2018-2019学年第一学期福清侨中高二英语期中考试卷
作者: 发布时间:2018-12-26 08:28:15 本文来源于:
  

  (考试时长:120分钟 总分150分)

  第一部分听力(共两节,满分20分)

  第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)

  听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. How much does the man have to pay?

  A.10 cents. B. 30 cents. C. 3 dollars.

  2. What is the relationship between the speakers?

  A. Husband and wife. B. Shopkeeper and customer. C. Friends.

  3. What does the woman feel regretful for?

  A. Not advertising the sale. B. Not looking at the ads. C. Not going shopping.

  4. How does the man probably feel?

  A. Nervous B. Surprised C. Disappointed.

  5. Where will the woman probably be tonight?

  A.In the classroom. B. In the theater. C. At home.

  第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。

  6. How many 5’s will the woman get?

  A. Two B. Three. C. Four.

  7. What is the woman going to do next?

  A. Make a phone call. B. Check a bill. C. Take a bus.

  听下面一段对话,回答第8和 第9两个小题。

  8. What does the man say about the children nowadays?

  A. They are too tired.

  B. They are talented in music.

  C. They have much free time.

  9. What can the woman’s daughter play?

  A. The piano. B. The guitar. C. The violin.

  听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。

  10. What is the party for?

  A. A promotion. B. A new house. C. The anniversary.

  11. How many people will be invited?

  A. About 50. B. About 115. C. About 150.

  12. What does the man hope to do?

  A. Move to the new house. B. Visit his friends on Saturday.

  C. Spend more time with his family.

  听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。

  13. What kind of university does the woman prefer?

  A. A nearby one. B. A large one. C. A public one.

  14. What can you expect in private schools?

  A. An academic atmosphere. B. Lots of parties. C. Low tuition fees.

  15. How will the woman pay her tuition?

  A. Her parents will pay all the expenses.

  B. She will look for a job in a music club.

  C. She has applied for a scholarship to pay part of it.

  16. What does the man plan to do after graduating form high school?

  A. Travel with his friends. B. Work as a teacher. C. Study further.

  听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。

  17. Who is the laboratory instructor?

  A. Dr. Smith. B. Dr. James. C. Dr. Hayes.

  18. In what condition will one’s name be moved away?

  A. If he is late twice.

  B. If he misses tree classes.

  C. If he breaks the microscope.

  19. What is forbidden in the laboratory?

  A. Drinking. B. Wearing large clothes. C. Touching the table top.

  20. What does the speaker mainly talk about?

  A. Courses the student should complete.

  B. Instructions the students should follow.

  C. Experiments the students should do.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡将该选项涂黑。

  (A)

  Some people seem to have extraordinary memories. Zheng Aiqiang, a “memory athlete” on TV show Super Brain, can remember 2,660 numbers in just one hour!

  You would think people like this have special brains. But according to a recent study by researchers from the US and the Netherlands, the brain structures of ordinary people and 23 of the world’s leading memory athletes show no difference.

  That’s because good memories can be trained. New research in the journal Neuron(神经元期刊) suggests that you can become a super memorizer with just six weeks of hard training.

  Researchers found that technique(技巧) called loci, invented by ancient Greeks, can greatly help improve memory. By using loci, you are using your imagination to improve the brain’s memory networks. You can link(关联) something you need to remember with a place that you know very well. For example, to remember a list of numbers, imagine yourself walking through your house. Each thing is linked to a number. For example, zero could be handle(把手) on the door and five could be the painting on the wall.

  In one study, some ordinary people were given 20 minutes to remember 72 words. First they could only remember 26 of them. But when they were taught loci, they could remember 62 words.

  “Not everyone can become a memory champion. But everyone using the technique can improve a lot from the level they’re at,” said Boris Konrad, one of the researchers in the study.

