漳平一中2018-2019学年上学期高一英语第一次月考试题
作者: 发布时间:2018-10-22 08:52:28 本文来源于:
  

  (考试时间:120分钟  总分:150分)

  第I卷

  第一部分听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. Where does the conversation take place?

  A. In a fast-food restaurant. B. In an advance hotel. C. In a vegetable store.

  2. Why would the woman like to change that sweater?

  A. It isn’t comfortable for her to wear.

  B. She doesn’t like the color.

  C. She feels that the style is out of date.

  3. When is the best time for the woman to pay a visit to the professor?

  A. Three o’clock. B. Four o’clock. C. Two o’clock.

  4. What is the probable relationship between the woman and the man?

  A. A couple. B. Service assistant and customer. C. Doctor and patient.

  5. What does the woman value most for a friend?

  A. Close relationship. B. Sharing. C. Honesty.

  第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答6、7题。

  6. What’s the relationship between the two speakers?

  A. Sales clerk and customer. B. Husband and wife. C. Secretary and boss.

  7. What kind of clothes does the man need to buy?

  A. The price is $280 with a light color.

  B. The size is 41 with a darker color.

  C. The price is reasonable.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. Where does the conversation probably take place?

  A. In a supermarket. B. In a post office. C. In an airport.

  9. How long will it take to Australia by surface mail?

  A. About 14 days. B. About 9 days. C. About a week.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. What does the woman persuade the man to buy today?

  A. Flowers. B. Jewellery. C.Dresses.

  11. How much will the man pay for the pearl necklace if he wants to buy it at present?

  A. 880 yuan. B.176 yuan. C.704 yuan.

  12. What promise does the woman make?

  A. Quality. B. Color. C.Size.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Why does the man make up his mind to select an evening course?

  A. He has got to work during the day.

  B. It is too dark to attend a daytime course.

  C. An evening course is a bit cheaper.

  14. What course must be taken before taking computer programming in the woman’s opinion?

  A. Computer programming course. B. Data processing. C. Computer knowledge.

  15. What’s the schedule of the evening course?

  A. Every Monday, lasting for 12 weeks.

  B. Thursday evening, from 7:00 to 9:45.

  C. Three hours a week, 45 hours in total.

  16. What does the man need to bring when he goes to register (登记)?

  A. His photo. B. Identity card. C. Checkbook.

  听第10段材料,回答第17至20题

  17. How long had the firemen been fighting the forest fire?

  A. Over one month. B. Almost 21 days. C. About a year.

  18. Why did the grass-seed have to be planted quickly?

  A. To prevent flooding. B. To save the trees. C. To stop the heavy rain.

  19. When was the special seed ordered by the forest authority?

  A. During the fire. B. After the fire. C. Before the fire.

  20. How were the seeds planted?

  A. By hand. B. By plane. C. By the heavy rain.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。

  A

  Tom was a helpful boy. Every Sunday morning, he walked to the newspaper kiosk (报刊亭) at the supermarket to buy a newspaper for his dad. He liked to leave the house early as it was more peaceful then, with fewer cars in the streets.

  One Sunday morning, when Tom arrived at the supermarket, he saw his neighbour, old Mrs. Jackson. She was choosing apples at the fruit shop. Tom greeted her and then went to get his newspaper.

  As he was leaving, Tom saw Mrs. Jackson walking in front of him. Her bag looked very heavy.

  “Would you like me to carry that for you, Mrs. Jackson?” Tom asked.

  “What a helpful boy you are, Tom! Thank you. It is heavy,” she replied.

  Tom picked up the heavy bag and began walking slowly home with Mrs. Jackson. The bag seemed to grow heavier with each step. Then, just as they were about to cross the road, it fell off Tom’s hand and dropped on the hard road!

  “Oh, no!” cried Tom. “The fruit will be squashed (压扁).”

