盐城市2019届高三年级第一学期期中考试
作者: 发布时间:2018-12-19 08:47:45 本文来源于:
  

  英 语 试 题

  第一部分 听力(共两节,满分20分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What will the speakers do over the weekend?

  A. Go camping. B. Stay at home. C. Climb the mountains.

  2. What does the table probably feel like?

  A. Smooth. B. Rough. C. Cool.

  3. Why does the man want to go to the playground?

  A. He misses playing like a child.

  B. He wants to work out.

  C. He needs to rest.

  4. What will happen to the appointment?

  A. It will be cancelled. B. It will be postponed. C. It will be on time.

  5. Where are the speakers?

  A. At home. B. In a hospital. C. In a school.

  第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. How are the reviews for the Greek restaurant?

  A. Mostly positive. B. Mostly negative. C. Vague.

  7. Which restaurant will the speakers probably go to?

  A. Italian. B. Greek. C. Japanese.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What is the probable relationship between the speakers?

  A. Mother and son. B. Coach and athlete. C. Teacher and student.

  9. What was the score after half-time?

  A. It was tied.

  B. The boy’s team was down by ten points.

  C. The boy’s team was up by two points.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. Where does Lina study?

  A. In France. B. In Germany. C. In England.

  11. How many languages can Lina speak?

  A. Two. B. Three. C. Four.

  12. What does the woman suggest the man do?

  A. Take over the family farm. B. Be honest with his parents. C. Go back to school.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. How did the boy feel about his book report when he finished it?

  A. Proud. B. Disappointed. C. Worried.

  14. Which section of the report was the worst?

  A. The main paragraphs. B. The introduction. C. The conclusion.

  15. What does the boy need to improve on most?

  A. His writing style. B. His listening. C. His comprehension.

  16. What does the woman suggest the boy do?

  A. Give up. B. Keep on doing. C. Speak to the teacher.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. When is Cannes Film Festival held every year?

  A. In May. B. In June. C. In October.

  18. Which walk goes along the coast?

  A. Central Avenue. B. Fish Street. C. Main Street.

  19. How can life in Cannes be described?

  A. Boring. B. Exciting. C. Relaxing.

  20. What does the speaker suggest people do in Cannes?

  A. Enjoy the city on foot. B. Buy some postcards as gifts. C. Visit Cannes in May.

  第二部分 英语知识运用(共两节,满分35分)

  第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

  请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  21. It took over a decade for the economist’s far-sighted views to gain ________, but they have widespread support now.

  A. currency B. certificate C. sympathy D. scholarship

  22. The details of costs and prices are ________, as no one knows exactly what is included and what is not.

  A. arbitrary B. authentic C. ambiguous D. artificial

  23. —I’d been standing there for several minutes before he ________ my presence.

  —He must have been absorbed in his reading.

  A. neglected B. maintained C. registered D. revealed

  24. I had ________ wanted to rush outside and leave all the frustrating things behind but something told me I had to stay and face the music.

  A. gracefully B. reluctantly C. essentially D. desperately

  25. The expression add oil has enjoyed so much popularity in the past years, ________ was collected into the OED last month.

  A. that B. which C. as D. when

  26. According to Baidu, the high-quality content of Cloud Music will reach massive users ________ Baidu’s app and video platform.

  A. in honor of B. in view of C. by virtue of D. by way of

  27. The two men were ________ the heavy trunk for nearly ten minutes, trying to get it up the stairs.

  A. toying with B. interfering with

  C. wrestling with D. conflicting with

  28. Our tutor would listen to us reading our essays aloud, but rarely, ________, commented on them.

  A. if ever B. if any C. if possible D. if anything

  29. —Do you know Melinda was dismissed for her casual attitude towards job?

  —No doubt I tried to be pleasant to her but she ________.

