湛江一中2018-2019学年度第一学期“第2次大考”
作者: 发布时间:2018-12-17 08:58:16 本文来源于:
  

  高一级 英语科试卷

  考试时间:120分钟 满分:150分 命题人:周敏丽 审题人:梁岩 做题人:周素兰

  第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Lost iPhone

  Unexpectedly, I lost my white iPhon5s in Midtown on Friday night. It had a blue green cover on it. There are many pictures of my son on it, and I’m heartbroken,Please return, no questions asked. Reward. Reply to: -2652255359craigslist.org

  Do you need a babysitter that you can trust?

  My name is Tina. I am a responsible babysitter that you can trust. If you are looking for someone dependable and affordable I am that person! I HAVE MORE THAN 30 YEARS OF EXPERIENCE (including disabled children) ! I am a retired Home Health Aid and absolutely love children. I work with my sister Iris who has also 20+years as a teacher’s assistant. WE LOOK FORWARD TO MEETINC YOU! Available 24 hours and flexible with fees! I am fully bilingual—Spanish/English. Please email me or call 712-867-7688.

  I BABYSIT ONLY AT MY HOME.

  I accept children from all ages. Fee starts from $100-$150 a week depending on the hours. I am very flexible and my fee can change. Feel free to contact me via email or on my cell phone 566-67-1873 and we can work something out.

  Part-time Chinese Babysitter Wanted

  Part-time Chinese speaking babysitter needed to assist with one-year-old twins and to perform some light house work as needed. Assistance needed Fridays and occasional weekends. Please provide your salary expectation. College students are welcome to apply.

  Reply to: comm-encbq-2652113885 craigslist.org

  1. Who posted the lost and found information?

  A. A teacher. B. A kind woman. C. A heartbroken girl. D. A parent.

  2. If you want to send your kids to the babysitter’s home, you can find one in______.

  A. Ad 1 B. Ad 2 C. Ad 3 D. Ad 4

  3. What do we know about Tina?

  A. She can speak two languages. B. She lives alone now.

  C. She takes care of children over 3. D. She used to be a teacher’s assistant.

  B

  What makes a family? How do family members get along with each other? Japanese director Hirokazu Koreeda tries to answer these questions in his films.

  His latest film, Shoplifters, is about his favorite topic –family relations. With this film, Koreeda won this year’s Palme d’Or (金棕榈奖), the Cannes Film Festival’s top honor.

  Shoplifters tells the story of a poor family living in Tokyo. Three generations living under the same roof survive by stealing from local shops.

  Obviously, what they are doing is wrong. But the director focuses more on the heartwarming details of the family’s daily life, according to The Playist. Koreeda shows how the family members love and support each other. For example, the family plans a beach trip for the youngest sister. They carefully pick out swimwear for the girl. At the beach, they play happily. The girl draws a picture to help her remember their time together.This causes viewers to forget about their moral judgments (道德审判).

  This is another feature of Koreeda’s filming style. He is good at presenting ordinary life. It’s slow and full of small details – sometimes it’s even boring. But there is tension (冲突) present as well. In Shoplifters, the surprise is that the family members don’t actually have blood ties to each other, but they are still closer than a real family. They all have their own stories.

  In Japan and most other Asian countries, blood ties are what defines (定义) family. But Koreeda questions that by looking at different kinds of relations.

  4. How does the family in the Shoplifters make a living?

  A. By drawing pictures. B. By working in local shops.

  C. By begging from neighbors. D. By stealing from the local stores.

  5. What is the feature of Koreeda’s filming style?

  A. No tension present at all.

  B. Being full of small boring details.

  C. Focusing on the hard time of poor families.

  D. Showing ordinary life through the details of daily life.

  6. What does Koreeda want to show us in the movie?

  A. The meaning of a family. B. How to get along with our families.

  C. The ordinary life in a Japanese family. D. The different relationship in a poor family.

  7. This passage is mainly about _____.

  A. family relations B. a film directed by Koreeda

  C. a famous Japanese director D. features of Koreeda’s films

  C

  What can help you make a fortune in the future? Graduating from a top university might not be enough. A new study from the University of Essex in Britain has shown that the more friends you have in school, the more money you'll earn later.