  21.According to the study, ________.

  a. memory athletes have special brains

  b. ordinary people and memory athletes have similar brain structures

  c. hard training can make a person a super memorizer

  d. the ancient Greeks had the most powerful memory at that time

  A. ab B. cd C. bc D. ac

  22. When using loci to remember something, you link the thing with a _______.

  A. number B. place C. name D. painting

  23. Which of the following about the study is NOT true? ________.

  A. People were given 20 minutes to remember the 72 words.

  B. They could remember 26 words in their own way.

  C. They could remember all the words by using loci.

  D. Loci helped them remember 36 more words.

  (B)

  Many people tend to complain about not having good friends in their lives. Sadly, they seem to think that their own company is not enough to make the m happy. Nothing could be further from the truth though. In order to get along with others, the first thing you need to do is learn to get along with yourself. Only in this way will you succeed in developing healthy, solid relationships with others.

  Listen to your inner voice. Remember that inner voice that keeps whispering to you what you really want and need as well as what you do not really want and need. It is about time you started listening to it. In order to get to know yourself in depth, it is important to learn and accept what you want and what you do not want.

  Learn to enjoy your own company. You will be surprised to find out how many things you can do by yourself and actually have fun in the process. Reading romantic novels, poetry or science fiction is only a few of the things that you can do by yourself, which not only can offer you hours of enjoyment, but also the chance to get to know yourself better.

  Satisfy yourself. Pay special attention to your personal hygiene(卫生). Do your hair and nails often and experiment with new styles. Follow a healthy diet and exercise regularly to stay in good shape. No matter how busy your daily schedule is, always find at least an hour per day for yourself, when you can either relax doing absolutely nothing, or doing something that you enjoy most.

  Learn to respect your own boundaries. Find out what your boundaries are and learn to respect them. You are the only one who knows what you can accept and what you cannot.

  24. If you want to have a good relationship with others, you should first _____.

  A. get into the habit of living alone

  B. learn to be your own best friend

  C. always tell the truth

  D. make many friends in society

  25. What is the purpose of listening to your inner voice? _______

  A. To keep a good state of mind.

  B. To know more about yourself.

  C. To enjoy the time by yourself.

  D. To form a relationship with others.

  26. In order to please yourself, the writer gives some suggestions EXCEPT _______.

  A. eating healthily

  B. exercise regularly

  C. experimenting with new hair style

  D. keeping on cleaning the house

  27. What is the structure of the passage?

  C

  China is known as a state of manners and ceremony. Many proverbs have been passed down from generation to generation such as “polite behavior costs nothing” or “showing respect each other” and so on. For instance, there is an interesting short story. Once upon a time, a man went on a long tour to visit his friend with a swan as a gift. But it escaped from the cage on the way. Though he tried hard, he got hold of nothing but a feather. Instead of returning home, he continued his journey with the swan feather. When his friend received this unexpected gift, he was deeply moved. And the saying “The gift is nothing much, but it’s the thought that counts.” was spread far and wide.

  Chinese used to cup one hand in the other before the chest as a greeting. This tradition has a history of more than 2, 000 years and nowadays it is seldom used except in the Spring Festival. And shaking hands is more popular. Bowing, as to show respect to the higher level, is often used by the lower like subordinates(下级), students, and attendants. But at present Chinese youngsters prefer to simply nod as a greeting.

  When you start a talk with a stranger, the topics such as weather, food, or hobbies may be good choices to break the ice. For a man, a chat about sports, stock market or his job can usually go on smoothly. Similar to Western customs, you should be careful to ask a woman private questions. However, relaxing talks about her job or family life will never put you into danger. Though Chinese are said to be implicit(含蓄的), they are actually humorous enough to be pleased about the jokes of Americans.