  A. gave me the cold shoulder B. made my day

  C. cost me the earth D. pulled my leg

  30. The Greens’ travel to India ________ enjoyable but Mrs Green was too particular about the accommodation.

  A. could be B. should be

  C. must have been D. could have been

  31. No man understands a deep book ________ he has seen and lived at least part of its contents.

  A. until B. if C. though D. once

  32. While police suspected ________ he had some connection with the robbery, they couldn’t find solid evidence.

  A. whether B. that C. what D. how

  33. The smartphone ________ to be the best ever, users all over the world claim they love it.

  A. is judged B. judged C. having judged D. to be judged

  34. When the famous pianist turns thirty, he ________ the piano for more than twenty years.

  A. plays B. will play

  C. has been playing D. will have been playing

  35. —Why don’t you share the bill and go Dutch?

  —I couldn’t possibly allow it. ________.

  A. You asked for it B. It’s on me C. You name it D. It’s a deal

  第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

  请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  My parents are from South Africa, and I’m a vegetarian, which no one in my small hometown in Washington understood. I always felt 36 from everybody else at school. As hard as I tried to keep myself 37 , I started getting bullied (霸凌). I 38 who I was, wore really plain clothes, and tied up my bright red hair and 39 I wouldn’t attract as much attention. Eventually, I 40 to an arts high school, which was much more 41 . There, I felt brave enough to show off the unique sides of my 42 and made friends who loved me for who I was.

  More recently, I’ve 43 with confidence in my skin. When I moved to L.A., I started getting bad cystic acne (痤疮). I didn’t want to go outside, and if I had to, I would 44 makeup. I’ve learned that you can’t 45 control your skin, but you can control how you treat yourself. When I tell myself I’m beautiful, or take a(n) 46 few minutes for skin care, I wake up the next morning feeling 47 .

  A lot of Riverdale fans made the 48 that I was as mean as Cheryl when the show was first 49 , so I started a YouTube channel for them to get to know my true 50 . And so many of them ask for advice about how to 51 bullying. Playing a 52 girl has helped me see the reasons I was bullied. I tell them, whoever is treating you that way is 53 something, and it has nothing to do with you. Like for Cheryl, every time her 54 erupts, it has to do with how she’s feeling about herself rather than the other characters. Cheryl behaves in a way that 55 her wealth and upbringing, a privileged daughter of a businessman.

  My motto: If you take care of yourself, you’ll always feel confident and happy.

  36. A. absent B. free C. distinct D. immune

  37. A. active B. unique C. unnoticed D. ambitious

  38. A. hid B. displayed C. remembered D. forgot

  39. A. yet B. thus C. moreover D. meanwhile

  40. A. submitted B. transported C. slipped D. transferred

  41. A. persuasive B. inclusive C. expensive D. negative

  42. A. hair B. origin C. personality D. identity

  43. A. gone B. met C. started D. struggled

  44. A. abuse B. absorb C. attach D. apply

  45. A. constantly B. strictly C. hardly D. loosely

  46. A. spare B. extra C. precious D. unhappy

  47. A. nervous B. depressed C. content D. ridiculous

  48. A. assumption B. explanation C. definition D. presentation

  49. A. aired B. scheduled C. designed D. adapted

  50. A. strengths B. charms C. values D. characters

  51. A. handle B. relieve C. clarify D. monitor

  52. A. popular B. mean C. foreign D. sensitive

  53. A. seeing through B. falling through C. putting through D. going through

  54. A. violence B. excitement C. curiosity D. anxiety

  55. A. multiplies B. shares C. reflects D. decreases

  第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

  请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Over the years, the term Wall Street has come to represent the world of high finance, but it’s also just a street! And before that, it was actually a wall—hence the name.

  The wall used to protect New Yorkers from attacks by Native American Indians. But eventually, the English knocked the wall down. There are a number of important landmarks on Wall Street. Here are a few of them.