  The idea that popularity could have a serious effect on one's earning potential(潜在性) shouldn't come as too much of a surprise. The researchers found that if you want to get ahead in life, social skills and networking are easily as powerful as talent and hard work.

  “If a person has lots of friends, it means that he or she has the ability to get along with others in all kinds of different situations,” said Xu Yanchun, 17, from Nantou High School in Shenzhen, who totally agreed with the recent finding. “Also, friends always help each other. They not only create wider social circles for you but lift your mood when you feel bad,” said Xu. She believed that all this helps you “earn a higher salary”.

  Maybe that's why some people think the younger generations are in the age of Friendalholism (交友狂症). A woman even complained that the networking website Facebook's 5,000-friend limit was too low for her large number of social contacts.

  But what does a friend mean? Should friends be regarded as a form of currency(货币)?

  “Call me uncoil, but I think of a friend as an actual person with whom I have an actual history and whom I enjoy actually seeing. It seems, however, that this is no longer the definition (定义) of ‘friend’.” said Meghan Daum, who works with The Los Angeles Times in the US.

  Daum dislikes the idea that quantity trumps quality in the age of friendaholism. She thought the idea of friendship, at least among the growing population of Internet social networkers, was to get as many of not-really-friends as possible. For example, a friend might be someone you might know personally but who could just as easily be the friend of a friend of some other Facebook friend you don't actually know. Although she agreed that social ties grease (润滑) the wheels of life, she also warned, “Too bad one thing money can't buy is a real friend.”

  8. What will be needed if you are to achieve success according to the researchers?

  A. Social skills, friends, good mood and fortune.

  B. Social skills, talent, hard work and facebook.

  C. Social skills, networking, potential and fortune.

  D. Social skills, networking, talent and hard work.

  9. What can friends do in the eyes of Xu Yanchun?

  A. They can help you with your schoolwork.

  B. They teach you how to make more money.

  C. They introduce their friends to you.

  D. They help you to get rid of sadness and cheer up.

  10. We learn that Meghan Daum's attitude towards friends is somewhat _____.

  A. up-to-date B. traditional C. confused D. optimistic

  11. What does the word “trumps” in the last paragraph mean?

  A. is worse than B. is equal to C. is better than D. is similar to

  D

  If a woman has an extra piece of cake, don’t blame it on greed, blame it on her brain.

  Scientists have found that women’s brains react to food very differently—and much more strongly—than men’s. Academics found that decades of dieting pressure on women and advertising have programmed certain parts of the female brain to react strongly when faced with any kind of food. Men, on the other hand, are not usually as obsessive (着迷的) about what they eat.

  Dr. Rudolf Uher and his colleagues at the Institute of Psychiatry in King’s College London used brain scanning technology, known as functional magnetic resonance imaging (FMRI), to look at the brains of eighteen men and women.

  The volunteers were given images of food to look at, as well as food to taste. Their brain reactions were observed by the scientists.

  They found that the female brains reacted much more strongly than those of males.

  The same reaction did not happen when they were shown non-food images. The team believe this means women think more about food than men tend to do.

  Dr. Uher said, “This could be related to biological differences between men and women. But the more likely explanation is that women have a more complicated reaction to food because of social pressure.

  Professor Carey Cooper, psychology and health professor at Lancaster University, said, “For centuries women have had a providing role — preparing and cooking food for their families. And it is part of that rule to make sure the food is safe. They will therefore be much more sensitive to food than men are, and I would not be surprised if that was now built into their DNA. If the female brain reacts to food because it historically has developed neural (神经的) pathways to do this, then food will be the way they express their stress. Food actually, is a comfort for women.”

