招远一中2018—2019学年度第一学期高一英语月考(12.22)
作者: 发布时间:2019-01-07 15:16:03 本文来源于:

  

  第I卷

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  第一节 共(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)每段对话或独白读两遍。

  1. What does the woman think of the movie?

  A. It’s amusing. B. It’s exciting. C. It’s disappointing.

  2. How will Susan spend most of her time in France?

  A. Traveling around. B. Studying at a school. C. Looking after her aunt.

  3. What are the speakers talking about?

  A. Going out. B. Ordering drinks. C. Preparing for a party.

  4. Where are the speakers?

  A. In a classroom. B. In a library. C. In a bookstore.

  5. What is the man going to do?

  A. Go on the Internet. B. Make a phone call. C. Take a train trip.

  第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What is the woman looking for?

  A. An information office. B. A police station. C. A shoe repair shop.

  7. What is the Town Guide according to the man?

  A. A brochure. B. A newspaper. C. A map.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What does the man say about the restaurant?

  A. It’s the biggest one around. B. It offers many tasty dishes. C. It’s famous for its seafood.

  9. What will the woman probably order?

  A. Fried fish. B. Roast chicken. C. Beef steak.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. Where will Mr. White be at 11 o’clock?

  A. At the office. B. At the airport. C. At the restaurant.

  11. What will Mr. White probably do at one in the afternoon?

  A. Receive a guest. B. Have a meeting. C. Read a report.

  12. When will Miss Wilson see Mr. White?

  A. At lunch time. B. Late in the afternoon. C. The next morning.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Why is Bill going to Germany?

  A. To work on a project. B. To study German. C. To start a new company.

  14. What did the woman dislike about Germany?

  A. The weather. B. The food. C. The schools.

  15. What does Bill hope to do about his family?

  A. Bring them to Germany. B. Leave them in England. C. Visit them in a few months.

  16. What is the probable relationship between the speakers?

  A. Fellow-travelers. B. Colleagues. C. Classmates.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. When did it rain last time in Juárez?

  A. Three days ago. B. A month ago. C. A year ago.

  18. What season is it now in Juárez?

  A. Spring. B. Summer. C. Autumn.

  19. What are the elderly advised to do?

  A. Take a walk in the afternoon. B. Keep their homes cool. C. Drink plenty of water.

  20. What is the speaker doing?

  A. Hosting a radio program. B. Conducting a seminar. C. Forecasting the weather.

  第二部分:阅读理解(共两节,满分35分) 第一节(共10小题, 每题2.5分, 满分25分)

  A

  People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in distinguishing facial expressions — and a new report published online in Current Biology explains why.

  Rachael Jack, University of Glasgow researcher, said that rather than scanning evenly(均匀的) across a face as Westerners do, Easterners fix their attention on the eyes.

  “We show that Easterners and Westerners look at different face features to read facial expressions,” Jack said. “Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth.”

  According to Jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. As a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations.

  The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. They compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies.

  It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than Westerners did. “The cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions,” Jack said. “Our data suggest that whereas Westerners use the whole face to convey emotion, Easterners use the eyes more and mouth less.”

  In short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. From here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our understanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lost in translation.

  21. The discovery shows that Westerners .

  A. pay equal attention to the eyes and the mouth

  B. consider facial expressions universally reliable

  C. observe the eyes and the mouth in different ways

  D. have more difficulty in recognizing facial expressions

  22. What were the people asked to do in the study?

  A. To make a face at each other. B. To get their faces impressive.

  C. To classify some face pictures. D. To observe the researchers’ faces.

  23. What does the underlined word “they” in Paragraph 6 refer to?

  A. The participants in the study. B. The researchers of the study.

  C. The errors made during the study. D. The data collected from the study. B

  He may not have an "S" across his chest but this dog is most certainly a hero.

  Harley, who was rescued from a puppy mill four years ago, was named the American Humane Association's 2015 American Hero Dog. Harley, who is missing an eye and has other medical issues from his time at the mill, is now a "spokes-dog" against puppy mills. He serves as the adorable furry face of the "Harley to the Rescue" campaign, which raises funds for the National Dog Mill Rescue, according to a press release.