  TRINITY CHURCH

  Trinity Church is located at the intersection of Wall Street and Broadway. The original church was destroyed in the Great New York City fire of 1776. The current church was built in 1846. These days, Trinity Church has several choirs, and offers free classical and contemporary music concerts.

  FEDERAL HALL NATIONAL MEMORIAL

  Federal Hall was built in 1700 as New York’s City Hall. Later, it became the first capitol building of the United States of America. It was the place where George Washington was inaugurated as the first president of the United States in 1789, and it is also where the United States Bill of Rights was drafted. These days, the building is run by the National Park Service as a museum commemorating the historic events.

  THE NEW YORK STOCK EXCHANGE

  The New York Stock Exchange (NYSE) is a neo-classical building located at 11 Wall Street. It is the world’s largest stock exchange by market capitalization of its listed companies (at US $12.25 trillion as of May 2010). You can visit the building and watch from the third floor as traders buy and sell shares from companies around the world.

  BANKERS TRUST COMPANY BUILDING

  At 14 Wall Street you can find the Bankers Trust Company Building. It’s a 227-metre skyscraper that occupies an entire block. The building was originally the headquarters of Bankers Trust. These days, it serves as the American headquarters of Deutsche Bank.

  56. How did Wall Street acquire its name?

  A. Local New Yorkers named it after a certain man.

  B. Some Native American Indians gave it the name.

  C. The street got its name due to the original architecture there.

  D. The English adopted the name in memory of the original wall.

  57. Among the important landmarks, which used to stage certain political events?

  A. Trinity Church. B. Federal Hall National Memorial.

  C. The New York Stock Exchange. D. Bankers Trust Company Building.

  B

  Do you like chocolate? It’s popular all over the world, but why? Scientists have been trying to discover its secrets.

  The main thing is that chocolate makes us happy. This may have something to do with the 380 known chemicals found in it. The problem is that many of these chemicals appear in other types of food too. So, it’s difficult to know why the ones in chocolate make us feel good. But we aren’t all lost. Adam Drewnowski at the University of Michigan found that chocolate makes the human brain produce natural opiates, called opioids (鸦片). These can stop pain and make us feel good.

  Others think that we feel good after eating chocolate because of a chemical called anandamide. This occurs naturally in the brain and seems to give us a feeling of happiness. Normally, our levels of anandamide are very low and our body uses it quickly. But two scientists, Emmanuelle di Tomaso of Harvard University and Daniele Piomelli of the University of California believe that the anandamide in chocolate raises levels of the chemical in our brain. And other substances in chocolate slow down the speed at which we use it. So, chocolate helps us feel happier for longer! Great!

  But which chocolate is the best? Well, for a start, there’s more anandamide in dark chocolate than milk chocolate. So, you need to buy some dark chocolate. Then, you should follow these five tips from connoisseur chocolate makers Ghirardelli. They say that when choosing chocolate, you need to use all five senses:

  1. Sight: good chocolate has a shine to it.

  2. Smell: rub the chocolate with your finger to release the aroma. It should have a deep chocolate smell.

  3. Sound: when you break a piece of chocolate it should snap crisply, creating a sound similar to that of a thin piece of wood being broken.

  4. Touch: the chocolate should melt easily in your mouth becoming a thick liquid.

  5. Taste: good chocolate should not taste too sweet or too bitter.

  58. Why does the author mention opioids in Paragraph 2?

  A. To prove chocolate contains the same chemicals as opioids.

  B. To show the sharp contrast between chocolate and opioids.

  C. To suggest that chocolate is as highly addictive as opioids.

  D. To help explain the reason why chocolate brings pleasure.

  59. The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to ________.

  A. anandamide B. chocolate C. opiate D. brain

  60. Which of the following best suits “perfect chocolate” according to chocolate makers?

  A. Milk chocolate that produces a dull sound when broken.

  B. Milk chocolate that has shiny appearance and bitter taste.

  C. Dark chocolate that is easy to melt and of moderate taste.

  D. Dark chocolate that gives off a sweet and deep fragrance.

  C

  Landscapes are not only the setting for history; they are also a major source of our sense of history and identity. Read them right, and historical landscapes can be more informative than any other kind of source. This is even more the case with sacred landscapes, which were reflection of our ancestors’ beliefs about their relation to the cosmos and can still today seem to hold a spiritual influence.

