.

  G. But they generally provide affordable housing with minimal pleasures.

  第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45分)

  第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A Race Against Death

  It was a cold January in 1925 in Nome Alaska. The town was cut off from the rest of the world due to heavy snow.

  On the 20th of that month, Dr. Welch__41__a sick boy, Billy, and knew he had diphtheria, a deadly infectious(传染的)disease mainly affecting children. The children of Nome would be__42__if it struck the town. Dr. Welch needed medicine as soon as possible to stop other kids from getting sick. __43__, the closest supply was over 1,000 miles away, in Anchorage.

  How could the medicine get to Nome? The town’s__44__was already full of ice, so it couldn’t come by ship. Cars and horses couldn’t travel on the __45__roads. Jet airplanes and big trucks didn’t exist yet.

  __46__January 26, Billy and three other children had died. Twenty more were__47__. Nome’s town officials came up with a(n)__48__. They would have the medicine sent by__49__from Anchorage to Nenana. From there, dogsled(狗拉雪橇)drivers---known as “mushers”---would__50__it to Nome in a relay(接力).

  The race began on January 27. The first musher, Shannon, picked up the medicine from the train at Nenana and rode all night.__51__he handed the medicine to the next musher, Shannon’s face was black from the extreme cold.

  On January 31, a musher named Seppala had to__52__a frozen body of water called Norton Sound .It was the most__53__part of the journey. Norton Sound was covered with ice, which could sometimes break up without warning. If that happened, Seppala might fall into the icy water below. He would__54__, and so would the sick children of Nome. But Seppala made it across.

  A huge snowstorm hit on February 1. Amusher named Kaasen had to brave this storm. At one point, huge piles of sown blocked his__55__. He had to leave the trail (雪橇痕迹)to get around them. Conditions were so bad that it was impossible for him to__56__the trail again. The only hope was Balto, Kaasen’s lead dog. Balto put his nose to the ground, __57__to find the smell of other dogs that had traveled on the trail. If Balto failed, it would mean disaster for Nome. The minutes passed by. Suddenly, Balto began to__58__. He had found the trail.

  At 5:30 am on February 2, Kaasen and his dog__59__in Nome. Within minutes, Dr.Welch had the medicine. He quickly gave it to the sick children. All of them recovered.

  Nome had been__60__.

  41. A. examined B. warned C. interviewed D. cured

  42. A. harmless B. helpless C. fearless D. careless

  43. A. Moreover B. Therefore C. Otherwise D. However

  44. A. airport B. station C. harbor D. border

  45. A. narrow B. snowy C. busy D. dirty

  46. A. From B. On C. By D. After

  47. A. tired B. upset C. pale D. sick

  48. A. plan B. excuse C. message D. topic

  49. A. air B. rail C. sea D. road

  50. A. carry B. return C. mail D. give

  51. A. Though B. Since C. When D. If

  52. A. enter B. move C. visit D. cross

  53. A. shameful B. boring C. dangerous D. foolish

  54. A. escape B. bleed C. swim D. die

  55. A. memory B. exit C. way D. destination

  56. A. find B. fix C. pass D. change

  57. A. pretending B. trying C. asking D. learning

  58. A. run B. leave C. bite D. play

  59. A. gathered B. stayed C. camped D. arrived

  60. A. controlled B. saved C. founded D. developed

  第 II 卷

  第三部分 英语知识运用

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  Would you like to explore the oceans? Do you want to find 61. than we imagine there? For Jacques Cousteau, the answer was “yes”. His career was a lifelong dream, and he is 62. (probable) the most famous ocean scientist in recent times.

  Cousteau was born in France in 1910, Even 63. a child, he loved water, Cousteau was bright, 64. he got bored with school and began to cause trouble, His parents sent him to a strict boarding school. There, Cousteau finally 65. (challenge). He studied hard and did well in all his courses. In 1933, he served as a general officer in the French Navy. He also began to explore the life under the water. He worked 66. a breathing machine to stay under water longer. It was finished in 1943.

  In 1948, Cousteau became a captain, and he had new duties, Even so, he continued to explore the oceans. Two years later, he became the president of the French Oceanographic Campaigns. He also bought a ship 67. (help) with his dives. But he 68. (need) a way to get money for his trips. To do that, he produced many films and published a number of books, His films include The Silent World (1956) and World Without Sun (1996). One of his books is The Living Sea (1963),

  In 1974, he founded the Cousteau Society, 69. function was to further oceanic research and encourage people to help protect the oceans and the life within them; Cousteau won many honors for his work, 70. (include) the Presidential Medal of Freedom and membership in the French Academy in 1989.

  第四部分 写作 (共两节 满分 35)

  第一节 短文改错(10 分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线( )划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Tower Bridge is not only a very specially landmark in London, but also one of the most famous bridge in the world. Tower Bridge had stood over the River Thames in London since 1894. On June 30, 1894, the bridge designing by Horace Jones and Wolfe Barry were constructed. Tower Bridge consists two huge towers, that are linked together. The bridge stands at a height of 60 meters but the height of each tower is about 43 meters. The middle part of the bridge can be lifted it up when huge ships pass through that way. In a past, it was lifted up nearly 50 times per day.

  第二节 书面表达(满分25分)

  某英文刊物以“畅想未来”为话题面向中学生征文,假设你是李华,请以“The House of the Future”为题目用英语写一篇短文应征。

  内容包括:设想一下1,000年以后我们居住的房子会是什么样子?从房子的建筑材料、内部墙壁和设施等方面进行想象和描述。

  注意:词数100左右。

  _____________________________________________________________________

  ________________________________________________________________________________________

  .

  2018-2019学年上学期高二年级期末考试

  英 语答 案

  第Ⅰ卷

  第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略)

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  21-24 BADC 25-28 BDCD 29-32 ABDC 33-35 CAD

  第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

  36. D 37. E 38. G 39. F 40. B

  第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)

  第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

  41. A 42. B 43. D 44. C 45. B 46. C 47. D 48. A 49. B 50. A

  51. C 52.D 53.C 54. D 55. C 56. A 57. B 58. A 59. D 60. B

  第 II 卷

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  61. more 62. probably 63. as 64. but 65. was challenged

  66. on 67. to help 68. needed 69. whose 70. including

  第四部分 写作 (共两节 满分 35)

  第一节 短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)

  1.specially改为special

  2.bridge改为bridges

  3.had改为has

  4.designing改为designed

  5.were改为was

  6.consists 后加 of

  7.that改为which

  8.but改为and

  9. lifted后面的it 删掉

  10. a改为the

  第二节 书面表达 (满25分)

  The House of the Future

  What will the house of the future be like?I think great changes will take place in the future houses.

  Firstly, the building materials should be improved so that the temperature inside the house can be adjusted according to the weather. Secondly, the roof might have a garden which can allow people to keep the house cool and grow vegetables to eat. Thirdly, the color of the wall inside may change itself as the owner’s emotion changes. Lastly, all the appliances in the house will be controlled by the computer. For example, the housewife can cook a delicious meal as she works outside.

  In a word, the house of the future should be co-¬friendly and a comfortable place to live in.

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号