  28. What’s the purpose of telling a story about sending a swan feather?

  A. To make you pleased.

  B. To tell us that many proverbs have been passed down in China.

  C. To introduce the next paragraph.

  D. To give us an example about Chinese interesting story.

  29. What does the underlined word “counts” mean in the first paragraph? _______ .

  A. Figures out. B. Comes to. C. Means a lot. D. Calculates.

  30. In Paragraph 2, the author mainly wants to introduce _______.

  A. the Chinese body language

  B. the way the lower show respect to the higher

  C. the traditional Chinese manners

  D. the development of Chinese manners

  31. The passage is mainly about ________.

  A. Chinese proverbs B. Chinese humor

  C. Chinese manners D. Chinese body languages

  D

  There is a common belief among parents that schools are no longer interested in spelling. No school I have taught in has ever considered spelling unimportant as a basic skill. There are, however, quite different ideas about how to teach it, or how much priority(优先) it must be given over general language development and writing ability. The problem is, how to en¬courage a child to express himself freely in writing without holding him back with spelling.

  If spelling becomes the only point of his teacher’s interest, clearly a bright child will be likely to “play safe”. He will write only words within his spelling range(范围). That’s why teachers often encourage the early use of dictionaries and pay attention to content rather than technical ability.

  I was once shocked to read on the bottom of a sensitive piece of writing about a personal experience: “This work is terrible! There are far too many spelling mistakes.” It may have been a sharp criticism(批评) of the pupils technical abilities in writing, but it was also a sad thing for the teacher who had omitted to read the composition, which contained some beautiful expre ssions of the child’s deep feelings. The teacher was not wrong to draw atten¬tion to the mistakes, but if his priority had centered on the child’s ideas, an expression of his disappointment with the presentation would have given the pupil more hope to seek improve¬ment.

  32. The expression “play safe” probably means _______.

  A. to write carefully B. to do as teachers say

  C. to use dictionaries frequently D. to avoid using words one is not sure of

  33. Teachers encourage the use of dictionaries so that ________.

  A. students will be able to express their ideas more freely

  B. teachers will have less trouble in correcting mistakes

  C. students will have more trust in writing

  D. students will learn to spell words correctly

  34. The writer seems to think that the teacher’s judgment on that sensitive piece of writing is _______.

  A. reasonable B. unfair C. foolish D. careless

  35. The major point discussed in the passage is _______.

  A. the importance of developing writing skills

  B. the importance of spelling

  C. the correct way of marking composition

  D. the relationship between spelling and the content of a composition

  第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文中的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  When we are little, we know nothing about the rights and responsibilities of adulthood. 36 Thus, if we like a certain toy or if we want to eat a certain type of chocolate, we think that our parents will have to buy that for us. We don’t care that they possibly have not enough money for that. If they don’t carry out our wish, we’ll begin to cry. 37 Whenever we begin to cry, we’ll get what we want.

  Still, little by little, we realize that our parents can’t offer us all that we want for certain reasons. We then also understand that parents have their rights. They have the right to scold us when we do something wrong or when they find out that we have lied to them. 38 They choose our clothes, the food we eat, the school we will study at, the hours when we should go out to play and the time we have to return home.

  39 They are the ones to blame later if we don’t receive proper education. That’s why when we beat a classmate at the kindergarten, parents are the ones to apologize for our deeds in front of the teacher and the classmate’s parents. And when we get ill, they are responsible for not taking good care of us and for dressing us inadequately.

  The moment we become teenagers, we notice that we should be responsible for the society. Now we have the right to be independent. 40 It is supposed that we are mature enough to solve our problems and to make people around trust us. For some of us, this is a difficult test to pass, but it is the best method to see if we are capable of taking our place in society.

  A. We think our parents should offer us all we need.

  B. We should believe we can do them by ourselves.

  C. This is a chi ld’s important weapon to threaten his/her parents.

  D. Moreover, they have the right to make choices for us when we are little.

  E. As a matter of fact, parents have a lot of things to be concerned about.

  F. But at the same time they are responsible for many things that happen to us.

  G. However, it’s also time for us to give explanations when we do something wrong.

  第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  Around twenty years ago I was living in Seattle and going through hard times. I could not find 41 work although I had a lot of experience and a Master’s degree.

