重庆市中山外国语学校高 2019 届 9 月测试卷英语
作者: 发布时间:2018-09-12 08:40:41 本文来源于:
 

  第一部分 听力(共两节,满分 30 分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

  听下面 5 短对话,每段对话后有一个小题,从题中给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段

  对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  例:How much is the shirt?

  A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.

  1. What will the woman do next?

  A. Make a phone call. B. Wait for Mr. Brown. C. Fix a meeting time.

  2. When will the woman have the party?

  A. On the 11th. B. On the 21st. C. On the 27th.

  3. Who taught the man to swim?

  A. His teacher. B. His father. C. His friend.

  4. How does the man feel about being a photographer?

  A. Stressed. B. Tired. C. Pleased.

  5. What are the speakers talking about?

  A. An exam. B. Homework. C. A story.

  第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

  听下面 5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的

  作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第 6 段材料,回答第 6、7 题。

  6. Why does the man like Sally?

  A. She is beautiful. B. She is a good actress.

  7. What does the woman dislike about the film?

  A. The acting. B. The story.

  听第 7 段材料,回答第 8、9 题。

  8. What did Adam buy?

  A. A bag. B. A watch.

  9. Why didn’t Ryan buy the book he wanted?

  A. It was too expensive.

  B. His father had bought one for him.

  C. There weren’t any left in the market.

  听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。

  10. W ho bought the man a camera?

  A. Mary. B. Harry.

  11. What present did Thomas give the man?

  A. A video. B. A book.

  12. What does the man think of Amy’s present?

  A. Expensive. B. Lovely.

  听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。

  13. When will the competition close?

  A. In the middle of January.

  B. At the end of February.

  C. At the beginning of March.

  14. What is the top prize?

  A. A computer. B. A phone.

  15. Who will choose the winner?

  A. A writer. B. A footballer.

  16. How will the speakers send their stories?

  A. In person. B. By e-mail.

  听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。

  17. What are the speakers talking about?

  A. A long car journey. B. Children’s education.

  18. What problem did Mr. Zapp have?

  A. His car broke down.

  B. He couldn’t find a hotel.

  C. He couldn’t have his car fixed.

  19. How can Mr. Zapp’s children get education?

  A. They go to school.

  B. They are taught by their parents.

  C. They learn from books themselves.

  20. Which country has Mr. Zapp been to?

  A. South Korea. B. Japan.

  C. She is popular with audience.

  C. The special effects.

  C. A CD.

  C. James.

  C. A sweater.

  C. Disappointing.

  C. A camera.

  C. A reporter.

  C. By post.

  C. Some life problems.

  C. Vietnam.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)

  第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)

  阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。

  A

  Kettle’s Yard, Cambridge

  This modern-art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Tate Jim and reopened in February following a two-year redevelopment by Jamie Fobert Architects, the team behind the 2017 Tate Steves extension. This means a new cafe, a four-floor education wing and improved gallery space that can accommodate more visitors. The gallery’s permanent collection includes works by Joan Miró, Henry Moore and Barbara Hepworth.

  Being Brunel, Bristol

  To celebrate the life and work of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunei, Being Brunei will open in March on Bristol’s harbourside. The museum will include a range of interactive and entertaining exhibits, including talking portraits of his friends and family and personal possessions, including an 1821 school report. It is a good place for families to strengthen connections.

  Royal Academy of Arts, London

  The RA reopens on 19 May for its 250th anniversary, following a £50m renovati on (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme. These will include three day-lit galleries, which will host exhibitions with a focus on contemporary art and architecture. The grand frontwall of the Burlington Gardens building has also been restored—possibly the first time it’s had a proper clean in its 150 year history.

  V&A, Dundee

  One of the most significant new openings of the year will be Scotland’s first design museum and also the first

  V&A anywhere outside of London on 15 September. The museum building sits on the river Tay. It will celebrate

  Scottish design and objects in its collection.

  21.What do we know about Being Brunel?

  A. It has a long school report.

  B. It includes three day-lit galleries.

  C. It is family-friendly.

  D. It possesses permanent collections.

  22.The purpose of the RA reopening is _______.

  A. to expand the exhibition

  B. to mark its 250th anniversary

  C. to display contemporary art

  D. to present its 150-year history

  23.What does the writer intend to tell us?

  A. To compare different tourist attractions.

  B. To attract more visitors to the UK.

  C. To describe some famous museums and artists.

  D. To introduce openings of some famous art museums.

  B

  It took multiple weddings for Christine Law to realize what she needed to do. In the summer of 2014, her

  schedule was packed with friends, marriage celebrations—flowers --- filled occasions that got her thinking, “Where do all the flowers go after the party?” More often than not, they were thrown out. Law, then 27, was confident she could find a better use for them.