  But other experts have said that more research must be done before the results can be proved. American scientist Angelo del Parigi of the John B. Pierce Laboratory in New Haven, Connecticut, said, “Looking at an FMRI alone cannot make sure whether the stronger reaction in women is due to innate (天生的) differences or a learned process.”

  12. Dr.Uher and his colleagues carried out the research by comparing ____

  A. FMRI’s effectiveness on women and men

  B. volunteers’ reaction to different kinds of food

  C. volunteers’ reaction to food before and after meals

  D. women’s and men’s reaction to different images

  13. In Dr. Uher’s opinion, women react more strongly to food than men most probably because they are ____ .

  A. told to do so for a long time B. influenced by advertisements

  C. forced by powerful social influences D. born to do so due to biological reasons

  14. According to Professor Carey Cooper, women _______.

  A. turn to food when they feel sad[]

  B. are stressed because of food safety

  C. accept their social role from the heart

  D. are satisfied with preparing food for their families

  15. What was Angelo del Parigi’s attitude towards the research results?

  A. Surprised. B. Uninterested. C. Doubtful. D. Curious.

  第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Even if you think that your parents are mean-spirited at times, loving them is a normal part of life. 16 Here are some ways to love your parents.

  Tell them you love them every morning. A gentle “good morning” and “I love you” will warm a coldest heart. Remember that they brought you into this world. 17

  Respect them more and value the moments with them. You can use these moments to learn from them, preparing yourself for when you’re off on your own. It’s OK to get angry but angry actions don’t help you or your parents. 18 After this, share your feelings with your parents.

  Obey their requests. It will make your attitude better and earn you more respect from them. It may seem as if you are going through hell when you don't get what you want. 19 Understand that parents are human beings and make mistakes. Forgiveness is the key. Since you can forgive your friends, why not forgive your parents?

  20 Do things with your parents like watching TV, or go somewhere with them. Anyway, spend as much time with them as you can.

  A. Keep them company.

  B. Parents will in turn express their love to you.

  C. You love them because they created you and raised you.

  D. Act calmly, write down your feelings, or talk with your friends.

  E. Please remember parents are the dearest people for us in the world.

  F. However, you should remember it is your parents who love you and protect you.

  G. Without your parents, we might still wander at an unknown comer in an unknown world.

  第二部分 英语知识运用 (共两节,满分 45)

  第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  I teach biology at UNLV three times per week. Last Monday, at the beginning of class, I cheerfully asked my 21 how their weekend had been. One young man said that his weekend had not been so 22 . He had his wisdom teeth removed. Then he went on to ask me why I always seemed to be so 23 .

  His question 24 me of something I'd read somewhere before: “Every morning when you get up, you have a 25 about how you want to deal with life that day,” I said. “I choose to be cheerful.”

  “Let me give you an example,” I continued, 26 all sixty students in the class. In 27 to teaching here at UNLV, I also teach out at a 28 in Henderson, 17 miles down the highway from where I live. One day a few weeks ago I drove those 17 miles to Henderson. I

  29 the highway and turned onto College Drive. I only had to drive another quarter mile down the road to the college. But just then my car 30 . I tried to start it again, but the 31 wouldn't work. 32 I turned my flashers on, took my books, and 33 down the road to the college.

  As soon as I got there, I called and 34 for a tow truck to meet me at my car after 35 . The secretary there asked me what had happened. “This is my 36 day,” I replied, smiling.

  She was 37 “What do you mean?”

  “My car could have broken down anywhere along the highway. It didn't.” I replied. “ 38 , it broke down in the perfect place: off the highway, 39 walking distance of here. I'm still able to teach my class, and I've been able to arrange for the tow truck to meet me after class. If my car was meant to break down today, it couldn't have been arranged in a more convenient 40 .”

  I ended my story. In spite of the early hour, no one in my class seemed to be asleep. Somehow, my story had touched them.