  To my 42 , I had to drive a school bus to 43 my family. At the same time, I had some 44 with different companies but they all 45 to say I did not get the job. I went to the bus barn(车库), feeling 46 .

  Later that afternoon, 47 doing my rounds through the town I had an inner wave rise from deep 48 me and I thought “Why has my 49 become so hard?”

  Immediately after this internal(内心的)scream, I 50 the bus over to drop off a little girl. As she 51 , she handed me an earring saying I should keep it 52 somebody looked for it. The 53 was stamped with words “BE HAPPY”. Then it struck me. I had been putting all of my 54 into what was wrong with my life rather than what was 55 !

  One night there was a phone call for me from the 56 at a large hospital. She asked me whether I 57 do a one-day training for 200 hospital workers. I said 58 and got the job.

  My day with the hospital workers 59 very well. I got a great 60 and many more days of work. To this day I know that it was because I changed my attitude to life.

  41. A. probable B. satisfying C. particular D. considerate

  42. A. joy B. luck C. shame D. surprise

  43. A. support B. meet C. supply D. provide

  44. A. meetings B. conferences C. reports D. interviews

  45. A. came B. expected C. called D. hoped

  46. A. excited B. frightened C. worried D. disappointed

  47. A. though B. while C. unless D. until

  48. A. inside B. beyond C. upon D. beside

  49. A. study B. life C. bus D. position

  50. A. carried B. brought C. pulled D. held

  51. A. took off B. put off C. got off D. gave off

  52. A. as long as B. in case C. as soon as D. now that

  53. A. bag B. watch C. necklace D. earring

  54. A. energies B. ideas C. strength D. money

  55.A. real B. sad C. happy D. right

  56. A. nurse B. manager C. patient D. worker

  57. A. should B. must C. could D. ought

  58. A. yes B. hello C. no D. nothing

  59. A. looked B. went C. fit D. appeared

  60. A. comfort B. shock C. excuse D. welcome

  第II卷 非选择题

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卡的相应位置。

  When the construction of the new factory came to the end, a pump was put in. Then, all the settlers 61.    (defeat) by a severe disease whose characteristic was similar to cholera. An expert physician 62.    was instructed to attend to the victims and handle this case showed great enthusiasm, but he didn’t foresee that it was 63.     hard challenge. After simple enquiry, he announced that the 64. _ (pollute)water was to blame. But without positive 65.    (evident), people suspected and rejected his view, saying the theory he put forward made no 66.    (sensible). Being much 67.     (strict) with himself than before, he contributed himself to the case. Apart from 68. (make) enquiries, he made detailed charts and analyzed the data carefully. Finally, he drew some scientific 69. (conclude), 70. _    (link) the disease to the radium in the pump. He found out why people there got sick immediately.

  第四部分 写作 (共两节, 满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除和修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Last Sunday, I didn’t get up early as usual. In morning, after I finished my homework, I did some houseworks. Then I telephoned one of my classmates to inviting him to see a film. But unlucky, when we got to the cinema, we found all the tickets has been sold out. Then they went back to school and played football. Before that, we were about to go home when we met our English teacher, Ms. Gao, that was walking into the school. She stopped and told us that we had made a great progress in English. She suggested that we should read more and write more. She also asked us to help those in need. She hopes we would improve English together.

  第二节 书面表达 (满分25分)

  假定你是高中生李华,对西方文化非常感兴趣,想在假期去英国旅游。请给你的英国网友戴维发一封电子邮件。

  内容:1旅游目的

  2旅游计划

  3需要的帮助

  要求:

  1、逻辑清楚,行文流畅;

  2、词数100字左右

  Dear David,

  How are you? Hope everything goes well with you.

  __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________

  Best wishes.