  By August, she had a plan: convince couples and companies hosting events to donate their flowers, which she would pick up and deliver within 48 hours to seniors across the city. She wanted to bring beauty into the lives of the elderly. She drew on her experience volunteering with non-profits in order to set up her own organization, which she called Floranthropie. Not having enough bouquets (花束) for all 150 people of a health center, Law asked the staff to provide a list of patients who needed cheering up most, “The first woman I approached thought it was a mistake, and that the flowers couldn’t possibly be for her,” says Law. “I said they were a gift, and we talked for a half hour.”

  In addition to health centers, Floranthropie focuses on community groups devoted to the elderly. Theleme is a volunteer for Les Petits Fieres, an organization that aims to help the elderly who don’t have a support system. The group receives a dozen or so bouquets from Floranthropie monthly, and then redistributes them. “Our motto is ‘flowers before bread,” says Theleme. “We don’t focus on primary care, but rather on nourishing (滋养) the spirit. Floranthropie helps that. It’s amazing what a big difference a small bouquet can make.”

  In the beginning, most of Floranthropie’s donations came through word of mouth. These days, Law receives

  messages from strangers via her organization’s Facebook page and has connected with corporations and flower wholesalers. Law hopes to expand Floranthropie nationally, but at this point is happy to be able to oversee each delivery personally.

  24.What made Christine Law set up Floranthropie?

  A. The Waste of flowers. B. The loneliness of seniors.

  C. The persuasion of other friends. D. The warm atmosphere of weddings.

  25.What was the woman’s first reaction to Christine Law’s flowers?

  A. She was moved. B. She was excited.

  C. She was worried. D. She was surprised.

  26.What can we infer about Floranthropie from Laetitia Theleme’s words?

  A. It should focus on primary care.

  B. It is benefiting more than the elderly.

  C. It is doing something of great importance.

  D. It should cooperate with more non-profits.

  27.What is the best title for the text?

  A. Volunteer Your Time B. Don’t Throw Them Out

  C. Special Delivery Makes Your Day D. Brighten Seniors’ Lives With Flowers

  C

  Each year, the National Council of Teachers of English(NCTE)presents several awards to recognize outstanding books written for all age levels. Earlier this month at a book awards luncheon(午宴)held during their 107th Annual Convention,they announced the winner of the 2018 Charlotte Huck Award for Outstanding Fiction for Children.

  Dan Santat was named the winner of the 2018 Charlotte Huck Award for his novel AFTER THE FALL, the inspiring epilogue(后记)to the beloved classic nursery rhyme Humpty Dumpty. The Charlotte Huck Award was establ ished in 2014 to promote and recognize fiction that has the potential to have a positive effect on children’s lives. The award honors Dr. Charlotte Huck, a professor at Ohio State University who devoted her career to promoting the role of children’s books in young people’s academic, social, and emotional development. Each year, the committee selects a winner and recommended titles appropriate for children.

  “Charlotte Huck was a supporter for children’s books as teaching tools,” says Erika Dawes, chair of the Charlotte Huck Award committee. “Books like these award winners, books that promote imagination, wonder and sympathy, fill a critical need in our classrooms.”

  Jason Chin was named winner of the 2018 Orbis Pictus Award for his book GRAND CANYON, an illuminating(启蒙的)look at one of the planet’s most fascinating features. The Orbis Pictus Award, established in 1989, is the oldest children’s book award for nonfiction.

  Honor and Recommended Books in each category were also announced at the awards luncheon, where the 2017 winners(Jason Reynolds and Melissa Sweet)delivered speeches. Dan Santat and Jason Chin are invited to speak at next year’s Annual Convention.

  28.We can infer from the text that .

  A. the previous year winners will be invited to speak at the awards luncheon

  B. GRAND CANYON is a fictional book about the future of our planet

  C. NCTE mainly focuses on outstanding books for children

  D. The Orbis Pictus Award is the oldest book award presented by NCTE

  29.From the text we can learn that Charlotte Huck .

  A. likes reading children’s literature books

  B. devotes her time to writing children’s books

  C. collects some money to start rewards for children’s books

  D. pays special attention to the role of books in children’s growth 30.Why can Dan Santat win the 2018 Charlotte Huck Award? A. He is an outstanding English teacher. B. His theme speech is full of knowledge.

  C. His novel can positively influence children.

  D. He wrote classic nursery rhyme for children.

  31.What can we learn about NCTE?

  A. It only awards fictional books for children.

  B. It mainly selects some books appropriate for children.

  C. It was named in honor of Professor Charlotte Huck.

  D. It awards writers fo r their outstanding books every year.

  D

  Chinese researchers say they have come up with a simple way to find out a person’s biological age —how much the body has aged physically – through a urine (尿) test.

  Their findings will help researchers conduct numbers of ageing studies and even predict a person’s risk of age-related diseases, according to a paper published in the journal Frontiers in Ageing Neuroscience.

