2018年秋人教版高中英语必修二全册单元测试题 第一单元测评
作者: 发布时间:2018-07-25 08:20:45 本文来源于:
  

  (时间:120分钟 满分:150分)

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  ( 语言能力)

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  M:I’m not feeling so well.

  W:Get some rest and take these three times a day and you should feel better.If you don’t,come back and see me.

  1.Who is the man possibly talking to?

  A.A doctor.   B.A teacher.   C.His mother.

  答案:A

  M:I met Sam on the street today.

  W:Really?Did he say something about his sister?

  M:Yes.She ought to be leaving New York very soon,because her husband has taken a job in Los Angeles.

  2.What do we know about Sam?

  A.His sister will leave for New York.

  B.His sister will leave for Los Angeles.

  C.He will leave New York.

  答案:B

  M:Are you sure you’ve corrected all the mistakes in the paper?

  W:Perhaps I’d better read it through again.

  3.What is the woman going to do?

  A.Rewrite the paper because there are too many mistakes.

  B.Throw the paper away.

  C.Read the paper again.

  答案:C

  M:Does this bill belong to you?

  W:Oh,thanks.I’ve just lost five pounds.

  M:I’m glad that I’ve found the owner;otherwise I would have to go to the Lost and Found.

  4.Why does the woman thank the man?

  A.He lent her some money.

  B.He gave her a five-pound bill.

  C.He returned the lost money to her.

  答案:C

  M:We’d better hurry.I think that’s our flight.

  W:Have I got time to get a newspaper?

  M:Well,I don’t think we have time.

  W:All right,well,you take that bag,and I’ll take this one.

  5.Where does this conversation probably take place?

  A.At an airport.

  B.At a railway station.

  C.At a department store.

  答案:A

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至8题。

  M:Do you want your television repaired?

  W:Yes,but not by the man you suggested.

  M:Why not?The repairmen are very good and the charges are so reasonable.

  W:That may be,but I couldn’t find the place.

  M:But you couldn’t miss it.I told you it is at the first right after the railroad bridge.

  W:I took that.I went to the end of the road.There is no such place.

  M:Wait a minute.Perhaps it is the second right.Yes,I think it is.

  W:I should have known,whenever someone says “You can’t miss it”,you can be sure that you won’t find it.

  6.Whom do you think the woman was angry with?

  A.The man.

  B.The repairman.

  C.The shopkeeper.

  答案:A

  7.Why couldn’t the woman find the repair shop?

  A.She missed the right turn.

  B.The man gave her the wrong directions.

  C.She was a bad driver.

  答案:B

  8.Why did the man tell her to turn to these television repairmen?

  A.The shop was easy to find.

  B.One of the repairmen was his friend.

  C.They did good work and the price was reasonable.

  答案:C

  听第7段材料,回答第9至11题。

  W:Hello,Roger?This is Ann.

  M:Hi,Ann.How have you been?And how’s your new apartment working out?

  W:Well,that’s what I’m calling about.You see,I’ve decided to look for a new place.

  M:Oh,what’s the problem with your place now?I thought you liked the apartment.

  W:I do,but it’s a little far from the campus.Do you think you could help?

  M:All right.So,what kind of place are you looking for?

  W:Well,I’d like to share an apartment with one or two roommates within walking distance of school.

  M:Okay,how much do you want to spend on rent?

  W:Oh,somewhere under $200 a month.

  M:Hmm.And anything else?

  W:Yeah,I need a parking space.

  M:Well,I know there’s an apartment nearby.I’ll drop by there on my way to class today.

  W:Hey,thanks a lot.

  M:No problem.

  9.What’s the relationship between the man and the woman?

  A.They are teacher and student.

  B.They are friends.

  C.They are mother and son.

  答案:B

  10.What does the woman ask the man to do?

  A.Look for a new apartment.

  B.Find a job to earn $200 a month.

  C.Share an apartment with one or two roommates.

  答案:A

  11.How much does the woman want to spend on rent?

  A.Less than $200 a month.

  B.Somewhere about $200 a month.

  C.A little more than $200 a month.

  答案:A

  听第8段材料,回答第12至14题。

  M:Is it true that you don’t swim at all now?

  W:I’m afraid so,I’m too old.

  M:But you are only twenty.