  Over the years, I’ve had the good fortune to have spent time in many historical landscapes, hoping to picture something of the spirits of the people who shaped them over the centuries. I still remember years ago walking along the Inca sacred lines around Cusco, Peru. In this ancient landscape, old sites that once belonged to Incan royals had become torn Spanish mansions. Or many years ago, before the Gulf Wars, I took a journey through south Iraq, the heart land of civilization, where the desert is still crossed by dried-up riverbeds of the Euphrates and canals that once sustained the world’s first cities.

  Britain also has its own magical ancient landscapes. From the Mesolithic to the Bronze and Iron Ages, rich layers of the past are still present in the landscape surrounding Stonehenge, even as traffic rushes down the A303. It is the A303 that is the problem. As the main road to the south west from the home counties, the road runs right past Stonehenge. One of humanity’s most famous monuments, Stonehenge is an archaeological landscape without parallel in Europe, and perhaps the world. The first circle at Stonehenge was made 5,000 years ago, and the great stone circle itself in a round 2,500 BC—the age of the pyramids! And the mysteries of this amazing monument and the complex prehistoric societies that produced it are by no means exhausted, as new discoveries continue to show.

  All the more worrying to me then, this unique landscape is currently at the centre of a projected plan by Highways England, which aims to relieve congestion on the A303 by creating a four-lane road with a 1.8-mile tunnel, and an expressway interchange 1.5 miles to the west. While the National Trust and English Heritage have offered qualified support for the plan, UNESCO has expressed its opposition. Meanwhile, the Stonehenge Alliance, a group of archaeologists and environmental campaigners, says the plan is based on inadequate and obsolete information. In the end, the argument is about the totality of an ancient landscape, and that includes the ancient astronomical alignment that was purposefully chosen by our ancestors, and that will, in my view, be wrecked by the expressway interchange. Time perhaps for a rethink in the name of future generations?

  61. What can historical landscapes offer us?

  A. Details of ancient lifestyle. B. Sacred writings.

  C. Rich historical information. D. Breathtaking sights.

  62. What did the author want to explore when touring historical landscapes?

  A. Different architecture. B. His sense of belonging.

  C. The rise of ancient cities. D. The spirits of ancestors.

  63. Which of the following is True about Stonehenge?

  A. The first stone circle has a longer history than the pyramids.

  B. New discoveries have solved the mysteries of the monument.

  C. The ancient monument must have been the heart land of civilization.

  D. The landscape surrounding Stonehenge has rich layers of the present.

  64. What is the author’s attitude towards the projected plan by Highways England?

  A. He is for it because it will benefit the future generations.

  B. He keeps cool but believes a better solution could be adopted.

  C. It should be stopped because it will destroy the totality of the monument.

  D. It is rather practical especially with qualified support from the government.

  D

  The news one day reached Gabriel that Bathsheba had left the neighbourhood. Her abrupt departure is more emphatic than her verbal refusal of his offer. It may have been observed that there is no regular path for getting out of love as there is for getting in. All that Gabriel learnt of Bathsheba’s movements was done indirectly. It appeared that she had gone to a place called Weatherbury, which, whether as a visitor or permanently, he could not discover.

  Gabriel had two dogs. George, the elder, had originally belonged to a shepherd (牧羊人) of inferior morals and dreadful temper. Long experience had so precisely taught the animal the difference between different orders. Though old, he was clever and trustworthy still. The young dog, George’s son, might possibly have been the image of his mother, for there was not much resemblance between him and George. He was learning the sheep-keeping business. So earnest and yet so wrongheaded was this young dog that if sent behind he did it so thoroughly that he would have chased them across the whole country with the greatest pleasure if not called off.