  The pup was rescued back in 2011 and adopted by Rudi and her husband, Dan. "It was just four years ago that he was pulled from the cage in the puppy mill and left to die," Harley's owner, Rudi, said during the awards show at the Beverly Hilton Hotel in Los Angeles this past weekend, according to Today. com. "We never would have ever thought he would live this long and make such a difference for so many puppies."

  The dog was one of eight finalists up for the American Hero Dog and was chosen as the winner through public votes. The finalists all won $ 1,500 to be donated to one of American Humane Association’s charity partners, with Harley receiving another $ 5 ,000 to go toward his charity partner, New Leash On Life.

  According to the release, Harley spent 10 years at the puppy mill, and endured rough treatment there, which led to his many medical issues. He lost his eye as a result of his cage being power-washed with him inside.

  The dog isn't just the face of his campaign, he also goes on rescue missions and makes public appearances at events and schools to raise awareness for puppy mills.

  This incredible work is all due to the dog’s fighting spirit. That spirit is allowing him now to be the voice for dogs who cannot speak for themselves and give everybody hope that tomorrow's going to be a better day.

  24. How did the "Harley to the Rescue" campaign function?

  A. By saving dogs from a puppy mill.

  B. By operating the American Humane Association.

  C. By collecting money for the National Dog Mill Rescue.

  D. By giving endangered dogs-enough medical treatment.

  25. What was the author’s attitude to the puppy mill according to the text?

  A. Unsatisfied. B. Sympathetic. C. Doubtful. D. Tolerant.

  26. Why was Harley blind in one eye?

  A. She was born with it. B. Her owner treated her roughly.

  C. It was caused by a medical issue. D. She was washed heavily in a cage.

  C

  Teens and younger children are reading a lot less for fun, according to a Common Sense Media report published Monday.

  While the decline over the past decade is steep for teen readers, some data in the report shows that reading remains a big part of many children’s lives, and indicates how parents might help encourage more reading.

  According to the report’s key findings, "the proportion(比例) who say they ‘hardly ever’ read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today."

  The report data shows that pleasure reading levels for younger children, ages 2—8, remain largely the same. But the amount of time spent in reading each session has declined, from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.

  When it comes to technology and reading, the report does little to counsel(建议) parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading. It does point out that many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns about increased screen time.

  The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading. Data shows that kids and teens who do read frequently, compared to infrequent readers, have more books in the home, more books purchased for them, parents who read more often, and parents who set aside time for them to read.

  As the end of school approaches, and school vacation reading lists loom(逼近) ahead, parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.

  27. What is the Common Sense Media report probably about?

  A. Children’s reading habits. B. Quality of children’s books.

  C. Children’s after-class activities. D. Parent-child relationships.

  28. Where can you find the data that best supports "children are reading a lot less for fun"?

  A. In paragraph 2. B. In paragraph 3. C. In paragraph 4. D. In paragraph 5.

  29. Why do many parents limit electronic reading?

  A. E-books are of poor quality. B. It could be a waste of time.

  C. It may harm children’s health. D. E-readers are expensive.

  30. How should parents encourage their children to read more?

  A. Act as role models for them. B. Ask them to write book reports.

  C. Set up reading groups for them. D. Talk with their reading class teachers.

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  I was ten when I first sat with my grandmother behind the cashier(收银台)in her general store. 31 I quickly learned the importance of treating customers politely and saying “thank you.”

  At first I was paid in candy. 32 I worked every day after school, and during the summer and on weekends and holidays from 8 a.m. to 7 p.m. My father helped me set up a bank account. 33

  By the time I was 12, My grandmother thought I had done such a good job that she promoted me to selling cosmetics(化妆品). I developed the ability to look customers directly in the eye. Even though I was just a kid, women would ask me such things as “What color do you think I should wear?” I took a real interest in their questions and was able to translate what they wanted into makeup(化妆)ideas. 34

  The job taught me a valuable lesson: to be a successful salesperson, you didn’t need to be a rocket scientist—you needed to be a great listener. __35___ I expect they are no longer women purchasing cosmetics from me; instead, they are kids who tell me which toys they would like to see designed and developed.