  W:That’s too old for a swimmer.If I swam in an international competition now,I wouldn’t win.So I’d rather not swim at all.

  M:But don’t you enjoy swimming?

  W:I used to,when I was small.But if you enter for big competitions you have to work very hard.I used to get up at 6 to go to the pool.I had to train before school,after school and on weekends.I swam thirty-five miles every week!

  M:But you were so famous at fifteen.And look at all those cups.

  W:It’s true that I did have some wonderful memories.The Olympics were very exciting.But I missed some important things too.While other girls were playing,I was swimming.

  12.What is the woman good at?

  A.Swimming. B.Running. C.Playing.

  答案:A

  13.How old was she when she became famous?

  A.She was twenty.

  B.She was thirteen.

  C.She was fifteen.

  答案:C

  14.What can we learn about the woman from the dialogue?

  A.She never took part in the Olympic Games.

  B.She still swims for international competitions.

  C.She used to swim thirty five miles every week.

  答案:C

  听第9段材料,回答第15至17题。

  W:Please turn off the lights,Harry.

  M:Why?What’s the matter?I want to read the paper.

  W:If we turn on too many lights,all the electricity in the house will go off.

  M:Now who told you that?

  W:Our new neighbour Mr Smith.

  M:Mr Smith?When did he come to our home?

  W:I had to go to his home and ask for help today.

  M:What was wrong?

  W:When I turned on the washing machine,all the lights went out.

  M:Well,did he take care of it for you?

  W:Yes,but he said it would take a lot more work to do a really good job.

  M:What does he mean by a really good job?

  W:He said we need new electric wires throughout the house and a lot of other things.

  M:Did he tell you how much it would cost?

  W:Yes,about a thousand dollars.

  M:A thousand dollars?That’s a lot of money.And just when we need to get some work done on our car,too.

  15.What had gone wrong in their house?

  A.Their washing machine.

  B.The electricity.

  C.The lights.

  答案:B

  16.Who was Mr Smith?

  A.A repairman.

  B.The woman’s husband.

  C.The woman’s new neighbour.

  答案:C

  17.Why did the man think it would cost him dearly?

  A.Because he wanted to buy a car.

  B.Because he didn’t have a good job.

  C.Because their car also needed repairing.

  答案:C

  听第10段材料,回答第18至20题。

  M:It was 2:05 in the afternoon.When I entered the classroom,I was surprised to see a video camera.Our class teacher was operating the camera,and my classmates were all talking among themselves slowly.Most of us had never been in front of a video camera before,so we were quite nervous.As for myself,I had once faced one at home;my uncle was shooting when we were celebrating my sister’s birthday.But this was completely different.We had to talk about our articles as if we were reading news on TV.The funny thing was that every time I tried to face the camera and talk about my article,I forgot the article and couldn’t resist looking down at it.It was a completely different experience for me,thanks to our class teacher.

  18.What were the students going to do?

  A.They were going to talk about their articles before a video camera.

  B.They were going to read news on TV.

  C.They were going to celebrate the writer’s birthday.

  答案:A

  19.Why was the writer so nervous?

  A.He had never stood before a video camera.

  B.He had never talked about his own article before a video camera.

  C.This camera was different from the one he had once faced.

  答案:B

  20.What was the writer’s feeling to his class teacher?

  A.Nervous. B.Afraid. C.Thankful.

  答案:C

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

  A

  导学号72864009

  ( 思维品质)

  If you think about World Heritage Sites,you probably think of places connected with ancient art and culture,historical buildings and monuments.And of course,many of these are on the World Heritage List(WHL)(世界遗产名录).But the WHL contains a lot of sites that are not so obvious.Let’s look at a few of them.

  RobbenIslandinSouthAfrica

  This island was used through the centuries as a prison,a hospital and a military base.But it’s probably most famous as a maximum-security prison for political prisoners in the twentieth century.Nelson Mandela was one of its most famous residents.The WHL says it represents “the triumph(胜利) of democracy(民主) and freedom over oppression(压迫) and racism(种族主义)”.

  BordersofFranceandSpain

  This is an area of great natural beauty and the mountains have many interesting geological formations.But it is also an area of small farms.People there still use a type of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost completely disappeared in modern times.

  ThecityofBrasilia,Brazil

  Brasilia is a capital city that was created from nothing in 1956.The WHL calls it “a landmark in the history of town planning”.The different areas of the city and the buildings themselves were all designed at the same time carefully.Every part of the city shows the ideas of the planner and architect.