  One night, when Gabriel had returned to his house, he called as usual to the dogs, previously shutting them up in the outhouse till next morning. Only one responded—old George; the other could not be found. ① Gabriel then concluded that the young one had not finished his meal, and he went indoors to the luxury of a bed.

  It was a still and wet night. Just before dawn he was woken by the abnormal reverberation of familiar music. To the shepherd, the note of the sheep-bell is beating with unusual violence and rapidity. The experienced ear of Gabriel knew the sound was caused by the running of the flock with great speed. ② He jumped out of bed and ascended the hill. These two hundred ewes (female sheep) seemed to have absolutely vanished from the hill. Gabriel called at the top of his voice:

  ‘Ovey, ovey, ovey!’

  He called again: the valleys and furthest hills resounded but no sheep. He passed through the trees and along the ridge of the hill. ③ He advanced: at one point the rails were broken through, and there he saw the footprints of his ewes. The dog came up, licked his hand, and made signs implying that he expected some great reward. Gabriel looked over the side of the mountain. The ewes lay dead—a pile of two hundred dead bodies.

  As far as could be learnt, it appeared that the poor young dog, still under the impression that since he was kept for running after sheep, the more he ran after them the better, had at the end of his meal off the dead lamb, which may have given him additional energy and spirits, collected all the ewes into a corner and driven the timid creatures through the hedge, breaking down a portion of the rotten railing. ④

  Gabriel was an intensely humane man; his first feeling now was one of pity for the untimely fate of these gentle ewes and their unborn lambs. It was a second to remember another stage of the matter. All the savings had been gone at a blow; his hopes of being an independent farmer were laid low. Gabriel’s energies, patience, and industry had been so severely taxed during the years of his life, to reach his present stage of progress, that no more seemed to be left in him. He leant down upon a rail, covered his face with his hands and uttered in thankfulness:

  “Thank God I am not married: what would she have done in the poverty now coming upon me!”

  Gabriel found that the value of remaining lambs, plant, and implements which were really his own would be about sufficient to pay his debts, leaving himself a free man with the clothes he stood up in, and nothing more. Two months later, Gabriel was discovered at the hiring fair in Casterbridge. Though he was not hired, he earned a few pennies at the hiring fair and learned that another fair would be held at Shottsford, 10 miles beyond Weatherbury.

  65. How did Gabriel feel after Bathsheba’s departure?

  A. He was consumed with anger. B. He quickly adapted and moved on.

  C. He decided to stick to his first love. D. He was at a loss to grasp the reasons.

  66. What can we learn about the young dog?

  A. He was more than capable of doing a shepherd dog’s duty.

  B. He was slow in responding to Gabriel’s different orders.

  C. He bore a striking resemblance to the old dog George.

  D. He belonged to those of terrible temper and behavior.

  67. Where should the sentence “On the extreme summit, he saw the younger dog standing against the sky—dark and motionless.” be put in the passage?

  A. ① B. ② C. ③ D. ④

  68. Two hundred ewes died mainly due to ________.

  A. Gabriel’s carelessness B. the absence of old George

  C. the young dog’s wrong impression D. the unpleasant weather conditions

  69. Why did Gabriel utter such words in thankfulness after such a blow to him?

  A. He was greatly relieved to know that no villager got hurt in the disaster.

  B. He felt lucky that he could pay off his debts with the remaining things on the farm.

  C. He was convinced that with patience and industry such a situation would improve.

  D. He had such a considerate and sympathetic nature that he didn’t want to bother others.

  70. What might happen in the following paragraphs?

  A. Gabriel decided to see Bathsheba on his way to Shottsford.

  B. Gabriel found a good job in Casterbridge and succeeded again.

  C. The young dog was abandoned for his failure to perform his duty.

  D. Good neighbors gave Gabriel a hand and restored the rotten railing.

  第四部分 任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

  请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

  注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填1个单词。

  Today and every day we are the targets of salespeople, marketers, advertisers, fundraisers and politicians trying to persuade us to buy something, do something or think a certain way. Over the years, they’ve learned a lot about which features to build into a communication to increase its success. But, by concentrating on the message itself, they’ve missed a crucial component of the process. Research done in the last 15 years shows that the best persuasion is achieved through good pre-suasion: the practice of arranging for people to agree with a message before they know what’s in it.