  Another paper by researchers at the Beijing Hospital and the West China Hospital in Chengdu, Sichuan province, said on Tuesday that people aged at different rates due to changes in their genetic make-up and their environment.

  Chronological age – which is based on one’s birth date —was an inaccurate measure of biological age so a more accurate method was needed, the team said.

  Ageing is driven by the lifelong gradual accumulation of a broad variety of molecular (分子) faults in the body’s cells. The team said they had identified a matter —8-oxoGsn — that indicated increases in oxidative (氧化性) damage in urine as people’s bodies aged.

  Cai Jianping, a co-author at the Beijing Hospital, said: “As we age, we suffer increasing oxidative damage and

  so the levels of oxidative matters increase in our body.” The team tested the levels of 8-oxoGsn in urine samples from 1,228 Chinese people aged two to 90 and concluded the marker helped accurately determine the stage of biological ageing in adult s.

  They had previously found that 8-oxoGsn levels also increased with age in the urine of animals such as mice. The team has also developed a rapid analysis technique called ultra-high-performance liquid chromatography,

  which can process up to 10 urin e samples an hour, according to the study.

  32.Scientifically speaking, by what does a doctor judge the stage of a person getting old?

  A. His condition. B. His biological age.

  C. His psychology. D. His chronological age.

  33.What are the outer factors the speed of one’s ageing physically depend on?

  A. One’s birth date.

  B. The increases in oxidative damage in urine.

  C. The changes in their genetic make-up and their environment.

  D. The accumulation of various molecular faults in the body’s cells.

  34.Which can take the place of the underlined word “marker” in the sixth paragraph?

  A. 8-oxoGsn.

  B. Molecular faults.

  C. Oxidative damage.

  D. Stage of biological ageing in adults.

  35.What is the passage about?

  A. Why people are ageing.

  B. How to delay people’s ageing physically.

  C. What determines the stage of people’s ageing physically.

  D. A rapid method with which to judge how much people are aging physically 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Make sure your estate(财产) plan keeps up with life changes

  Few things are as important as estate planning. If you don’t handle your business while you’re alive, the

  ramifications(影响) can run deep and wide long after you’re gone.

  Estate planning may seem discouraging because it deals with issues of aging. Or maybe you think estate

  planning is only something folks like Bill Gates do. It’s for everybody. Here’s how.

  What’s an estate plan? Think of estate planning as a set of legal documents that spell out who gets your possession when you die, who you want to make medical decisions, who should make financial decisions on your behalf, and more.

  This is not a one-shot d eal. It’s great that you finally got your will done, have your medical directives in place,

  and gave someone power of attorney. Life is changing. Your documents should keep pace with

  change.

  “Remember to update beneficiaries on life insurance policies after the first spouse(配偶) dies,” says Martin Levine, chief financial officer for 4Thought Financial Group in Syosset.

  Get help. This is one time when DIY probably isn’t a good idea. Talk to a financial adviser, preferably one with expertise in estate planning.

  Don’t assume that establishing joint tenancy (sharing ownership in personal property, such as a home) or joint ownership over financial accounts is enough to protect your assets.

  A.Make no assumptions.

  B.But, you’re hardly finished.

  C.Decide to do it, and to avoid unexpected consequences.

  D. It is difficult to choose a right heir before your death unless they are your closest ones.

  E. Ideally, it will make things easier for your heirs(后继人) at a time when they most need it.

  F. Finding a reliable agency to deal with your possessions is a wise choice when planning estate.

  G. The birth of a child and divorce are other life events that will require updating estate planning documents.

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分 45 分)

  第一节 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Goran Kropp was a Swedish adventurer and mountaineer. In 1972, at the age of six, with his father’s help,

  he_____ Galdhopiggen, the highest mountain in Northern Europe. twenty-three years later, he stood on the highest

  peak in the world, Qomolangma. His journey to the_____shows just how independent, persistent (坚持的), and

  determined this ____ man is.

  ____most people arrive at the foothills of Qomolangma by some sort of modern ____, Kropp bicycled 7,000

  miles from his home in Sweden. Traveling by bike was not ____. He stopped many times to ____ his bike because

  rough roads caused mechanical problems for him. In addition, he was run after by dogs, stung by hornets(马蜂) and was caught in the rain several times before he ____ the base of the mountain.

  Kropp_____ to climb Qomolangma the same way he traveled to the mountain: without the______of others

  and without modern conveniences. Unlike other ____ Kropp climbed the mountain without a guide or helper. He

  did not _____bottled oxygen to help him_____ at high altitudes, and he carried all of his _____himself in a pack

  that weighed about 140 pounds.