  SimienNationalPark,Ethiopia

  Simien National Park was one of the first sites to be listed in 1978.It is one of the highest mountain areas in Africa,and the WHL calls it “one of the most spectacular(壮观的) landscapes in the world”.It is also important for its wildlife.The population of some rare animals is getting smaller and smaller.

  21.The passage mainly talks about    .

  A.the remains of ancient cultures on the WHL

  B.the household heritage sites on the WHL

  C.some of the sites that are not so obvious on the WHL

  D.places of artistic or cultural importance

  答案:C

  解析:主旨大意题。由第一段中的“ButtheWHLcontainsalotofsitesthatarenotsoobvious.Let’slookatafewofthem.”可知,C项正确。

  22.The WHL has listed Borders of France and Spain probably because    .

  A.it shows us past European society through the type of agriculture

  B.this is an area of great natural beauty

  C.the mountains there have many interesting geological formations

  D.people there still use a type of agriculture that is common in Europe in modern times

  答案:A

  解析:推理判断题。由“Butitisalsoanareaofsmallfarms.PeopletherestilluseatypeofagriculturethatusedtobecommoninmountainousareasofEuropebuthasalmostcompletelydisappearedinmoderntimes.”可知,A项正确。

  23.Which of the following sites was listed on the WHL for its political symbol?

  A.Simien National Park,Ethiopia.

  B.The city of Brasilia,Brazil.

  C.Borders of France and Spain.

  D.Robben Island in South Africa.

  答案:D

  解析:细节理解题。由“Butit’sprobablymostfamousasamaximum-securityprisonforpoliticalprisonersinthetwentiethcentury.”这一信息可知,D项正确。

  24.Which of the following sites was listed on the WHL for the wonderful plan of buildings?

  A.Robben Island in South Africa.

  B.The city of Brasilia,Brazil.

  C.Borders of France and Spain.

  D.Simien National Park,Ethiopia.

  答案:B

  解析:细节理解题。由“TheWHLcallsit ‘alandmarkinthehistoryoftownplanning’.Thedifferentareasofthecityandthebuildingsthemselveswerealldesignedatthesametimecarefully.”这一信息可知,B项正确。

  B

  导学号72864010

  ( 思维品质)

  Paris has the Eiffel Tower(埃菲尔铁塔),Rome the Colosseum(圆形大剧场),New York the Statue of Liberty.These symbolic landmarks are recognizable worldwide.Brussels(布鲁塞尔) meanwhile has the Manneken Pis(撒尿小童).Think of the Belgian(比利时的) capital and if anything,you think of the small peeing(撒尿) boy—a 60-centimeter-high bronze figure standing on a block,supplying a constant stream of water to the basin under him.

  Some might laugh.But for Jacques Stroobants,the statue is up there with the best of them.“I am proud of him.People come from all around the world to see him,” says 60-year-old Stroobants with a fatherly glance at the little boy.

  As the most famous landmark of Brussels,Manneken Pis has a very special place in the heart of Belgians.

  The original Manneken Pis dates back to 1388,but the statue tourists see today dates from 1619 when the city built a second one,after the original was destroyed.

  There are many stories surrounding the legend of Manneken Pis.Nobody knows why he was created.One story is that he saved Brussels by putting out the flames of a deadly fire with his well-aimed wee-wee(小便).But the most believable story is that the boy—the son of a wealthy nobleman(贵族)—was missing and kidnapped(绑架).The father had a statue built in honour of the way his son was found—peeing against a tree.

  25.The Manneken Pis is the symbol of    ,which stands on a block of the capital.

  A.England  B.Italy  C.Belgium  D.Swede

  答案:C

  解析:细节理解题。由第一段最后一句可知,撒尿小童是比利时的标志。

  26.Why does the Manneken Pis have a very special place in the heart of Belgians?

  A.Because it provides a good resting place for the Belgians.

  B.Because it is the most famous landmark of Brussels.

  C.Because it’s good-looking with water running continuously.

  D.Because it helps the Belgians make a lot of money every year.

  答案:B

  解析:推理判断题。由第三段可知答案为B项。

  27.If Belgians regard the Manneken Pis as a hero,they may be more willing to believe the statue was made    .