  Pre-suasion works by focusing people’s preliminary (开始的) attention on a selected concept—let’s say softness—which encourages them to overvalue related opportunities that immediately follow. In one study, visitors to an online sofa store were sent to a site that illustrated either soft clouds or small coins in the background of its landing page. Those who saw the soft clouds were more likely to prefer soft, comfortable sofas for purchase, whereas those who saw the small amounts of money preferred inexpensive models.

  A following study showed the primitiveness of the pre-suasive mechanism. Subjects became three times more likely to help a researcher who “accidentally” dropped some items if, immediately before, they’d been exposed to images of figures standing together in a friendly pose. If this tripling of helpfulness doesn’t seem remarkable enough, consider that the subjects were 18 months old—hardly able to reason or review or reflect.

  Long before scientists started studying the process, a few notable communicators had an intuitive understanding of it.

  In February 2015, the financial investor Warren Buffett had a problem. It was 50 years since he had taken control of Berkshire Hathaway Inc., guiding it to amazing levels of value, along with his brilliant partner Charlie Munger. Many investors were worried that, because Buffett and Munger were getting older, these levels couldn’t be maintained in the future, perhaps making it time to sell Berkshire stock.

  To respond to these concerns, Buffett wrote a letter to shareholders in which he described various reasons for confidence in Berkshire’s continuing profitability. But, before the description of strengths, he declared with characteristic sincerity that what he was about to state was “what I would say to my family today if they asked me about Berkshire’s future.” The result was a flood of favorable reaction to the letter as well as a per-share increase for the year of nearly five times that of the S&P.

  With considerable success, practitioners of social influence have always placed persuasive prods (刺激)—small gifts, emotional draw, last-chance opportunities—inside their appeals. Perhaps because of that success, they’ve mostly missed an accompanying truth. For maximum impact, it’s not only what you do; it’s also what you do just before you do what you do.

  Passage outline Supporting details

  A (71) ▲ in communication People often fail to realize that the secret to (72) ▲ people over doesn’t lie in the message itself, but in the key moment before it is delivered.

  Meaning of pre-suasion It’s a practice where people are made to (73) ▲ to a message before it is conveyed.

  Studies about pre-suasion ●When it comes to buying sofas, customers’ (74) ▲ is related to the background he saw before.

  ●Having received some (75) ▲ to friendly pictures, subjects are more likely to do others a (76) ▲ .

  A typical

  (77) ▲ ●Despite Berkshire’s success, investors intended to sell the stock, (78) ▲

  continuing profitability.

  ●In the letter (79) ▲ to the concerns, Buffett got what he would say to his family across to investors, for which he got all credit.

  Conclusion Practitioners should keep in mind that pre-suasion can enhance the power of (80) ▲ .

  第五部分 书面表达(满分25分)

  81. 请阅读下面文字及图片,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

  Many students in China regard passing the college entrance examination as the ultimate (终极的) goal of academic life. Almost all students study hard up to senior high school to get higher grades in every subject, and be in a better position to excel in gaokao and get admitted to a “good” university. Students know that once they get admitted to a “good” university, fewer challenges lie between them and a college diploma. Therefore, quite a few students, over-burdened with studies since their primary school days, lose interest in studies, let alone excelling in academics after entering a university.

