洛阳一高2018-2019学年第一学期高一9月月考英语试卷
作者: 发布时间:2018-10-08 11:06:25 本文来源于:
  

  第一部分:阅读理解 (共20小题,每小题2分,满分40分)

  A

  Letter One

  Dear Editor,

  After I finish my homework, I often go online and chat with my friends. Sometimes I play computer games. But my parents hate to see me playing games on the computer. Maybe they have heard too much news about how QQ and computer games harm children. Once I went to a net bar(网吧) to play games after school. But after that I told my parents that I was playing basketball at school. I said so because I didn't want to make them unhappy. I feel bad about it. However, I need to rest for a while by playing computer games after studying for a long time. I really want my parents to understand that. Do foreign parents do the same to their children? Please help me.

  Li Ping, Beijing

  Letter Two

  Dear Li Ping,

  I don't think it's strange for parents to keep their children away from anything bad. Foreign parents will do the same as your parents! They may not let their children watch TV for too long a time, or like your parents, they don't want their children to play computer games.

  Talk to your parents and be honest to them, I think. Tell them what you are doing and why you are doing so to make them understand you. It's never good to do things behind your parents. They aren't fools as you think sometimes! Our parents seem to know what is the best for us.

  Remember: to be honest is the best way.

  Good luck,

  Rebecca

  1. From the passage we can learn that Li Ping often__________ .

  A. talks with his friends on the Internet

  B. plays basketball after school

  C. plays computer games at home

  D. chats online before homework

  2. The boy goes online_____________.

  A. to get news on QQ B. just to have a rest

  C. to show he hates study D. to make new friends

  3. The editor thinks ____________.

  A. children should play computer games in the net bar secretly

  B. playing computer game can be very helpful to children’s studies

  C. children should be honest and try to make their parents understand them

  D. foreign parents don’t care for their children as much as Chinese parents

  B

  The British are known for their sense of humor. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement.

  Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say, “Its a little damp (潮湿的) outside.” Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, “She isn’t exactly friendly.” Understatement is often used in unpleasant situation or to make another person look silly. Understatement plays an important part in British humor.

  Another key to understanding British humor is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant things that happen to our everyday life when someone accidently falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of society. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. What’s more, the British love to watch comedies (喜剧) about people who do not know how to behave in society. The comedies series Mr. Bean is a good example of this kind of humor.

  Mr. Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990. Mr. Bean doesn’t talk often, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr. Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. Mr. Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humor. Because of this, many people have become familiar with the British sense of humor.

  4. Why is it difficult for foreigners to understand British jokes?

  A. The British often enlarge the fact.

  B. British jokes are connected with many different cultures.

  C. British jokes are not as funny as jokes in other countries.

  D. The British try to make out that something is less important than it is.

  5. The author explains understatement by _______.

  A. describing a process B. making comparisons

  C. following time order D. using examples

  6. Mr. Bean makes laugh by ______.

  A. using his body movement and facial expressions

  B. making jokes about others’ accent

  C. copying how others behave

  D. telling funny stories

  7. What can be the best title for the text?

  A. British Humor in Comedy

  B. Humor in Different Cultures

  C. Understanding British Humor

  D. Developing Your Sense of Humor

  C

  A black hole is created when a large star burns out. Like our sun, stars are unbelievably hot furnaces(熔炉) that burn their own matter as fuel. When most of the fuel is used up, the star begins to die.

  The death of a star is not a quiet event. First there is a huge explosion. As its outer layer is blasted off into space, the dying star shines as brightly as a billion suns.

  After the explosion, gravity pulls in what's left of the star. As the outside of the star sinks toward the center, the star gets smaller and smaller. The material the star is made of becomes tightly packed together. A star is so solid that a teaspoon of matter from it weighs billions of pounds.

  The more the star shrinks(收缩), the stronger the gravity inside it becomes. Soon the star is very tiny, and the gravity pulling it in is unbelievably strong. In fact, the gravity is so strong that it even pulls light into the star! Since all the light is pulled in, none can go out. The star becomes black when there is no light. Then a black hole is born!