  A.for a country boy who was peeing against a big tree

  B.in honour of the boy who saved Brussels

  C.in honour of a little Belgian soldier who gave his life to his country

  D.for the son of a rich man who was lost

  答案:B

  解析:细节理解题。由最后一段第三句可知,在这个传说中,这个小男孩用小便扑灭火焰。

  28.Which of the following can you see in France?

  A.The Eiffel Tower. B.The Colosseum.

  C.The Statue of Liberty. D.The Manneken Pis.

  答案:A

  解析:细节理解题。由第一段第一句可知埃菲尔铁塔是法国的。

  C

  ( 思维品质)

  A Leonardo da Vinci painting of JesusChrist that recently sold for a record $450 million is heading to the Louvre Abu Dhabi.The newly opened museum made the announcement this week.

  Last month,Christie’s auction(拍卖) house in New York City sold the painting for the most money ever paid for a piece of art at auction.The auction house did not say who the buyer was;it does not comment on the identities of buyers or sellers without their permission.

  The 500-year-old painting is called SalvatorMundi,Latin for SavioroftheWorld.It is one of fewer than 20 da Vinci paintings known to exist.

  The 66-centimeter-tall painting dates to around 1500.It shows Jesus dressed in Renaissance-style clothing.His right hand is raised in blessing and his left hand is holding a crystal(水晶) ball.

  The painting was in a private collection of King Charles Ⅰ of England.It disappeared from view until 1900,when a British collector bought it.At that time,it was thought to have been painted by a student of Leonardo rather than the master himself.

  In 2005,a group of art dealers paid less than $10,000 for the artwork.It was badly damaged and partly painted over.They restored the work and proved that the painting was done by Leonardo da Vinci himself.

  Before last month’s record-breaking sale,the highest known sale price for any artwork had been $300 million for Willem de Kooning’s painting Interchange.

  29.What can we learn when the painting was sold at the high price?

  A.The people present were surprised.

  B.The painting was badly destroyed.

  C.The buyer and the seller were not known to people.

  D.People all want to know the buyer and seller’s names.

  答案:C

  解析:推理判断题,考查推理隐含信息。根据第二段第二句“Theauctionhousedidnotsaywhothebuyerwas;itdoesnotcommentontheidentitiesofbuyersorsellerswithouttheirpermission.”可推知,买卖双方的名字,都没有被公布,大家都不知道是谁买的,谁卖的。故选C项。

  30.How old is the painting SavioroftheWorld?

  A.500 years old. B.1,000 years old.

  C.1,500 years old. D.1,900 years old.

  答案:A

  解析:细节理解题,考查直接信息获取。根据第三段第一句“The500-year-oldpaintingiscalledSalvatorMundi,LatinforSavioroftheWorld.”可知,这幅画有500年的历史了。故选A项。

  31.What did people think of the painting many years ago?

  A.It was very valuable.

  B.It was very special.

  C.It was painted by Leonardo.

  D.It was painted by a student of Leonardo.

  答案:D

  解析:细节理解题,考查直接信息获取。根据第五段第三句“Atthattime,itwasthoughttohavebeenpaintedbyastudentofLeonardoratherthanthemasterhimself.”可知,当时人们认为这幅画是达•芬奇的一个学生画的。故选D项。

  32.What’s the best title of the passage?

  A.A new research.

  B.A priceless treasure.

  C.A mysterious discovery.

  D.An unexpected harvest.

  答案:B

  解析:标题归纳题。本文主要介绍了达•芬奇的一幅画《救世主》被以4.5亿美元的高价拍卖 ,即将被送往阿布扎比卢浮宫博物馆。这幅作品是达•芬奇的画现存的不到20幅中的一幅,又以目前最高的价拍卖,可以说是无价之宝。故选B项。

  D

  ( 思维品质)

  Chen Guotao,born in a Miao ethnic family in the mountains of Yaoyang,Southwest China’s Chongqing,successfully made her way to the big cities.But the love for the Miao embroidery(刺绣) made her quit the highly-paid job at a state-owned bank and returned home to promote the folk art.

  “I love Miao embroidery and it is our Miao people’s cultural symbol,” she said.“Every Miao woman is good at this skill.”

  Chen learned embroidery from her mother at the age of four and when she was eight years old,she could make a skirt by herself.