  A. Later I received 50 cents an hour.

  B. Before long, she let me sit there by myself.

  C. I ended up selling a record amount of cosmetics.

  D. Today I still carry that lesson with me: I listen to customers.

  E. My grandma’s trust taught me how to handle responsibility.

  F. Soon I found myself looking more beautiful than ever before.

  G. Watching my money grow was more rewarding than anything I could have bought.

  第三部分:语言运用(共三节,满分65分)

  第一节:完型填空(共20题,每小题1.5分,满分30分)

  I believe I had the perfect life. Because I was about to 36 my high school, and on my way to college, I had great friends and a loving family. There was nothing 37 . But I spoke too soon.

  It was around 9:25 a. m. that I heard the news that would 38 my life forever. My brother Zach had been in a car accident. He fought for five days before he 39 . That day, I became an only child. I felt extremely 40 .

  After Zach’s death, I found 41 in food. I ate, then I slept, then I ate again. I couldn’t cry. I could hardly feel anything, and I was 42 . I stopped building relationships for fear that they would end just as 43 as Zach’s life. Also, I became nervous about any potentially 44 situations¬¬¬¬ ¬¬¬¬¬—¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬driving late at night¬¬¬¬¬—but I couldn’t express this fear of life 45 I wanted to be strong for my parents. I saw my parents’ 46 worse than mine because of the losing of their son. I didn’t want them to 47 me. I also experienced a lot of 48 , because I was angry about why the sadness had happened to me, and I never 49 from this emotion.

  Now, it has been nearly five years since Zach’s death. I don’t 50 life anymore: I face it bravely. I 51 my friendships and began socializing more. I even 52 Zach’s story with people around me. Although my new friends never met him, they know about Zach.

  One lesson I learned from losing my brother was never to be 53 to say, “I love you.” I loved my brother, but it was too late to 54 it loudly. The last time I remember telling my brother I loved him was when he was dying. Don’t make this 55 like me.

  36. A. admit B. finish C. skip D. determine

  37. A. earning B. reaching C. competing D. missing

  38. A. regret B. change C. beautify D. solve

  39. A. took away B. gave away C. passed away D. flew away

  40. A. lonely B. tired C. bored D. nervous

  41. A. interest B. benefit C. guidance D. relief

  42. A. funny B. hopeful C. patient D. senseless

  43. A. finally B. suddenly C. nearly D. seriously

  44. A. difficult B. particular C. dangerous D. tense

  45. A. so B. if C. unless D. because

  46. A. pain B. discouragement C. willingness D. memory

  47. A. think about B. dream about C. talk about D. care about

  48. A. surprise B. anger C. disappointment D. doubt

  49. A. escaped B. prevented C. stopped D. suffered

  50. A. damage B. choose C. fear D. leave

  51. A. produced B. rebuilt C. communicated D. raised

  52. A. copy B. advertise C. share D. perform

  53. A. stubborn B. satisfied C. brave D. afraid

  54. A. explore B. express C. spread D. pray

  55. A. mistake B. decision C. explanation D. difference

  第II卷

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  When someone has deeply hurt you, it can be very difficult to let go of your anger. 56 forgiveness is possible-and it can be surprisingly beneficial to your physical and mental health. So far, research has shown that people who forgive can have more energy and 57 (good) sleep.

  So when someone has hurt you, cool down first. Take a couple of 58 (breath) and think of something that 59 (give) you pleasure: a beautiful scene in nature, or someone you love. Don’t wait for 60 apology. “Many times the person who hurts you may never think of 61 (apologize),” says Dr. Frederic Luskin, 62 wrote the book Forgive for Good. “They may have wanted to hurt you or they just don’t see things the same way. So if you wait for people 63 (say) sorry, you could be waiting a very long time.” Next keep in mind that forgiveness does not 64 (necessary) mean accepting the action of the person who upsets you. Instead, learn to look for the love, 65 (beautiful) and kindness around you. Finally, try to see things from the other person’s position. You may realize that he or she was acting out of carelessness.