  That's what we know about black holes. What we don't know is this: What happens inside a black hole after the star has been squeezed into a tiny ball? Does it keep getting smaller and smaller forever? Such a possibility is hard to imagine.

  But if the black hole doesn't keep shrinking, what happens to it? Some scientists think black holes are like doorways to another world. They say that as the star disappears from our universe, it goes into another universe. In other words a black hole in our universe could turn into a "white hole" in a different universe. As the black hole swallows(吞噬) light, the white hole shines brightly--somewhere else. But where? A different place, perhaps, or a different time--many years in the past or future.

  Could you travel through a black hole? Right now, no. Nothing we know of could go into a black hole without being crushed(挤压). So far the time being, black hole must remain a mystery.

  Black holes are a mystery--but that hasn't stopped scientists from dreaming about them. One scientist suggested that in the future we might make use of the power of black holes. They would supply all of Earth's energy needs, with plenty to spare. Another scientist wondered if a black hole could some day be used to swallow earthly waste--a sort of huge waste disposal(处理) in the sky!

  8. When the star begins to die ______.

  A. there is no fuel left in it B. a huge explosion will happen

  C. its outer layer goes into space first D. it doesn't give off light any longer

  9. Which of the following doesn't help produce a black hole?

  A. The dying star shines less brightly.

  B. The light can't go out of the star.

  C. The star becomes smaller and smaller

  D. The gravity inside the star is very strong.

  10. The black hole ______.

  A. continues becoming smaller and smaller all the time

  B. goes into another universe and becomes a white hole

  C. will appear at another place at a different time

  D. can pull in everything we know of in the world

  11. What's the best title for this passage?

  A. A New Scientific Discovery: Black Holes

  B. What Are Black Holes?

  C. How Do Black Holes Swallow Light?

  D. Travel Through A Black Hole

  D

  Years ago, the American writer Kurt Vonnegut often said there was one story that would always make a million dollars: Cinderella.

  Cinderella made more like $ 70 million in ticket sales when it opened last weekend. But the movie got a mixed reaction. David Rooney of The Hollywood Reporter praised the movie and said, “Anyone will find something to enjoy in it.” Steven Rea of The Philadelphia Inquirer called the movie “a winning re-do”. Richard Corliss of Time magazine wrote that “Disney finally got Cinderella right. ” Other people were not as happy with the movie. Sara Stewart of the New York Post wrote, “This Cinderella is all dressed up with nowhere very interesting to go.”

  Although different people think differently towards the movie, what is clear, however, is the movie’s business success. It is not only popular in the theaters but also in sales. And Disney has widened its usual market for Cinderella products.

  There are products connected to the Disney movie targeted (面向) not only at little girls, but women, too. For example, the famous shoe designer Jimmy Choo worked with Disney to create Cinderella’s shoes”. You can buy them for about $ 5,000. At that price, you would not want to lose one at the party, even if that is the way you get your prince (王子).

  The make-up (化妆品) company MAC quickly sold all its products connected to Cinderella. HSN is a popular website selling clothing and objects for the home. The marketer is now also selling Cinderella products.

  So, is there anything left for the children, those people we think of as the traditional audience (观众) for the age-old tale? Yes, you can find toys and other children’s products at the American store JCPenney. Of course, you can also visit a Disney store.

  12. The underlined part “a mixed reaction” in Paragraph 2 probably means .

  A. many changes B. different stories

  C. advantages and disadvantages D. agreements and disagreements

  13. Products connected to Cinderella .

  A. do not sell very well

  B. are all very expensive

  C. are mainly targeted at little girls

  D. are designed for a wide group of buyers

  14. Where can children buy toys connected to Cinderella?

  A. At MAC. B. At MAC and HSN.

  C. At JCPenney and a Disney store. D. At HSN.

  15. What is the best title for the text?

  A. Sellers of Cinderella Products B. Cinderella Is More than a Movie

  C. What Makes Cinderella so Popular D. Unknown Stories behind Cinderella

  E

  How to write an email?

  While many people are accessible by email, sometimes it is difficult to determine how exactly to write an email to them. Here are some tips for you to follow.