  The Miao people live mainly in southern China’s mountains,such as in Chongqing and the provinces of Guizhou,Yunnan,Sichuan,Hubei and Hunan.Miao embroidery is a very essential part of Miao culture and a treasure of Chinese costume culture.It was named as China’s intangible (非物质) cultural heritage in 2006.

  In 2001,Chen returned to Chongqing and started to learn more about the embroidery skills.She paid visits to the Miao villages in Hunan and Guizhou provinces and learned the skills from the masters.She usually worked from six in the morning until 11 in the night.

  At the same time,she researched the current situation of the Miao embroidery and collected the traditional patterns in order to keep this art form popular.

  In 2012,she finally set up her company to promote and preserve this folk art.Her artworks have been exhibited at home and abroad.

  “Every piece of the Miao embroidery is all handmade with all kinds of complicated skills,” she said.“A square cloth of one-meter will take at least one year to complete,so it is time-consuming and very hard to make money.”

  To let more Miao women inherit(传承) the skills,Chen partnered with local women’s association to set up training camps.

  33.Why did Chen give up the highly-paid job?

  A.She didn’t like the job.

  B.She missed her hometown.

  C.She wanted to promote Miao embroidery.

  D.Her parents asked her to go hometown.

  答案:C

  解析:细节理解题,考查直接信息获取。根据第一段第二句“ButthelovefortheMiaoembroidery(刺绣)madeherquitthehighly-paidjobatastate-ownedbankandreturnedhometopromotethefolkart.”可知,Chen放弃高薪工作,是为了传承自己喜欢的苗族刺绣这一传统的民间艺术。故选C项。

  34.What can we learn from the third paragraph?

  A.Chen is a beautiful girl.

  B.Chen is a very clever girl.

  C.Chen helps her mother a lot.

  D.Chen likes her mother very much.

  答案:B

  解析:推理判断题,考查推理隐含信息。根据第三段段意“四岁跟妈妈学习刺绣,八岁就会自己做裙子”可推知,Chen是非常聪明的孩子。故选B项。

  35.What did Chen do in order to carry forward and protect this folk art?

  A.She founded her company.

  B.She donated a lot of money.

  C.She travelled to many places all over the country.

  D.She studied the current situation of Miao embroidery.

  答案:A

  解析:细节理解题,考查具体信息同义转换。根据第七段第一句“shefinallysetuphercompanytopromoteandpreservethisfolkart”可知,为了传承和保护这一民间艺术,她成立了自己的公司。故选A项。

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  ( 语言能力 学习能力)

  International tourism is becoming increasingly popular,and large numbers of people from all over the world come to visit famous places such as the Great Wall of China and the Sistine Chapel(西斯廷教堂) in the Vatican. 36  They’ve thrown rubbish everywhere,brought more traffic and even done serious damage to ancient relics (遗迹).

  As for the damage,there are many different causes.For example,the paintings in the Sistine Chapel are being damaged by people breathing onto them when they visit. 37  That may raise the humidity (湿气) of the air and damage the paintings.Damage in other places such as the Great Wall is because of tourists climbing on delicate (脆弱的) areas.Besides,roads have also been built to help visitors climb the Wall easily.These activities can cause a lot of damage to the area.

  38  Firstly,we have to cut down tourist numbers,because fewer visitors will result in less damage.Secondly,we should make strict rules about which areas people can visit and what they can do when they get there. 39  People will not be allowed to walk off the paths.Visitors to indoor places can be asked to wear masks (面罩) to protect the paintings.

  In short,it is necessary to control tourism at famous places. 40  And people who live hundreds of years later will have no chance to see these great places.

  A.For example,special paths can be built.

  B.What can we do to deal with these problems?

  C.The Great Wall was built over 2,000 years ago.

  D.However,these visitors have caused many problems.

  E.Traveling is the best way for us to get to know the world.

  F.If we do not do this,these places will disappear from our planet.

  G.Their breath contains very small drops of water that are present in the air.

  答案:36~40 DGBAF

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  导学号72864013

  ( 语言能力 思维品质)

  Shelly,only eight years old,heard Mommy and Daddy talking about her little brother,Gorgy.He was very 41 and they had done what they could to save his life.Only a very  42 surgery could help him now and they didn’t have enough money to  43  it.She heard Daddy whisper 44 “Only a miracle can save him now.”