  第四部分 书面表达(满分 40)

  第一节 应用文(15 分)

  请以 The newspaper which helps me a lot 为题,写一篇英语短文,向同学们推荐这份报纸(China Daily)。理由:扩大词汇量;提高阅读能力,开拓视野等。

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  第二节 读后续写(满分25分)

  阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

  Jenny was the only child in her family. She had a quarrel with her mother that afternoon and she ran out of the house angrily. She couldn't help weeping(哭泣) sorrowfully(悲伤地) when she thought of the scolding(责骂) from her mother. Having wandered(游荡) aimlessly in the street for hours, she felt a little hungry and wished for something to eat. She stood beside a stand(货摊) for a while, watching the middle-aged seller busy doing his business. However, with no money in hand, she gave a sigh(叹气) and had to leave. The seller behind the stand noticed the young girl and asked, “Hey, girl, you want to have the noodles?” “Oh, yes, but I don't have money on me,” she replied.

  “That's nothing. I'll treat you today,” said the man “Come in.” The seller brought her a bowl of noodles, the smell so attractive. As she was eating, Jenny cried silently. “What is it?” asked the man kindly. “Nothing. Actually I was just touched by your kindness!” said Jenny as she wiped(擦拭) her tears. “Even a stranger on the street will give me a bowl of noodles, while my mother drove me out of the house. She showed no care for me. She is so merciless(无情的) compared to a stranger!” Hearing the words, the seller smiled, “Girl, do you really think so? I only gave you a bowl of noodles and you thanked me a lot. But it is your mother who has raised you since you were a baby. Can you number the times she cooked for you? Have you expressed your gratitude(感激) to her?” Jenny sat there, speechless and numb(麻木的) with shock; she remembered her mother's familiar face and weathered (变形)hands. “Why didn't I think of that? A bowl of noodles from a stranger made me feel indebted(感激的). Why haven't I thanked my mum for what she has done for me?” On the way home, Jenny made up her mind to make an apology to her mother for her rudeness as soon as she arrived home.

  注意:

  1.所续写短文的词数应为150左右;

  2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;

  3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

  4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

  Paragraph 1:

  Approaching the doorway,_____________________________________________________.

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  Paragraph 2:

  A gentle touch on her hair called her mind back. _____________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  月考答案(12.22))

  1-5 CACBA 6-10 CABCB 11-15 BCABA 16-20 BCACA

  21 -23 ACA 24-26 CAD 27 -30 ABCA

  31-35 BAGCD

  36. B 37. D 38. B 39. C 40. A 41. D 42. D 43. B 44. C 45.D 46. A 47. D 48. B 49. A 50. C 51. B 52. C 53. D 54. B 55. A

  56. But 57. better 58. breaths 59. gives 60. an

  61. apologizing 62. who 63. to say 64. necessarily 65. beauty

  范文:

  The newspaper which helps me a lot

  The newspaper I like best is China Daily because it helps me a lot. I first came into contact with China Daily when I was in Junior Two. I had many difficulties learning English at that time. In order to help me improve my English, my English teacher introduced the newspaper to me and asked me to read it every day. I took his advice and soon fell in love with it. Gradually my English improved. Now my English is very good and I’d like to introduce this paper to those who have difficulties learning English.

  写作二

  Paragraph 1:

  Approaching the doorway, Jenny took a deep breath. Tired and sad, she sat down in front of the house. “Where might my mother be?” she wondered. “Is she really so angry with me that she doesn't want to show any care for me?” Again, the scene of the quarrel appeared in her mind. She remembered her rudeness to her mother, and she just realized that all the scolding from her mother was due to the fact that her mother really cared a lot about her. Tears rolled down her cheeks.

  Paragraph 2:

  A gentle touch on her hair called her mind back. She raised her head to see the familiar face and the worried eyes. “Here you come! I've been looking for you,” came the tired voice. Jenny couldn't help but throw herself into her mother's arms. “I'm sorry and thank you for all you have done for me.” She expressed the sincere apology and the great gratitude. Then she felt the

  hug tightened.

  听力原文

  Text 1

  W: Have you seen the movie “Hangover”? We went to see it last night.

  M: How was it?

  W: Jason thought it was extremely amusing, but I was a bit disappointed.

  Text 2

  M: Susan, I heard you are going to France. How long will you be staying there?

  W: A whole year. My aunt lives there. I’m going to do a one-month course at a language school and spend the rest of the time traveling.

  Text 3

  M: Let’s see what drinks you’ve got for the party tonight.