  Yours ,

  Li Hua

  福清侨中2018-2019学年第一学期高二年英语期中考答案

  一.听力(共30分,每题1.5分)

  1-5 CBAAC 6-10 ACACA 11-15CCAAC 16-20CABAB

  二、阅读理解

  (A) CBC (B)BBDA (C)BCDC (D) DABD

  七选五

  ACDFG

  三、完型填空

  41. B 42. C 43. A 44. D 45. C

  46. D 47. B 48. A 49. B 50. C

  51. C 52. B 53. D 54. A 55. D

  56. B 57. C 58. A 59. B 60. D

  【解析】

  本文是一篇记叙文,作者硕士毕业却没有得到满意的工作,无奈之下只能开校车养家糊口,一位小女孩捡到的耳环上刻有的“BE HAPPY”改变了作者的人生态度。

  【41题详解】

  考查形容词辨析。A. probable可能的;B. satisfying老人满意的;C. particular尤其,特别;D. considerate体贴的,考虑周到的;句义:尽管我有很多工作经验也有硕士学位,但我就是无法找到满意的工作。本句中although是关键词,说明上下文是转折关系,故B项正确。

  【42题详解】

  考查名词辨析。A. joy快乐;B. luck运气;C. shame羞愧;D. surprise惊讶;句意:让我羞愧的是,为了养活家人我不得不开校车。一个硕士生却要开校车,作者认为这是令人羞愧的事情,故C项正确。

  【43题详解】

  考查动词辨析。A. support养活,支持;B. meet遇见,满足;C. supply提供;D. provide提供;句意:让我羞愧的是,为了养活家人我不得不开校车。开校车是作者的工作,以此养活家人。故A项正确。

  【44题详解】

  考查名词辨析。A. meetings见面;B. conferences会议;C. reports报道;D. interviews面试;在开校车的同时我还参加了不同公司的面试,但他们都打电话告诉我不能获得工作。与工作相关的是进行面试,故D项正确。

  【45题详解】

  考查动词辨析及生活常识。A. came到来;expected期待;called打电话;hoped希望;通常公司拒绝面试者或通知对方时都会通过电话联系,不会亲自过来。故C项正确。

  【46题详解】

  考查形容词辨析及生活常识。A. excited兴奋的;B. frightened害怕的;C. worried担忧的;D. disappointed失望的;应试者参加面试以后被公司拒绝,通常会感觉非常失望,这属于常识。故D项正确。

  【47题详解】

  考查连词。句意:下午的晚些时候,当我在城里转圈的时候,内心深处一阵波动,我想“为什么我的生活要如此艰难?”使用while表示我在城里转圈时的内心想法。故B项正确。

  【48题详解】

  考查上下文串联。句意:下午的晚些时候,当我在城里转圈的时候,内心深处一阵波动,我想“为什么我的生活要如此艰难?”句中的inner是关键词,该词意为“内心的”,内心的想法当然是来自“inside”,故A项正确。

  【49题详解】

  考查上下文串联。A. study学习;B. life生活;C. bus公交车;D. position职位;根据第二段可知作者是一名硕士毕业生,却没有满意的工作,多次面试都被拒绝,不得不做校车司机养活家人。所以他认为他的生活太艰难了。故B项正确。

  【50题详解】

  考查固定短语及上下文串联。根据后半句“…to drop off a little girl….接小女孩”那么校车首先要先停下来,动词短语pull over靠边停车。故C项正确。

  【51题详解】

  考查动词短语辨析。A. took off脱掉;起飞;B. put off推迟;C. got off下车;D. gave off发出;当小女孩下车的时候,她给了我一个耳环。并告诉我应该拿着这个耳环以防有人来找。故C项正确。

  【52题详解】

  考查连词辨析。A. as long as只要;B. in case以防;C. as soon as一…就…;D. now that既然;小女孩把一个耳环给我并告诉我应该拿着这个耳环以防有人来找。根据句义可知B项正确。