  Shelly went to her bedroom and 45  her piggy-bank(存钱罐) from its hiding place.She  46 all the change out on the floor and counted it carefully.Then she  47  out of her house and  48  her way to the drugstore.

  “I want to buy a miracle which my sick brother needs.”said Shelly,“ 49  is the cost of the miracle?” The well-dressed man 50 down and asked,“What kind of miracle does your brother need?”

  “Sorry,I just know he’s really  51  and Mommy says he needs an operation. 52 my family can’t pay for it,so I have my money.”Shelly answered, 53  coming down her cheeks.

  “How much do you have?” asked the man.“A dollar and eleven cents,” Shelly answered  54 .“Well,what a coincidence(巧合),” smiled the man,“a dollar and eleven cents is the exact price of a  55  to save your little brother.” He took her money, 56  her by the hand and said,“Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.”

  That man was a  57 surgeon(外科医生),specializing in solving Gorgy’s illness.The operation was completed without  58  and it wasn’t long before Gorgy was home again and doing well.“That surgery,” Mommy whispered,“is like a miracle.I wonder how much it would have cost?”

  Shelly smiled to herself.She knew  59  how much a miracle cost—one dollar and eleven cents.What’s more,plus the 60  of a little child.

  41.A.sick    B.well    C.glad    D.sad

  答案:A

  解析:从后面的“尽全力来救他”以及“需要动手术”等信息中可看出此处应为sick。

  42.A.common B.cheap C.expensive D.easy

  答案:C

  解析:从下文中的 “theydidn’thaveenoughmoney”得知,应是昂贵的外科手术。

  43.A.pay off B.pay for

  C.pay back D.pay away

  答案:B

  解析:从前面的“只有进行一次昂贵的手术才能救他”,可以看出此处应为“他们没有足够的钱来支付手术费用”。故正确答案为payfor。

  44.A.gladly B.surprisingly

  C.proudly D.sadly

  答案:D

  解析:孩子生病,没有钱治疗,因此爸爸说“Onlyamiraclecansavehimnow.”时心情应该是难过的。故正确答案为sadly。

  45.A.pulled B.put C.dragged D.pushed

  答案:A

  解析:这里应为“她从所藏的地方取出存钱罐”。

  46.A.took B.shook

  C.handed D.gave

  答案:B

  解析:首先排除C、D两项,handout,giveout都是“分发”的意思,在此不合题意。takeout 虽然有“拿出,取出”之意,但由上文可以看出零钱在存钱罐里面,需要把里面的零钱摇晃出来。故正确答案为B项。

  47.A.hurried B.ran C.slipped D.rushed

  答案:C

  解析:hurry,run和rush都可表示“快速”离开房子,但根据上文所讲述的内容,此处应为她个人的行为,不想让爸妈知道,所以应为“溜出房子”。

  48.A.felt B.made C.gave D.fought

  答案:B

  解析:feelone’sway“摸索”;giveone’swayto“让步于”;fightone’sway“拼搏”;makeone’swayto“想方设法去……”。此处为“从家里溜出来,去了药店”。

  49.A.How much B.How many

  C.How D.What

  答案:D

  解析:在英语中,询问表示费用、价格且与cost连用,应用what,不用howmany或howmuch。

  50.A.sat B.went C.leaned D.got

  答案:C

  解析:根据文中所提供的情景,药店里的那个人是一个成年人,而小女孩只有八岁,因此他在问她时,应该弯下腰来,即身体倾斜下来问。故正确答案为leaned。

  51.A.little B.upset C.clever D.sick

  答案:D

  解析:根据上下文,此处应为sick,因为此时都是谈论她弟弟生病的事情。

  52.A.But B.Otherwise

  C.Therefore D.Then

  答案:A

  解析:根据前后语境可知此处应为转折关系,即虽然需要做手术,但家里承担不起手术费用。

  53.A.smiles B.tears

  C.fears D.sorrows

  答案:B

  解析:此处是独立主格结构作状语,缺少的是逻辑主语。由后面的comingdownhercheeks可以看出,此处应为tears。

  54.A.shy B.carefully

  C.proudly D.puzzlingly

  答案:C

  解析:此处可以看出家人没有钱给弟弟动手术,而自己有钱,所以在回答时应该是非常骄傲的。

  55.A.surgery B.operation

  C.piggy-bank D.miracle

  答案:D

  解析:此处的答案应从第一段中她听到爸爸说的话“Onlyamiraclecansavehimnow.”和第三段开头中的“Iwanttobuyamiracle...”可得知。