  21. A. schoolmates B. teachers C.students D. children

  22. A. bad B. free C. sad D. good

  23. A. cheerful B. grateful C. hopeful D. thankful

  24. A.reminded B. told C. informed D. warned

  25. A. decision B.preference C. choice D. judgment

  26. A. showing B. demanding C. addressing D. commanding

  27. A. contribution B. devotion C. application D. addition

  28. A. school B.institute C. university D. college

  29. A. exited B. found C. crossed D. entered

  30. A. broke B. died C. ended D. finished

  31. A. instrument B. wheel C. light D. engine

  32. A. But B. And C. So D. Or

  33. A. marched B. drove C. rode D. followed

  34. A. prepared B. arranged C. waited D.looked

  35. A. class B. work C. study D. lunch

  36. A. usual B. unusual C. unlucky D. lucky

  37. A. astonished B. excited C. puzzled D. pleased

  38. A. Anyway B. Instead C. Also D. Still

  39. A. without B. beyond C.within D. along

  40. A. order B. need C. way D. situation

  第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  A woman and a man 41 (drive) along the motorway in opposite 42 (direction) when they crashed into each other. Both of their cars were completely destroyed, 43 neither of them was hurt. They got out of their cars, and the woman said, “Wow, look at our cars---there’s nothing 44 (leave)! But, at least we’re all right. This must be a sign 45 we should be friends and not try to blame each other.” The man replied, “Yes, definitely, I can’t agree 46 you more.” The woman said, 47 (point) to a bottle on the ground, “And here’s another miracle. Somehow this bottle of wine from my back seat didn’t break. Surely, this means that we should drink 48 wine and celebrate our good fortune.” She handed the bottle to the man. The man nodded his head, opened it, and drank about a third of the bottle to calm his nerves. Then, he gave 49 back to the woman. The woman took the bottle, 50 (immediate) put the cap back on, and handed it back to the man. The man asked, “Aren’t you having any?” The woman replied, “No, I think I’ll just wait for the police.”

  第三部分 写作 (共三节 满分 65分)

  第一节 完成句子:根据已给的词或提示完成句子,(每空一词,每词1分,共30分)

  51. Dogs are often used to search for (survive) in an earthquake.

  52. “ (congratulate)!” he said sincerely, “You’ve finally become a writer.”

  53. She is very (self). She cares only about herself.

  54. She was a highly (educate) woman.

  55. Martin liked Gandhi’s ideas about (peace) protest (抗议).

  56. The open exhibition will allow (art) to show their talents.

  57. The white (wood) house smells as if it hasn’t been lived in for years.

  58. I will meet you at the west station (enter).

  59.I was never very neat, while Kate was extremely (organize).

  60.When we saw the road (block) with snow, we changed our mind and decided to spend the holiday at home.

  61. The judge (突然大笑起来), as if I’d said something funny.

  62. (从她的口音判断),she must be from Sichuan Province.

  63.The terrorists are threatening(恐吓)to (使......爆炸)

  the building.

  64.The party (执政)at the last election.

  65.I entirely disagree with you. You cannot accept an opinion offered to you unless it _ (建立于事实上) facts.

  66.Young children under the age of four and

  (体重不到) 40 pounds must be in a child safety seat.

  67.The old man saw some Germans (拆开)the Amber Room and removing it.

  第二节 短文改错(10 分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

  文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线( )划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  There are different train ticket for people to choose from when traveled by train. They may want to buy a single ticket and a return ticket. A single ticket allows them enjoy more freedom at their destination while a return ticket not only is cheaper but also save them the trouble of buying the ticket when they decide to return. Some people prefer hard seats to soft one. Young people like to have hard seats because enjoy the company of other passengers is what they need during a journey. Businessmen would not like to have soft seats. They want to have a good rest. When they get off the train, they were still energetic and can rapid go on to do their jobs.