  Mrs. Jackson looked into the bag. “Yes, the fruit does look a bit squashed. But don’t worry, Tom. I like fruit juice. I’ll just make juice instead. Call at my house this afternoon. We’ll have some delicious cold fruit juice together!” she said with a wide smile.

  21. Tom went to the newspaper kiosk every Sunday morning to buy a newspaper for ______.

  A. his dad B. his mum C. his neighbour D. himself

  22. Mrs. Jackson was ______ when Tom arrived at the supermarket.

  A. reading a newspaper B. buying some apples

  C. carrying a big basket D. making some juice

  23. The underlined sentence “The bag seemed to grow heavier with each step” in the passage means ______.

  A. the bag became heavier and heavier on their way home

  B. Tom was strong enough to carry the bag easily

  C. Tom was tired and didn’t want to carry the bag any more

  D. the bag was so heavy that Tom couldn’t carry it easily

  24. We can infer (推断) from the last paragraph that Mrs. Jackson will ______ in the afternoon.

  A. buy some delicious juice for Tom B. sell the squashed apples to others

  C. ask Tom to make some juice for her D. make some juice and share it with Tom

  B

  Class 501

  Shy children need our help to get over their fears. In this class, we’ll cover the basics — the origins of shyness, strategies(策略)for getting over the kind of shyness your child experiences, social skills you can teach in your home, and tips for working with teachers to help your child perform well at school.

  Where Karman Executive Center, Bellevue, Washington

  When From 7:00 PM to 9:30 PM, on Fridays in May

  Fee $75.00

  Class 502

  This is a special class for children designed to teach communication skills all of us need, but shy people are afraid to use. We’ll cover everything from how to start conversations with strangers to ways of keeping you calm when you do. You’ll learn what makes some people more popular than others and what you can do to feel more like you fit it.

  Where Karman Executive Center, Bellevue, Washington

  When From 6:30 PM to 8:30 PM, on Tuesdays in May

  Fee $68.00

  Class 503

  While a person’s IQ is thought to be relatively fixed, our EQ is believed to develop over the course of a lifetime. Why not give your child a head start? Explore what EQ is all about. We’ll review five of the basic qualities which are believed to make up EQ. We’ll discuss ways to identify(确认)your child’s emotional strengths and weaknesses and what you can do to improve their emotional development.

  Where Karman Executive Center, Bellevue, Washington

  When From 6:30 PM to 9:30 PM, on Wednesday, May 8th

  Fee $59.00

  Class 504

  Do you find yourself searching for something to say when you meet someone new in your work? Then why not join us in learning the secret of successful conversation? In this fun-filled evening, we will simplify and practise the art of conversation to make yourself and others at home.

  Where North Campus, Bellevue, Washington

  When From 6:30 PM to 9:30 PM, on Thursday, May 23rd

  Fee $49.00

  25. The class that can help children to communicate with strangers in public costs ________.

  A. $75.00 B. $68.00 C. $59.00 D. $49.00

  26. Which classes are designed(设计) for parents who want to help their children?

  A. Class 501 and Class 502. B. Class 502 and Class 503.

  C. Class 501 and Class 503. D. Class 503 and Class 504.

  27. According to the information above, we can learn that ________.

  A. the classes above are given on weekdays in May

  B. all the classes are given in the same teaching building

  C. none of the classes may help improve one’s social skills in daily life

  D. adults can improve their children’s emotional development in Class 504

  C

  When you are a child, the whole world is like a big playground. I was living in Conyers, Georgia the summer when it all happened. I was a second grader, and my best friend Stephanie was only in the first grade.Both of our parents were at work and most of the time they let us go our own way.

  It was a hot afternoon and we decided to have an adventure in Stephanie's basement. As I opened the basement door, I spotted a red steel can.It was paint. I looked beyond it and there lay even more paint in bright colors like purple, orange, blue and green.