  56.A.took B.got

  C.seized D.caught

  答案:A

  解析:此处应为“牵着她的手”,即takesbbythehand。

  57.A.well-behaved B.good-mannered

  C.well-known D.good-looking

  答案:C

  解析:由后面的“specializinginsolvingGorgy’sillness”可以看出,此处应为well-known。

  58.A.trouble B.difficulty

  C.question D.charge

  答案:D

  解析:withoutquestion“没问题”;withouttrouble/difficulty“毫不费力”;withoutcharge“不花钱”。由语境可以看出,手术成功做完,但没有收取任何费用。

  59.A.properly B.exactly

  C.really D.never

  答案:B

  解析:在小孩看来,一个奇迹的确切价格就是她那一美元十一美分。

  60.A.purity B.interest

  C.faith D.cleverness

  答案:A

  解析:医生之所以能给她弟弟动手术,是出自孩子的那份纯真。

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  ( 语言能力)

  Cultural relics from Russia’s Peterhof State Museum-Reserve are  61  display at the China Millennium Monument in Beijing.

  The exhibit, 62  began on April 4,echoes(附和) China’s Belt and Road Initiative,and  63 (aim) to strengthen cultural exchanges between the two nations.

  Chinese elements also found  64 (they) way into many showpieces among the 243 cultural  65 (relic).One painting features  66  Chinese-style study room in the Summer Palace of Peter the Great.

  Portraits of 14 tsars  67 (feature) by the exhibition,along with royal  68 (belonging),such as costumes,watches,fans and kitchen wares.

  The treasures  69 (show) for the first time in Beijing.The exhibit  70 (last) about two months.

  61.         62.

  63.      64.

  65.      66.

  67.      68.

  69.      70.

  答案:61.on 62.which 63.aims 64.their 65.relics 66.a 67.were featured 68.belongings 69.are being shown 70.will last

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  导学号72864015

  ( 语言能力)

  Our English club set up two months ago.Now,we have members of 25.We met once a week on Saturday afternoon.So far,we have been held a variety of activities on English learning,such as watching English films,holding a Christmas party and get together with some foreign students.Last week we held a English story-telling competition.We required that the entries would be original and interesting and be presented in English within five minutes.Every member took an actively part in it.Two foreign English teachers were invited to act as judge.At last,Li Bing won first prize.Many members said that the activity benefited them in many ways.

  Not only did it improve their speaking English,but also it brought them many fun.

  答案:第一句:在club后加was

  第三句:met→meet

  第四句:去掉been

  第四句:get→getting

  第五句:a→an

  第六句:would→should或去掉would

  第七句:actively→active

  第八句:judge→judges

  第十一句:speaking→spoken

  第十一句:many→much

  第二节 书面表达(满分25分)

  ( 语言能力 学习能力)

  请根据汉语提示和写作要求写一篇英语短文。

  1.赵州桥位于河北省赵县以南,被联合国列为世界文化遗产,得到了中国政府很好的保护。

  2.赵州桥始建于公元590年,花费18年的时间,由李春设计建造。

  3.赵州桥全部是由石头建成。

  4.桥长50.82米,宽10米,比中国古代的任何石桥都要宽,恰似一弯大彩虹。

  5.每年都有成千上万的人来参观。

  写作要求:

  ①标题:Zhaozhou Stone Bridge

  ②词数:100左右。内容必须包括所有提示要点,不要逐条翻译。

  参考词汇:文化遗产 cultural heritage;彩虹 rainbow;被列为 be listed as

  ZhaozhouStoneBridge

  参考范文

  ZhaozhouStoneBridge

  Zhaozhou Stone Bridge,standing south of Zhao County,Hebei Province,is listed as a world’s cultural heritage by the United Nations.It was Li Chun who started to build the bridge in 590 and spent 18 years finishing it.The bridge,wholly made of stones,is over 50 meters long and 10 meters wide.It is said that it is wider than any other stone bridge in China and looks like a big rainbow.Zhaozhou Stone Bridge,visited by hundreds and thousands of tourists yearly,is preserved well by the Chinese government.

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号