  W: Everything! Beer, wine, soft drinks like Coke, 7-Up…you name it, I’ve got it! Have you ordered the cake?

  M: Of course.

  Text 4

  M: I don’t have a library card. Do I need one?

  W: You have to have one only to take books out. You’re okay if you just sit in one of the rooms reading.

  M: Well then, I’ll just read here. Thank you.

  Text 5

  W: I wish I knew the times of the trains to London. But our phone’s out of order.

  M: Don’t worry, Grandma. I’ll find out for you on the Internet.

  W: Thank you!

  Text 6

  W: Excuse me. I wonder if you could tell me how to find a place to have my shoes mended. I’m new in town.

  M: Ah, there is a good shop not far from here. Go straight ahead and walk about three blocks. I can’t remember the name of the shop, but you’ll find it. It’s near the police station. By the way, you know about the Town Guide? It’s a thin book and has all kinds of useful information. You’ll find one in any bookstore.

  W: Thanks a lot! You’ve been so helpful. Let’s see. Did you say the repair shop was three blocks away from here?

  M: Exactly.

  W: Thanks again.

  Text 7

  M: I’ve been here many times. There are quite a lot of delicious dishes to choose from. What are you thinking of ordering?

  W: Well, I haven’t decided yet. What are you going to order?

  M: I think I’ll have the roast chicken. They really make it well here.

  W: I had roast chicken yesterday when I ate out with Shelly.

  M: Their beef steak is good, too. You can have it served with beans and mushrooms.

  W: But I'm not that hungry. Is the fried fish or the seafood salad good?

  M: Never had them before. Maybe if you get the steak, we could share.

  W: That sounds like a good idea.

  Text 8

  W: Hello, Mr. White. Do you think it’s possible for us to talk sometime today?

  M: I’d love to, Miss Wilson, but I’ve got a pretty tight schedule today. I’ve got to finish reading the yearly financial report by 10. Then I have to drive to the airport to pick up an advertiser at 11. After that, I’ll have a meeting with him over lunch.

  W: Can I see you after lunch?

  M: Well, let me see…after lunch, I have to attend a senior staff meeting, which may last about two hours. Can you come at 3? We can talk for an hour before I meet my sales team at 4.

  W: I’m afraid an hour is too short. What about tomorrow morning?

  M: 9 to 11, then. I’ll wait for you at the office.

  W: OK, see you then.

  Text 9

  W: Hey, Bill. I hear they’re going to send you to Germany for the new project.

  M: Boy, news travels fast around here! I only got the orders a couple of hours ago. Rachel doesn’t even know…

  W: Oh, no? So, what are you waiting for? When do you plan to tell her?

  M: Well, she is at work at the moment. She doesn’t finish until 5. I’ll have to wait until tonight now, I suppose.

  W: Well, I was posted there before, back in 2008. It’s OK — a bit like England, really. At least the weather is similar, and the people aren’t much different. The only thing I didn’t like is the food, especially the sausages. What do you intend to do about the family? Are you going to take them with you?

  M: Well, I’d like to, but I don’t know much about the situation at the moment…you know, about schools and all that. But I hope to move the family out there in a couple of months’ time. I don’t think I want to spend a year and a half out there on my own...I mean, without Rachel and the kids. I mean, I don’t see that much of them now as it is.

  W: Yeah. Well, that’s the way it is normally in our company, I suppose.

  M: Yeah. Well, we’ll see. Let me pay for the coffee.

  W: No, no. I’ll pay.

  Text 10

  W: Hello, everyone. Welcome to our program. I’m Jenny Jackson. The weather here in Juárez has become unbearable. With no rains for over a year, the city is suffering from unusually hot weather. Some light showers have been forecast since last month, but all of them have been effective in surrounding areas. Summer has not even started yet, but temperatures have reached 40 degrees centigrade in the past three days. And people have been warned not to go out of their homes — not if you walk on foot, at least — between 11 in the morning and 7 in the evening. Little kids and the elderly are the ones who have suffered the most from this extreme heat wave. They must drink water all the time. To help our audience have a better understanding of this extreme weather, we have invited Prof. Torres from University of Mexico to our studio this evening.

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号