  It took Kropp _____tries to reach the top of Qomolangma. The first time, he had to ____ only 350 feet from

  the top because the weather was too dangerous. Just a few days earlier, at that same level eight climbers had

  _____because of a sudden snowstorm in the mountain. He felt deep sorrow for them, but became more _____. The

  mountaineer waited out the storm, ____, and tried again a few days later. This time, he was _____. After he walked

  down the mountain, he got back on his bike and rode the 7,000 miles back to Sweden.

  41.A. heard of B. dreamed of C. saw D. climbed

  42.A. top B. country C. area D. valley

  43.A. outstanding B. generous C. modest D. honest

  44.A. Unless B. Once C. While D. Because

  45.A. design B. vehicle C . theory D. material

  46.A. boring B. easy C. tiring D. busy

  47.A. lock B. ride C. repair D. find

  48.A. left B. reached C. discovered D. toured

  49.A. chose B. refused C. agreed D. hated

  50.A. presence B. approval C. assistance D. knowledge

  51.A. observers B. travelers C. mountaineers D. hikers

  52.A. gather B. order C. share D. bring

  53.A. breathe B. walk C. live D. stay

  54.A. medicines B. food C. clothes D. equipment

  55.A. two B. three C. many D. several

  56.A. go o n B. get up C. set out D. turn back

  57.A. slipped B. wandered C. died D. injured

  58.A. astonished B. determined C. satisfied D. discouraged

  59.A. hid B. stopped C. survived D. rested

  60.A. thoughtful B. successful C. doubtful D. meaningful

  第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

  阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  Night after night, she came to tuck me in(给…盖好被子), even long afte r my childhood years. 61. (follow) her longstanding custom, she’d lean down and push my long hair out of the way, then kiss my forehead.

  I don’t remember 62. it first started annoying me — her hands pushing my hair that way. Finally, one night, I shouted out at her, “Don’t do that anymore —your hands are too rough!” She didn’t say 63. in reply. But never again 64. my mother close out my day 65. that familiar expression of her love.

  Time after t ime, with the passing years, my 66. (think) returned to that night. By then I missed my mother’s hands, missed her goodnight kiss on my forehead.

  Now those hands I once thought to be so rough were still doing things for me and my family. I frequently recalled the night my young voice complained. One night, catching Mom’s hand in hand, I blurted out how sorry I was for that night. I thought she’d remember, 67. I did. But Mom didn’t know what I 68. (talk) about. She had forgotten — and forgiven — long ago.

  That night, I fell asleep with a new 69. (appreciate) for my gentle mother and her caring hands. And the guilt (内疚感)that I had carried around for so long was nowhere 70.(find)

  第四部分 写作(共两节,满分 35 分)

  第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,文中共有 10 处语言错

  误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

  When I was little, Friday’s night was our family game night. After supper, we would play card games of all sort in the sitting room. As the kid, I loved to watch cartoons, but no matter how many times I asked to watching them, my parents would not to let me. They would say to us that playing card games would help my brain. Still I unwilling to play the games for them sometimes. I didn’t realize how right my parents are until I entered high school. The games my parents taught me where I was a child turned out to be very useful later in my life.

  第二节 书面表 达(满分 25 分)

  假定你是李华,正在一所英国学校学习暑期课程,遇到一些困难,希望得到学校辅导中心(LearningCenter)

  的帮助。根据学校规定,你需要书面预约,请按下列的要求写一封信:

  1.本人简介

  2.求助内容

  3.约定时间

  4.你的联系方式(Email:lihua@1236.com;Phone:12345678)

  英语试题参考答案

  第一部分 听力

  1. A 2. B 3.C 4. C 5. A

  6. B 7. B 8. C 9. A 10. B

  11. A 12. C 13. B 14. A 15. C

  16. C 17. A 18. A 19. B 20. B

  第二部分 阅读理解

  21. C 22. B 23. D 24. A 25. D

  26. C 27. D 28. A 29. D 30. C

  31. D 32. B 33. C 34. A 35. D

  36. C 37. E 38. B 39. G 40. A

  第三部分 语言知识运用

  41. D 42. A 43. A 44. C 45. B

  46. C 47. B 48. A 49. C 50. C

  51. C 52. D 53. A 54. D 55. A

  56. D 57. C 58. B 59. D 60. B

  61.Following

  62.when

  63.anything

  64.did

  65.with

  66.thoughts

  67.as

  68.was talking

  69.appreciation

  70.to be found

  第四部分 写作

  第一节

  When I was little, Friday’s night was our family game night. After supper, we would play card games of

  Friday

  all sort in the sitting room. As the kid, I loved to watch cartoons, but no matter how many times I asked to

  sorts a

  watching them, my parents would not to let me. They would say to us that playing card games would

  watch me

  help my brain. Still I  unwilling to play the games for them sometimes. I didn’t realize how right my

  was with

  parents are until I entered high school. The games my parents taught me where I was a child turned out to

  were when

  be very useful later in my life.

  第二节(略)

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号