  "Stephanie, I just found us a project for the day. Get some paintbrushes. Let’s paint." She screamed with excitement as I told her of my plans and immediately we got to work. We gathered all the brushes we could find and moved all of our materials to my yard. There on the road in front of my house, we painted big stripes(条纹)of colors across the pavement (人行道). Stripe by stripe, our colors turned into a beautiful rainbow. It was fantastic!

  The sun was starting to sink. I saw a car in the distance and jumped up as I recognized the car. It was my mother. I couldn't wait to show her my masterpiece. The car pulled slowly into the driveway and from the look on my mother's face, I could tell that I was in deep trouble.

  My mother shut the car door and walked towards me. Her eyes glaring, she shouted, "What in the world were you thinking?I understood when you made castles out of leaves, and climbed the neighbors' trees, but this!Come inside right now!"I stood there glaring back at her for a minute, angry because she had insulted (侮辱) my art.

  "Now go clean it up!"Mother and I began cleaning the road. Tears ran down my cheeks as I saw my beautiful rainbow turn into black cement(水泥).

  Though years have now passed, I still wonder where my rainbow has gone. I wonder if, maybe when I get older, I can find my rainbow and never have to brush it away. I guess we all need some sort of rainbow to brighten our lives from time to time and to keep our hopes and dreams colorful.

  28. What did the writer want to do when his mother came home?

  A. To introduce Stephanie to her. B. To prevent her from seeing his painting.

  C. To put the materials back in the yard. D. To show his artwork to her.

  29. In his mother's eyes, the writer_______.

  A. was a born artist B. always caused trouble

  C. was a problem solver D. worked very hard

  30. The underlined word "rainbow" in the last paragraph refers to______.

  A. the rainbow in the sky B. the stripes on the pavement

  C. something imaginative and fun D. important lessons learned in childhood

  31. It can be learned from the passage that parents should______.

  A. encourage children to paint

  B. value friendship among children

  C. discover the hidden talent in children

  D. protect rather than destroy children's dreams

  D

  When talking about colds(感冒), maybe some people say it is very common. During the cold winter days, many people will complain(抱怨) the cold winter makes them catch a cold, and what they feel upset are not only the headache, cough but also the runny nose. It is so embarrassing when they forget to take a handkerchief or tissue along with them.

  Want to stay away from colds? Put on a happy face.

  Compared to unhappy people, those who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds, according to a new study. It’s possible that being happy helps the body fight illnesses, say the researchers from New York University.

  “It seems that positive(积极的) feelings may reduce (减少)the danger of illness,” said the study’s chief researcher Sheldon Cohen.

  In an earlier study, Cohen found that people who were cheerful and lively caught coughs and colds less often. People who showed feelings were also less likely to tell their doctors that they felt ill.

  In this study, Cohen has interviewed 193 adults every day for two weeks. During the interviews, the people told researchers that they were given colds by doctors and had to stay alone in a room for six days.

  The results showed that everyone in the study was equally(相等地) likely to get ill. But for people who said they felt happy during the research period, their illness are less serious and lasted for a shorter time.

  Cohen believes that when people experience positive feelings, their body may produce a chemical that helps fight illness and disease. So if you are worried about your health, look on the brighter side more often.

  32. The underline part in Paragraph 5 is probably means ___________.

  A. sad B. bad-tempered C. thoughtfu l D. outgoing

  33. What did the study find?

  A. People who felt happy never got ill.

  B. People’s feelings didn’t influence their health.

  C. People with good feelings became ill more easily.

  D. People with positive feelings had less serious illnesses.

  34. According to Cohen, which of the following may help fight illness?

  A. Eating. B. Laughing C. Crying D. Sleeping.

  35. What is the best title for this passage? ________

  A. Smiles can fight colds B. Cause of colds found

  C. The danger of colds D. How people get sick

  第二节(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

  Some people make you feel comfortable when they are around. You spend an hour with them and feel you are already close friends. They are always good talkers.