  Write an appropriate subject line. The subject line should tell the recipient (接收者) immediately what the email is about. ___16___ Remember that your wording also has to be brief.

  ___17___ It is best to be more formal rather than informal, so when writing to someone you have never met or written to before, a “Dear Jane Smith” is appropriate. When addressing someone whom you are a little familiar with, a “Dr. Smith” is okay until they tell you to address them by their first name, in which case a simple “Jane” will be okay.

  ___18___ Within the first two sentences of your email, your recipient should know exactly why you are writing to him. Sometimes an introduction may have to precede (先于) the sentence that states why you are writing, and sometimes it has to follow.

  Use appropriate language. You may be used to using informal language in certain social settings. ___19___Even when dealing with colleagues or friends you are familiar with, do not immediately fall back on informal language.

  Keep it simple. People may get dozens and even hundreds of emails a day.___20___ In that way, they can save much of their time when reading emails.

  A. Use proper greetings.

  B. Express your ideas clearly.

  C. State your purpose at the beginning.

  D. Be as specific as possible when writing the subject.

  E. However, an email may not be the best place to use such language.

  F. It is important to check the language to avoid spelling and grammar mistakes.

  G. It is always easier for them if you keep your email as short and brief as possible.

  第二部分:完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)

  Susan was a shy but clever girt. She ___21___thick glasses, which were often made fun of by her classmates. The ___22___thing was that Lewis had started calling her “Four Eyes”, and the nickname had become very___23___. Now everyone knew her as “Suzy Four Eyes”.

  One day, the class went to visit some famous caves. When walking to the caves, Lewis put his right___24___in a hole and slipped(滑倒). While ___25___, he caught Susan, who was walking next to him, and they both fell into the hole.

  They ___26___in a dark cave. There was only a ray of light coming from the cave roof. Susan and Lewis shouted for help, ___27___no one came. Sitting together in the cold, dark cave, they ___28___a long night. .

  The next morning, they still hadn’t been___29___. Lewis continued shouting for help, ___30___ to look for a way out. But nothing was found.

  Hours later, Susan noticed that the light was ___31___into the hole in a straight line. Quickly, she gathered some leaves. ___32___her glasses as a magnifying glass(放大镜), she focused the ___33___onto the leaves until a little flame came out. Lewis watched all this with ___34___and excitement.____35____the light from fire, they began to explore the cave.

  ___36___, they found a way out and Lewis gave Susan his sincere thanks. Now he ___37___having named Susan “Four Eyes”, ___38___after seeing that it was her glasses that had ___39___them both. Lewis told everyone___40___had happened and said, “I couldn’t have been with a better friend than Laser Light Suzy!”

  And from that day there was no longer any Four Eyes at their school, but Laser(激光)Light Suzy instead.

  21. A. made B. sold C. wore D. took

  22. A. best B. least C. most D. worst

  23. A. funny B. popular C. interesting D. successful

  24. A. foot B. hand C. fingers D. arm

  25. A. walking B. jumping C. falling D. catching

  26. A. stopped B. landed C. left D. moved

  27. A. since B. because C. but D. so

  28. A. shared B. passed C. entered D. missed

  29. A. found B. reached C. followed D. solved

  30. A. failing B. managing C. trying D. preferring

  31. A. growing B. building C. recovering D. shining

  32. A. Turning B. Knowing C. Putting D. Using

  33. A. eye B. hole C. light D. fire

  34. A. surprise B. sadness C. patience D. anger

  35. A. For B. With C. From D. Or

  36. A. Strangely B. Suddenly C. Luckily D. Usually

  37. A. enjoyed B. remembered C. forgot D. regretted

  38. A. generally B. especially C. gradually D. normally

  39. A. escaped B. organized C. saved D. kept

  40. A. what B. it C. that D. which

  第三部分:基础知识检测

  I.根据所给汉语或首字母填写单词的正确结构,或符合语法结构的词(每空1分,共15分)

  41. Students often make ________(complain)about too much homework .

  42. As a monitor, you should have the ability ________(组织)activities.

  43. I’m b_____ to tears with her bad habits and I can’t s______ her any more.

  44. ________(fortune), he fell off the cliff, _______(break) his legs.