  However, getting a college degree now requires more effort than it did before. In September, the Ministry of Education released an announcement, requiring universities to increase the difficulty of undergraduate courses and work harder to end academic misconduct in bachelor’s theses (毕业论文). Universities will reasonably increase students’ academic burden to encourage them to work harder and improve their knowledge and skill levels.

  However, while the Ministry of Education’s plans aim to increase university students’ academic burden, they’re not intended to put extra pressure on them. Instead, the new requirements are meant to fulfill the basic requirements of university education.

  【写作内容】

  1. 用约30个单词概括上述信息的主要内容;

  2. 用约120个单词发表你的观点,内容包括:

  (1)你对“大学生增负”持什么观点?说明你的理由(至少两点);

  (2)你进入大学后将如何度过你的大学生活?

  【写作要求】

  1. 写作过程中不能直接引用原文语句;

  2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称;

  3. 不必写标题。

  【评分标准】

  内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

  盐城市2019届高三年级第一学期期中考试

  英语参考答案

  第一部分 听力(共两节,满分20分)

  1. B 2. A 3. B 4. C 5. C 6. B 7. A 8. C 9. B 10. C

  11. B 12. B 13. A 14. A 15. C 16. B 17. A 18. A 19. C 20. A

  第二部分 英语知识运用(共两节,满分35分)

  第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

  21. A 22. C 23. C 24. D 25. B 26. C 27. C 28. A 29. A 30. D

  31. A 32. B 33. B 34. D 35. B

  第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

  36. C 37. C 38. A 39. B 40. D 41. B 42. C 43. D 44. D 45. A

  46. B 47. C 48. A 49. A 50. D 51. A 52. B 53. D 54. A 55. C

  第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

  56. C 57. B 58. D 59. A 60. C 61. C 62. D 63. A 64. C 65. D

  66. B 67. C 68. C 69. D 70. A

  第四部分 任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

  71. phenomenon 72. winning 73. subscribe/consent 74. preference 75. exposure

  76. favor/favour 77. example/case 78. doubting 79. responding 80. influence

  第五部分 书面表达(满分25分)

  81. One possible version:

  Many college students, who once worked hard to achieve high gaokao scores, lose interest in studies and fail to acquire outstanding academic abilities. Fortunately, a change in college education is on the way.

  I firmly back up the act that universities reasonably increase students’ academic burden. Firstly, to ensure the high quality of education, universities should keep students under competitive pressure by assigning them challenging tasks. Secondly, university life is widely acknowledged to be an important time in shaping young people’s personalities and values, so they should take advantage of it. Lastly, to gain an edge in future careers, students are expected to study harder to equip themselves with more knowledge and skills.

  When I enter university, I will cherish my university life by making it busy but valuable. I will pursue learning as much as possible, visit libraries constantly and participate in various activities, in which way I devote myself to enriching my university life.

  听力录音稿

  Text 1

  M: Did you listen to the weather report this morning, Mary?

  W: Yes, it says it is going to rain heavily this weekend.

  M: Too bad. That means we can’t go camping or climb the mountains, but will have to stay at home.

  Text 2

  W: Your kitchen table looks so special! It’s wooden, yet shiny and flat.

  M: Thank you. It was my grandparents’. I just had it polished.

  Text 3

  M: Have you had enough running? Let’s go to the playground to swing now.

  W: We aren’t little kids. Why would we do that?

  M: Swinging is a great exercise.

  Text 4

  W: Mr. Philips? Sorry to bother you, but Mr. Jones is here for his 10:30 interview. Would you like me to postpone it?

  M: That won’t be necessary. I was a little late getting out the door this morning, but I’ll be there before the meeting.

  Text 5

  M: What happened to your foot, Tanya! That looks bad!

  W: It’s not as bad as it looks, actually. I’ve already been to the doctor. He says it will be better in a week or so.

  M: I will help you go home after school.

  Text 6

  W: Let’s try something different tonight. How about getting some Greek food?

  M: I was thinking Japanese.

  W: Let’s look at the restaurant reviews online. Maybe that will help us decide.