  Here are several skills that good talkers have in common. If you follow the skills, they’ll help you put people at their ease, and make friends with them quickly.___36___

  First of all,good talkers ask questions. Almost anyone, no matter how shy he is, will answer a question. One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morning.___37___” From there you can move on to other matters—sometimes to really personal questions.___38___.Second,once good talkers have asked questions, they listen to the answers . Your questions should have a point and help to tell what sort of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully .

  Real listening at least means some things. If someone sticks to one topic, you can take it as a fact that he’s really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to tones of voice. ___39___

  Finally, good talkers know well how to “say goodbye”.If you’re saying goodbye, you may give him a firm handshake and say,“I’ve really enjoyed meeting you.”_____40_____.Let people know what you feel, and they may walk away,happy and satisfied.

  A.You can become a popular person.

  B.You’d better change the subject if the voice sounds dull.

  C.Don’t be afraid to say so if you want to see that person again.

  D.Although the question is common,it will get things going.

  E.It’s polite to listen to others with a smile.

  F.And how he answers will let you know how far you can go.

  G.These people have something in common.

  第三部分 完型填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将其涂黑。

  In a small open courtyard, outside a school building, there were flowers here and there. In the sunshine,a ___41___ was lying on the grass,reading a book with ___42___ attention. Near her,another child was carefully watering the flowers, while a third was ___43___ with his back against a tree and had a ___44___ on his knees. He appeared to be drawing or writing something on it. He was ___45___ in his task, like the first child.

  ___46___ the building, there were pleasant carpeted areas. Many children were busy with their tasks in a variety of ways,___47___ teachers wandered among them, talking to them,___48___ them, and encouraging their efforts.

  ___49___ I watched this scene on a morning in May years ago, it ___50___ me that a visitor here ___51___ never have thought he had entered a formal school. He would have been even more ___52___ if he had been told that the children he was ___53___ came from different kinds of academic(学业) levels.

  That ___54___ has been staying with me ever since. I have been ___55___ about some problems. Why in many schools are our children often asked to learn skills in a way ___56__ from a real-life context(情境)? Why does a lively school child so ___57___ become a defeated school failure?

  Developmental psychologist(心理学家)Margaret Donald once said, “Much of the intellectual framework (知识框架) on which we ___58___ our teaching is misleading.” In my opinion, a child learns everything in human ___59___. And if every child could learn in the same way as the children in the school ___60___ I visited years ago,they would develop better.

  41. A. Gardener B. Child C. Teacher D. visitor

  42. A. Poor B. Little C. Full D. slight

  43. A. Sitting B. Standing C. Sleeping D. listening

  44. A. Toy B. Pencil C. Flower D. notebook

  45. A. Settled B. Set C. Defeated D. lost

  46. A. Over B. Above C. Inside D. Outside

  47. A. During B. While C. Until D. even if

  48. A. referring to B. pointing to C. smiling at D. staring at

  49. A. As B. Unless C. Until D. Before

  50. A. came up with B. thought about C. Attacked D. hit

  51. A. Could B. Should C. Must D. need

  52. A. Satisfied B. Surprised C. Pleased D. disappointed

  53. A. Helping B. Spotting C. Seeking D. watching

  54. A. Scene B. Sign C. Look D. view

  55. A. Dreaming B. Regretting C. wondering D. joking

  56. A. Taken B. Prevented C. Learned D. separated

  57. A. Often B. Hardly C. Seldom D. badly

  58. A. Feed B. Base C. Turn D. discover

  59. A. Race B. Position C. Situation D. case

  60. A. When B. Which C. to which D. in which

  第二节 语法填空(共10分;每小题1分,满分10分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式,并将相应答案写在答题纸上。

  English recognized as one of ___61___ most important languages is widely spoken as the first, second and foreign language. Like the major languages in the globe, English has changed over time.