  第三节 书面表达(满分25分)

  假定你是李华,高一(1)班班长,在王老师的帮助下,你班在校运会开幕式上获得第一名的好成绩,为表示感谢,给王老师写一封感谢信。

  要点如下: 1、告诉他班级获奖的消息并表示感谢;

  2、回顾他给与的帮助;

  3、活动收获;

  注意:1、词数100左右; 2、可适当增加细节,使文章层次分明,行文连贯。

  Dear Mr. Wang,

  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Again, I sincerely thank you for your help!

  Yours,

  Li Hua

  湛江一中2018-2019学年度高一英语科第一学期“第二次大考”答案

  第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  1–3DCA 4–7DDAB8–11 DDBC 12–15 DCAC

  第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

  16–20 CGDFA

  第二部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)

  第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

  21–25 CDAAC 26–30 CDDAB 31–35 DCABA 36–40 DCBCC

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  41 were driving 42. directions 43. but44. left45. that

  46. with47. pointing48. the49. it 50. immediately

  第三部分 写作 (共三节 满分 65)

  第一节 完成句子(每空一词,每词1分, 共30分)

  51. survivors 52.Congratulations 53. selfish 54.educated 55. peaceful

  56. artists 57.wooden 58.entrance59.organized60.blocked

  61.burst into laughter/burst out laughing62.Judging from her accent

  63.blow up64.came to power65.is based on66.weighing less than 67.taking apart

  第二节 短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)

  1.ticket tickets 2.traveled travelling 3.and or 4.them ∧to enjoy

  5.save saves 6.one ones 7.enjoy enjoying 8.not

  9. were are 10.rapid rapidly

  第三节 书面表达(满分25分)

  Dear Mr. Wang,

  I’m Li Hua, monitor of class 1 senior 1. I can’t wait to tell you a piece of news that our class won the first place at the Opening Ceremony of the sports meeting and represent the class to express our thanks for your generous help with the preparations for the opening ceremony.

  When the result was announced, I, together with other classmates couldn’t help jumping and laughing, which reminded me of all your kind help over the two weeks. We will never forget the moment when you train us again and again only for a better detail, and it is because of your devotion that we could show a perfect performance to the public. Besides, without your creative idea for our performance, we couldn’t have had a good impression on all judges and eventually was awarded the first prize.

  In the course of training,, what you have done for us help me realize that efforts will pay off sooner or later as long as we concentrate our attention on a task.

  Again, I sincerely thank you for your help!

  Yours,Li Hua

  A篇【答案】1. D 2. C 3. A 【解析】

  本文是一篇广告布告类阅读,介绍了四则广告布告“Lost iPhone、Do you need a babysitter that you can trust?、I BABYSIT ONLY AT MY HOME、Part-time Chinese Babysitter Wanted”的具体信息。

  【1题详解】

  推理判断题。根据第一则布告第三句“There are many pictures of my son on it, and I’m heartbroken…”可知发布者是一位孩子的家长,因为只有父母亲才会有孩子。故D项正确。

  【2题详解】

  推理判断题。根据第三则布告“I BABYSIT ONLY AT MY HOME.”可知这位发布布告者只在自己家里带孩子,符合题干中的要求。故C项正确。

  【3题详解】

  细节理解题。根据第二则布告倒数第二句“I am fully bilingual—Spanish/English.”可知Tina是一位能够讲西班牙语和英语的人,故A项正确。

  B篇【答案】4. D 5. D 6. A 7. B

  【解析】

  【分析】

  本文讲述的是关于日剧导演拍摄的一部电影。

  【4题详解】

  细节理解题。根据第三段Shoplifters tells the story of a poor family living in Tokyo. Three generations living under the same roof survive by stealing from local shops.可知,在the Shoplifters家里的人是通过偷商店里的东西谋生的。故选D。

  【5题详解】

  推理判断题。根据第四段中the director focuses more on the heartwarming details of the family’s daily life, according to The Playlist. Koreeda shows how the family members love and support each other.可知,韩剧的拍摄风格是通过日常生活的细节展现日常生活。故选D。