  【53题详解】

  考查上下文串联。根据12空“As she____11____, she handed me an earring saying I should keep…”可知小女孩给我的是耳环,这个耳环上有“BE HAPPY”。故D项正确。

  【54题详解】

  考查名词辨析。A. energies精力;B. ideas观点,思想;C. strength力气,优势;D. money金钱;耳环上的字打动了我,我一直把所有的精力都放在了生活中错的事情上而不是正确的事情上。与思想、力气和钱无关,故A项正确。

  【55题详解】

  考查上下文串联。句意:我一直把所有的精力都放在了生活中错的事情上而不是正确的事情上。句中right与前半句这的wrong相对应。故D项正确。

  【56题详解】

  考查名词辨析及生活常识。A. nurse护士;B. manager经理;C. patient病人;D. worker工人;根据下句可知她问我是否可以给她们医院的工人做培训,只有做管理工作的人才会安排这种事情。故B项正确。

  【57题详解】

  考查情态动词辨析。A. should应该;B. must必须,一定;C. could可以,能够;D. ought应该;句意:她问我是否能够给200名医院工人做一天的培训工作。C项与句意相符,故选择C项。

  【58题详解】

  考查上下文串联。根据后半句“got the job.我得到了这份工作”,可知我同意了对方的要求。所以要用yes,故A项正确。

  【59题详解】

  考查动词辨析。A. looked看起来;B. went进行;C. fit适合;D. appeared似乎,出现;和医院工人一起的这一天进行得非常顺利,我受到了热烈的欢迎。根据句意可知B项正确。

  【60题详解】

  考查名词辨析及上下文串联。A. comfort安慰;B. shock震惊;C. excuse理由,借口;D. welcome欢迎。根据前句可知那一天进行得很顺利,工人们对我表示欢迎。从那天起我意识到我改变了对生活的态度。故D项正确。

  四.语篇填空

  61.were defeated  62.who/that 63.a  64. polluted 65.evidence

  66.sense  67.stricter  68. making 69. conclusions 70.linking

  【点评】语法填空解题技巧:1)给出动词基本形式,填写词性词形转化(转为名词、形容词),或填写谓语部分,或是非谓语动词。2)给出词语,词性的变化,如名词、动词、形容词、副词之间的变化,名词的复数形式,3)给出形容词,需要填写比较级、最高级或词性词形转化,转化为副词,或是填写反义词(前缀)。4)给出副词,填写比较级、最高级,或是反义词。5)不给出词语填写限定词即:冠词、人称代词主格、宾格形式,物主代词、反身代词的单复数形式;形容词性的物主代词或some,any,other,another等限定词;有的名词前有限定词,比如:序数词、形容词最高级等,其前用定冠词。

  五、短文改错

  1.in后添加the 。

  2. houseworks改为housework。

  3.inviting改为invite。

  4.unlucky改为unluckily 。

  5. have改为 had。

  6.they改为we 。

  7.Before改为After 。

  8.that改为who。

  9.a去掉

  10.hopes改为hoped。

  六、书面表达

  Dear David,

  How are you? Hope everything goes well with you.

  The summer vacation is around the corner. I am going to go to Great Britain, your country for a visit. I am very interested in the history and culture in your country. I want to visit some places of interest and try to know more about it. I plan to visit London, Edinburgh,Manchester and some other places. I think I will stay in Great Britain for about ten days. But I am not sure where I should start from and what I need to take with me. Can you give me some suggestions?

  Look forward to your early reply.

  Best regards

  Yours,

  Li Hua

  听力原文:

  Text 1

  M: Excuse me, I'd like to buy some stamps.

  W: How many?

  M: I need ten 30-cent stamps.

  Text 2

  M: I think green is good on me. Do you have a green one for this shirt?

  W: I'll check. but to tell you the truth. I think this color makes you look younger.

  Text 3

  M: I heard you didn't have a lot of shoppers at your year-end sale.