  45. S_______ does he turn to me for help, if ever.

  46. I’d p_______ to live in a village f____ of noise and pollution.

  47. The program _________(design) last year to help those children dropping out to return to school.

  48. I s________(认为)it’s a ________(challenge) task.

  49. My suggestion is that you ______ go to the countryside for _______(relax).

  50. More than one boy is fond of playing football, ______ is of benefit to their physical and mental health.

  II.改错:共有15处错,有一句正确,一句有两处错。(每处1分,共15分)

  51. Over the past 5 years, great changes had taken place in the city.

  52. While she was lying on the grass, lots of thoughts crowded into her mind.

  53. Mr. Smith spent too much time working but too little time exercising, resulted in his failure in health.

  54. Tom enjoyed much time playing games .As a result of, his studies greatly suffered.

  55. On my opinion, laugh-making stars are likely to suffer for heavy pressure.

  56. The expert leader is able to stay calmly in face of trouble.

  57. The university that founded in the town last year was designed by his father.

  58. What he has done makes a great difference to improve the living quality of disabled people.

  59. I suggest you take active part in the class activities.

  60. We were having a meeting while a stranger broke in.

  61. I gave it to him the moment when I saw him.

  62. Gas is which people call petrol in the UK.

  63. The day we had been looking forward to coming at last.

  64. Besides look after the kids, she has to do cooking and washing.

  65. It normally takes him 20 minutes to get changed, having breakfast and get on the bus.

  III.翻译句子:根据汉语填空,一空一词(每空0.5分,共20分)

  66. It was ______ ____(慷慨地)him to lend a hand to me when I was in trouble.

  67. Afterwards, he had the feeling of _____ (高飞) into the sky ____ ____ (因为)zero _______( 重力) .

  68. Yang Liwei showed the flags of China and the UN, _________(表达)the wishes of Chinese people to _________ (勘探)and use space _______ (和平地)。

  69. I don’t think he ____ ____ ____ the job.(胜任)

  70. He_____ _____ _____ (提出)a good idea to ________ (解决)the problem.

  71. Nowadays, the Internet ________ ________ _________ ______ ____(起重要作用) our daily life.

  72. He decided to _____ ______ _____ _______(节食) in order to _____ _____.(减肥)

  73. Most of his time is _____ ____ by _____ ____ _____ personal _______.(他的大部分时间被处理紧急的个人文件所占用)。

  74. I usually _____ _____ (醒来)around 10 minutes before my alarm clock ____ _____.(响)

  75. In his speech, the doctor _______ (强调) the importance of regular exercise and a ______ ( 平衡的)diet.

  76. He ___________ (work) as a waiter before promoted to be the manager.

  洛阳一高2018-2019学年第一学期高一9月月考英语答案

  Keys:

  1. A 2. B 3. C

  4. D 5. D 6. A 7. C

  8. B 9. A 10. D 11. B

  12. D 13. D 14. C 15. B

  16. D 17. A 18. C 19. E 20. G

  21. C 22. D 23. B 24. A 25. C 26. B 27. C 28. B 29. A 30. C

  31. D 32. D 33. C 34. A 35. B 36. C 37. D 38. B 39. C 40. A

  41. complaints 42. to organize 43.bored; stand 44.Unfortunately;breaking 45.Seldom 46. prefer;free 47.is designed 48.suppose; challenging 49.should; relaxation 50.which

  51.had ---have 52.正确 53.resulted---resulting 或 resulted 前加which 54. 去of

  55.On---- In, for ----from 56.calmly----calm 57.去that或后加was 58 .improve---improving

  59. take 后加an 60. while---when 61. 去when 62. Which----what 63. coming----came

  64. look----looking 65.having---have

  66.generous of 67.soaring, because of, gravity 68. expressing ,explore, peacefully

  69. is equal to 70.came up with , solve 71.plays an important part/role in 72.go on a diet , lose/reduce weight 73. taken up ,dealing with, urgent, documents 74. wake up, goes off 75.stressed ,balanced 76. worked

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号