  【6题详解】

  推理判断题。根据最后一段In Japan and most other Asian countries, blood ties are what defines(定义)a family. But Koreeda questions that by looking at different kinds of relations.可知,韩剧想在电影中向我们展示“家庭的意义”。故选A。

  【7题详解】

  主旨大意题。根据第一段What makes a family? How do family members get along with each other? Japanese director Hirokazu Koreeda tries to answer these questions in his films.可知,这篇文章的主题主要是关于韩剧导演拍摄的一部电影。故选B。

  【点睛】做推理判断题时,对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。本题第3小题,根据最后一段In Japan and most other Asian countries, blood ties are what defines(定义)a family. But Koreeda questions that by looking at different kinds of relations.可知,韩剧想在电影中向我们展示“家庭的意义”。故选A。

  C篇【答案】1. D 2. D 3. B 4. C

  【解析】

  【分析】

  本文是一篇议论文。文章主要向人们讲述了朋友在人们生活中的重要作用。你在上学时拥有越多的朋友,那么你以后就会有越多的财富。

  【1题详解】

  细节理解题。根据第二段中The researchers found that if you want to get ahead in life, social skills and networking are easily as powerful as talent and hard work..可知,如果你要根据研究人员取得成功,你需要社交技能、人脉、人才和勤奋工作。故选D。

  【2题详解】

  细节理解题。根据第三段中friends always help each other. They not only create wider social circles for you but lift your mood when you feel bad," said Xu. She believed that all this helps you "earn a higher salary”.可知,以徐延春看来,朋友能帮助你摆脱悲伤,振作起来。故选D。

  【3题详解】

  推理判断题。根据第五段中“Call me uncoil, but I think of a friend as an actual person with whom I have an actual history and whom I enjoy actually seeing. It seems, however, that this is no longer the definition (定义) of ‘friend',”可知,我们知道Meghan Daum对朋友的态度有点传统。故选B。

  【4题详解】

  词义猜测题。根据最后一段中Daum dislikes the idea that quantity trumps quality in the age of friendaholism. She thought the idea of friendship, at least among the growing population of Internet social networkers, was to get as many of not-really-friends as possible. Daum不喜欢在“滥交朋友”时代,数量胜过质量。她认为,至少在越来越多的互联网社交网络工作者中,友谊的理念是尽可能多地结交朋友。由此推知划线词的意思是“好过,胜过”。故选C。

  【点睛】做词义猜测题时,最常见的就是利用上下文语境、常识和语法关系推断词义。千万不能脱离开语境,尤其是要抓住所需推断词汇前后的含义。本题第4小题,根据最后一段中Daum dislikes the idea that quantity trumps quality in the age of friendaholism. She thought the idea of friendship, at least among the growing population of Internet social networkers, was to get as many of not-really-friends as possible. Daum不喜欢在“滥交朋友”时代,数量胜过质量。她认为,至少在越来越多的互联网社交网络工作者中,友谊的理念是尽可能多地结交朋友。由此推知划线词的意思是“好过,胜过”。

  D篇【答案】1. D 2. C 3. A 4. C

  【解析】如果一名女子有一块吃不下的蛋糕,不要责备她贪婪,这是由于她的大脑在作怪。科学家们发现女性的大脑对食物的反应很不同。最可能的解释是女人们的社交压力造成她们对失望的复杂反应。

  1. 细节理解题。根据第五段“They found that the female brains reacted much more strongly than those of males.”及第六段中的“The same reaction did not happen when they were shown non-food images.”可知,Uher博士比较了男性和女性在面对不同图片时大脑的反应是否一样。故选D。

  2. 细节理解题。根据倒数第三段中的“But the more likely explanation is that women have a more complicated reaction to food because of social pressure.”可知最可能的解释是女人们的社交压力造成她们对失望的复杂反应。答案是C。

  4. 推理判断题。根据最后一段中的“Looking at an fMRI alone cannot make sure whether the stronger reaction in women is due to innate (天生的) differences or a learned process.”可以看出,Angelo del Parigi对Uher博士的研究结果持怀疑的态度。A. Surprised.惊讶的; B. Uninterested.不感兴趣的;C. Doubtful.怀疑的; D. Curious 好奇的. 故选C。