  W: That's right. I'm certain more people would have come if I had advertised the sale

  Text 4

  W: You don't seem to be able to sit still today. What's going on?

  M: Today they'll announce who gets the big scholarship for next year.

  Text 5

  M: I've heard great things about the movie that just came out. Will you want to go to see it

  tonight?

  W: I'd love to, but the-end-of-term exams are on the way. I think Id better stay home getting ready for it.

  Text 6

  M: How can I help you, Miss?

  W: Could you break a 20-dollar bill for me?

  M: Sure. How do you want it?

  W: Could I have some 5's and the rest in1's?

  M: Well, I have two 5's, but I don't have enough 1’s. Are quarters fine with you?

  W: Oh, that's even better! In that case, I won't have to worry about the small change for the bus later.

  M: Here you go!

  W: Thanks a million!

  Text 7

  W: Many children nowadays can play some musical instruments. In my daughter's class some can play the piano and some can play the violin.

  M: I think these children are too tired. They have to do too much homework after class and find time to learn to play a musical instrument.

  W: But music gives people enjoyment. Learning to play the piano or the violin can help children develop their ability of understanding music.

  M: I agree. But I still don't think it's a good idea to force children to learn too much when they are young. Can your daughter play the piano or the violin?

  W: She can play the violin

  Text 8

  M: Hey, Betsy, did you hear the great news?

  W: No, Frank, I haven't. What is going on?

  M: I just got a promotion, and I am going to throw a huge party for all of my friends. I would love it if you would come.

  W: Wow, thanks so much. When is the party?

  M: I am thinking of having it on Saturday. I am hoping there will be 150 people there.

  W: Wow, that is a lot. This must be a big promotion. I would love to go. I think it would be a great time.

  M: Oh great, the more, the merrier. This really is a big deal for me. We can now afford the new house my wife has always wanted. I just hope I don't have to put too many hours in. I would hate to lose too much time with my family.

  W: I can understand that, but let's keep focusing on the bright side. I can’t wait for that party.

  Text 9

  M: Do you want to go to a big university or a small one?

  W: I think I'd rather go to a small university, so the classes would’ t be so large.

  M: Do you want to go out of the state or stay here?

  W:I want to stay in the state, so I will be close to home.

  M: It sure would be nice to be close enough to come home on weekends when you want to. How about a public or private university?

  W: Well, I like the atmosphere of a private school. The student are more serious about school, and there aren't a lot of parties.

  M: Yes, but private universities are so expensive. How are you going to pay for it?

  W: I’ve applied for a music scholarship, and my parents will be able to help me pay for some of the expenses. What about you? What are you going to do after graduation?

  M: I'm going to study in Oregon State University.

  W: Oh, I know a lot of kids who've gone there really like it.

  M: Well, a lot of my friends are going there, and the school has a good teacher preparation program. I've always wanted to be a teacher. I'm really excited about the life at college.

  W: Well, good luck.

  M:You too. See you later.

  Text 10

  M: Good morning. everyone, I am Professor Smith, and I am your laboratory instructor. This class is intended as a necessary part of the course, which Dr James will be in charge of. This class will meet twice a week in this laboratory. It begins at nine. First I expect you to be on time. I do not intend to wait for latecomers or repeat what has already been covered if you miss the explanation. Do not arrive late and interrupt your neighbor; you may as well not come if you can't be on time.

  Attendance is equally important. If you miss three lab classes, your name will be moved away from the class list, I'm afraid. No excuses. You can't complete the course without completing lab class.

  Safety is key here. It is very important to keep things neat and clean, dress properly, and be careful. You cannot eat, drink or smoke in the laboratory and you should always clean the table top and wash your hands before and after the class. Long hair must be tied up. Large clothing must be worn. And, finally, any laboratory accident must be reported immediately.

  1 hope you'll enjoy the laboratory It's a wonderful place but all these instructions are to be strictly followed. We will begin today by learning about the microscope.

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号