  The language in the ancient time was quite different from ___62___we speak at present. During AD450, the English was ___63___( base ) more on German than that of today. And later from AD800 to 1150, the Danish and French rulers had great influence ___64___ it, especially the vocabulary. As a result, by the 1600’s Shakespeare was able to make use of a wider vocabulary than ever before. From the 17th century the English people ___65___ (make) voyages to conquer other parts of the world, during which English was spread to many other ___66___ (country) such as America and Australia. Later on in the 19th century, ___67___ was the dictionaries by Samuel Johnson and Noah Webster that standardized(使…标准化) the spelling , ___68___ made the language settled.

  Generally, in the history of English, it changed frequently ___69___ cultures communicate with each other. So the road to modern English is ___70___(actual) the communication between cultures.

  高一英语第二卷

  第一节:完成句子(共5小题,每题1分,满分5分)

  71. She ________ __________ (经历) an unhappy time last month.

  72. Has that noisy class _________ _________ (安静下来)yet?

  73. The girl student has ___________ __________(着手)cleaning the room.

  74.Does the food here _________ _________ (适合)you?

  75. ________ _________(目前)we have several friends staying with us.

  第二节:句子填词(共10小题;每小题1分,满分10分)

  根据单词首字母提示、汉语意思提示或句子意思在每个空格内填入一个适当的英语单词,使该句子意思完整、有意义。所填单词要求意义准确,拼写正确。

  76.She made a __________ of all the things she wanted to buy.

  77. It is not easy to educate _________(青少年).

  78. He was punished by the school because he c__________ in the exam.

  79.We are planning a _________(系列) of concerts to raise money for our project.

  80.He raised his hand,__________ (补充说)that his suggestion was ignored.

  81.His _________ was so strong that I couldn’t understand a word he was saying.

  82..I am rather c_________ about my mother’ health.

  83.It’s _______ (公认)that environment pollution has become one of the most serious

  problems that people face.

  84.The President is in Brazil for an ____________ (正式) two-day visit.

  85.“I’m not eating it,” Maria said, with an _____________ (表情)of disgust on her face.

  第二节 书面表达(满分25分)

  86.假设你是李华,你的美国朋友Iris写信向你倾诉自己进入新学校后无法适应,请求你给他一些建议。请你写一封回信。字数100左右。

  Dear Iris,

  __________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Yours,

  Li Hua

  漳平一中2018-2019学年上学期高一英语第一次月考答案

  听力:

  1-10 ABCBC ABBAB 11-20 CAABA CBABB

  【答案】21. A 22. B 23. D 24. D

  【答案】25. B 26. C 27. A

  【答案】28. D 29. B 30. C 31. D

  【答案】32. D 33. D 34. B 35. A

  【答案】36. A 37. D 38. F 39. B 40. C

  【答案】41. B 42. C 43. A 44. D 45. D 46. C 47. B 48. C 49. A 50. D 51. A 52. B 53. D 54. A 55. C 56. D 57 A 58. B 59. C 60. B

  【答案】61. the 62. what 63. based 64. on 65. made 66. countries

  it 68. which 69. when 70. actually

  第一节:完成句子(共5小题10空;每空0.5分,满分5分)

  71. went through 72. calmed down 73. set about 74. agree with 75. At present

  第二节:句子填词(共10小题;每小题1分,满分10分)

  76. list 77. teenagers 78. cheated 79. series 80.adding

  81. accent 82. concerned 83. recognized 84. official 85. expression

  【答案】I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school. Such problems are quite normal. Perhaps the following suggestions may be helpful.

  First, I think you may need to communicate with your classmates as much as possible. In this way, you will get to know each other better. Second, it might be a good idea for you to take part in more activities, which usually involve teamwork and interactions with other students and are therefore good for developing friendly relationships. Last but not least, faced with some tough problems, you might consider asking our teachers, who can usually offer you some sensible suggestions.

  I sincerely hope my advice will be of some help to you. If there is anything more I can do to help, please let me know.

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号