  七选五【答案】51. C 52. G 53. D 54. F 55. A

  【解析】

  本文讲述了一些爱父母的方法。1.每天向父母问好;2.服从父母的要求;3.陪伴他们;4.如果受到虐待,就应该寻求帮助。

  【51题详解】

  上文提示“即使你认为你的父母有时非常不大气,爱他们是生活中很正常的一部分。”承接上文,C项You love them because they created you and raised you.(你爱他们,因为他们生了你,养育了你。)切题,故选C。

  【52题详解】

  上文提示“记住他们把你带到这个世界。”承接上文,G项Without your parents, we might still wander at an unknown comer in an unknown world.(没有你的父母,我们可能仍然徘徊在一个未知的角落在一个未知的世界。)切题。故选G。

  【53题详解】

  上文提示“生气是可以的,但是生气的行为对你和你的父母没有帮助。”再根据下文提示“之后,和你的父母分享你的感受。”承接上下文,D项 Act calmly, write down your feelings, or talk with your friends.(平静地行动,写下你的感受,或者和你的朋友交谈。)切题。下文中的this指D项内容,故选D。

  【54题详解】

  上文提示“当你没有得到你想要的东西的时候,你看起来好像在经历地狱。”承接上文,F项However, you should remember it is your parents who love you and protect you.(然而,你应该记住是你的父母爱你,保护你。)切题。此处用However表示前后的一种转折,故答案为F。

  【55题详解】

  下文提示“和父母一起做一些事情,比如看电视,或者和他们一起去某个地方。”承接下文,A项Keep them company.(陪伴父母)切题。故选A。

  完形填空【答案】【解析】通过本文故事,我想告诉你这个道理:请洗干净自己的杯子。因为只有你把杯子洗干净了,里面的水味道才会好,我保证。

  21. A

  考查动词。A. share分享; B. make制造; C. invent发明; D. find找到。最近我找了份新工作,是在一间小办公室里,我们四个人共用一个冰箱。故选A。

  22. D

  考查名词。A. classmates同班同学; B. friends朋友; C. teachers老师; D. coworkers同事。有一个同事抱怨说水喝起来感觉很“脏”。故选D。

  23. B

  考查形容词。A. good好的; B. dirty脏的; C. sweet甜的; D. fine优良的。有一个同事抱怨说水喝起来感觉很“脏”。故选B。

  24. C

  考查形容词。A. pleased感到高兴的; B. upset烦恼的; C. surprised惊讶的; D. sad伤心的。她连续抱怨了几天,还很震惊我喝这样的水竟然没事。故选C。

  25. D

  考查动词。A. believe相信; B. concern关心; C. judge判断; D. doubt怀疑。我开始怀疑自己的味蕾出问题了,但我真觉着水喝着还不错。故选D。

  26. C

  考查动词。A. looked看; B. felt感觉; C. tasted品尝; D. smelt闻。我开始怀疑自己的味蕾出问题了,但我真觉着水喝着还不错。故选C。

  27. A

  考查动词词组。A. found out弄清楚; B. worked out被算出; C. turned out结果是; D. carried out执行,完成。最后,她发现问题出在了她的杯子上。故选A。

  28. A

  考查名词。A. cup杯子; B. fridge冰箱; C. buds蓓蕾; D. pitcher投手。最后,她发现问题出在了她的杯子上。故选A。

  29. D

  考查动词。A. dry把---弄干; B. hide躲藏; C. place放置; D. clean打扫。她只是忘了刷杯子,过一段时间就影响里面水的味道了。故选D。

  30. C

  考查动词。A. drink喝; B. use使用; C. affect影响; D. purify净化。她只是忘了刷杯子,过一段时间就影响里面水的味道了。故选C。

  31. C

  考查名词。A. house房子; B. office办公室; C. world世界; D. environment环境。我禁不住思考了我们生活的世界。故选C.