  M: OK…let’s see. The closest Japanese one is Moama. It says here there are seventeen positive reviews and two bad ones.

  W: There is a Greek one called Kavkala that says just the opposite. But apparently there is an Italian restaurant called Alberto’s next door. There are a lot of good reviews, and a few bad ones.

  M: Okay, then the decision is easy. Let’s go to the last restaurant.

  Text 7

  W: 88-86! Great game, Bruce! That was so exciting!

  M: Thanks, Mrs. Crowley. I still can’t believe we’re going to the national championships!

  W: Good for you guys. You and your team deserve a lot of credit for all your hard work and determination.

  M: That’s been the story of our season. Nobody thought we could win the first championship, but we did. Then, when the other team was up by ten after the first half, people thought we had finally lost.

  W: But you never gave up! What did your coach say to you in the final minute when it was tied?

  M: He just told us that no matter what happened he was proud of us. He also said we’ve been proving people wrong all season, so why not once more?

  Text 8

  M: Hey, Lina. How have you been adjusting to England?

  W: Making new friends has been a little different, and it takes me some time to get used to school.

  M: Would you say it was easier or harder than you thought?

  W: It’s hard to prepare yourself, because you never know what might happen. Luckily, I speak English.

  M: You speak French, right?

  W: German, too. I was born there and moved to France when I was about ten.

  M: Do your parents want you to get a job right away?

  W: Not immediately. They want me to feel comfortable first, and focus on my studies.

  M: I wish my parents were that considerate. They put me to work when I was an early teenager.

  W: There’s nothing wrong with that. That teaches you to work hard. Do they let you choose your own path?

  M: I think my dad would prefer that I take over the family farm. I don’t want to disappoint him.

  W: Just be honest with them. If they love you, I’m sure they’ll support you.

  Text 9

  W: What’s the matter, son? You look like something bothering you.

  M: I got my book report back today. Do you remember the one I spent all that time on?

  W: I do. You put a lot of effort into it. I remember how confident you were when you finally finished it.

  M: Well, apparently it wasn’t as good as I thought it was.

  W: I’m sorry, honey. What do you think you did wrong?

  M: I spoke to the teacher right after class, because I was wondering the same thing.

  W: So what did she say?

  M: She said my spelling, vocabulary, and grammar were fine; and that I started and finished well. Unfortunately, I didn’t give any evidence to prove my major points.

  W: Did she give you any advice on how to improve?

  M: She said I misunderstood a lot of what happened in the book, and I can improve by reading more. She also offered to have discussions with me after school.

  W: She seems like a responsible teacher.

  M: She is. I just feel like everyone else in my class is better than me.

  W: Don’t be too hard on yourself. Do you remember what we do when we fail?

  M: We try again.

  W: Good boy! Yes, try again and never give up!

  Text 10

  There are few places on Earth more beautiful than the southern coast of France. The beautiful islands and towns along its coasts are often seen in magazines and postcards. At first look, these vacation places appear too expensive for regular people. But Cannes, a town on France’s southern coast, can be cheaper than you think. It is known for its relation with the rich and famous, its excellent hotels and restaurants, and for several conferences. The world-famous Cannes Film Festival is held every May.

  The best time to visit it is from June to October. The town can be quite relaxing. You can walk through Main Street in the center of town, and buy goods from the locals. You can also walk down the Central Avenue, and enjoy the restaurants, cafés, and fancy shops by the beach. Or, hike up the steep and narrow alleys of Fish Street. At the top, reward yourself with fantastic views and visit some 18th-buildings. Fortunately, Cannes is so small enough that you can do all of this easily, without spending everything in your wallet. However, we suggest you limit your use of public transportation. Instead, explore the city on foot, or rent a bike. This means you can stay in a central area and avoid the expensive hotels and restaurants along the coast.

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2019 湖南省教育厅、湖南出版投资控股集团主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号