  32. B

  考查副词。A. slowly慢慢地; B. quickly迅速地; C. finally最后; D. gradually逐渐地。我们总是急于责备其他人、其他事、除了自己之外的一切东西。故选B。

  33. B

  考查连词。A. and和; B. but但是; C. or或者; D. besides另外。我们总是急于责备其他人、其他事、除了自己之外的一切东西。故选B。

  34. D

  考查动词。A. finish完成; B. begin开始; C. believe相信; D. blame责备。根据上下文联系可知,“你要受到责备,是你的问题”。故选D。

  35. A

  考查形容词。A. perfect完美的; B. big大的; C. good好的; D. bad坏的。我知道世界并不完美,但我认为有时我们应该退一步,问自己几个很难回答的问题。故选A。

  36. D

  考查反身代词。A. coworkers同事; B. parents父母; C. roommates室友; D. ourselves我们自己。我知道世界并不完美,但我认为有时我们应该退一步,问自己几个很难回答的问题。故选D。

  37. B

  考查名词。A. cup杯子; B. heart心脏; C. hand手; D. office办公室。我能变得更好吗?我的心真的纯洁吗?故选B。

  38. A

  考查名词。A. situation境况; B. job工作; C. person人; D. water水。我能带着善意解决问题吗?故选A。

  39. B

  考查名词。A. fruit水果; B. water水; C. air空气; D. food食物。因为只有你把杯子洗干净了,里面的水味道才会好,我保证。故选B。

  40. C

  考查动词。A. tell告诉; B. inform告知; C. promise许诺; D. answer回答。因为只有你把杯子洗干净了,里面的水味道才会好,我保证。故选C。

  【名师点睛】

  在做完形填空时单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。另外,一定要注意and/but/so/besides/however/furthermore/moreover/in addition/what’s more等词汇、固定结构的运用。它们连接了上下文,起着承上起下的作用。像but(但是)、however(然而),表示转折,这说明前后的内容相反或相对。把握住这一点,做起题来就会得心应手。本题第13小题,考查连词。A. and和; B. but但是; C. or或者; D. besides另外。我们总是急于责备其他人、其他事、除了自己之外的一切东西。故选B。

  语法填空【答案】41. directions

  42. but 43. left

  44. a 45. with

  46. pointing

  47. that 48. drank

  49. it 50. immediately

  41. 根据句意可知:男士和女士走的是相反的方向,所以名词用复数形式,答案为directions。

  42. 句意:两车相撞,车毁了,但是两个人都没受伤。此处表示转折关系,答案为but。

  43. 句意:看我们的汽车,没什么剩下的了。答案为left。

  44. 句意:这一定是我们应该成为朋友而不是互相指责的标志。根据句意可知答案为a。

  45. 句意:我完全同意。agree with sb.同意某人的观点,答案为with。

  46. 此处是现在分词表示伴随状态,答案为pointing。

  47. 句意:这意味着我们应该喝酒庆祝我们的好运。此处是that引导的宾语从句,答案为that。

  48. 此处是表示并列的三个过去的动作,答案为drank。

  49. 句意:然后他把它交给女士。此处用it代替the bottle。

  50. 此处是副词修饰动词,答案为immediately。

  改错答案:

  There are different train tickettickets for people to choose from when traveledtravelling by train. They may want to buy a single ticket andor a return ticket. A single ticket allows them ∧to enjoy more freedom at their destination while a return not only is cheaper but also savesaves them the trouble of buying the ticket when they decide to return. Some people prefer hard seats to soft oneones. Young people like to have hard seats because enjoyenjoying the company of other passengers is what they need during a journey. Businessmen would not like to have soft seats. They want to have a good rest. When they get off the train, they wereare still energetic and can rapidrapidly go on to do their jobs.

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2019 湖南省教育厅、湖南出版投资控股集团主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号