河北四县2017-2018高二英语下学期期末联考试卷
作者: 发布时间:2018-07-23 08:19:21 本文来源于:
  河北四县2017-2018高二英语下学期期末联考试卷

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

  听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1 When will the speakers discuss the matter again?

  A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.

  2 Where are the speakers?

  A. In a restaurant. B. In a furniture store. C. In a company.

  3 Why does the woman look upset?

  A. She experienced a theft.

  B. She was given a parking ticket.

  C. She couldn’t find a parking space.

  4 Which transportation does the man suggest the woman take?

  A. The bus. B. The taxi. C. The train.

  5 How does the man feel about the woman?

  A. Worried. B. Angry. C. Sorry.

  第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第 6 段材料,回答第 6、7 题。

  6 What day is it today?

  A. Monday. B. Saturday. C. Sunday.

  7 What will the man do?

  A. Borrow the woman’s computer.

  B. Go to the libr ary to finish his paper.

  C. Have the woman take care of his sister.

  听第 7 段材料,回答第 8、9 题。

  8 Where does the woman often stay with her friends after lunch?

  A. In the classroom. B. In the school park. C. In the dining hall.

  9 What benefit can the change bring to the speakers?

  A. They’ll have more places to go.

  B. They’ll spend less money on food.

  C. They won’t have to carry their books around.

  听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。

  10 What did the woman do during the weekend?

  A. She had dinner in a restaurant.

  B. She watched a movie in a cinema.

  C. She celebrated her mother’s birthday.

  11 What does the woman think of the movie?

  A. Boring. B. Interesting. C. Confusing.

  12 What do the speakers plan to do on Saturday?

  A. Buy a birthday present. B. Visit some friends. C. Hold a party.

  听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。

  13 What is the relationship between the speakers?

  A. Father and daughter. B. Husband and wife. C. Teacher and student.

  14 How much will the man pay for four tickets if the promotion is still available?

  A. $500. B. $1500. C. $2000.

  15 What is the woman responsible for?

  A. Booking hotels. B. Hiring a car. C. Planning the sightseeing.

  16 What does the man require the woman to do?

  A. Bring one suitcase. B. Take a lot of clothes. C. Pack her suitcase herself.

  听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。

  17 What is Dr Tony talking about?

  A. Making the best use of time.

  B. Designing a daily study schedule.

  C. Planning a weekly schedule.

  18 What does Dr Tony mention first?

  A. A general guide for a daily schedule.

  B. Amount of time to be spent on study time.

  C. Things a best daily schedule should include.

  19 What does Dr Tony suggest students do?

  A. Challenge themselves to finish more tasks.

  B. Follow the guidelines all the time.

  C. Suit their time to their needs.

  20 What does Dr Tony think of planning a schedule and keeping to it?

  A. It gives people satisfaction.

  B. It helps people finish each task quickly.

  C. It makes people find comfort in difficult things.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Still looking for a job? Here are some opportunities for you!

  Housekeeper

  We are looking for someone to clean the houses of two families with pets on a weekly basis. There is a part-time position that would average 10 to 15 hours per week. We’re looking for someone who is interested in this type of work. This position requires a driver’s license and your own car. Previous experience is needed.

  If you’re happy with the duties and scheduling, please contact us for an interview. Our number is 256 883-4598.

  Life Insurance Agents

  Lincoln Heritage Life Insurance Company is the Nation’s Leader in Final Expense. The Lincoln Heritage Funeral Advantage@program is an affordable and convenient way for individuals to get Final Expense life insurance. No experience needed. If you are interested in making a career for yourself, call us today! 888 713-6020.

  Truck Driver

  You will earn up to &1,500 weekly PLUS get home weekends. You’ll never be far from home and you’ll be earning great pay. Don’t let this limited opportunity pass you by. Call Mainstream today and get on the road to be your own BOSS!

  Qualifications:

  ●A clear driving license.

  ●6 months over-the-road driving experience required.

  Tel: 485 353-235

  Dental Assistant

  A general dentistry office is seeking a dental assistant.

  Qualifications:

  ●High school graduate in the US, Dental Assisting Certification, X-ray license, 2 years of experience.

  ●Fluent in Spanish and being able to work on Saturday is required.

  ●Full-time is preferred. However, a part-time option would be considered.

  If interested in this position, please call 256 882-4800 for additional information.

  21.Which position does not need working experience?

  A. Housekeeper. B. Dental Assistant.

  C. Truck Driver. D. Life Insurance Agents.

  22.How is the housekeeper different from the other three positions?

  A. It is a part- time job.

  B. It provides training.

  C. It needs a car of one’s own.

  D. It requires a housekeeper’s license.

  23.Which number should you call if you like to drive lorry on the road?

  A. 256 883-4598. B. 485 353-235. C. 888 713-6020. D. 256 882-4800.

  24.What kind of dental assistant does Dentistry Office need?

  A. One able to speak fluent Spanish.

  B. One with a u niversity diploma (毕业证书).

  C. One who must be an American citizen.

  D. One who can work on Sundays.

  B

  This is a true story of a mother’s sacrifice (牺牲) in an earthquake. When the rescuers reached the ruins of a young woman’s house, they saw her dead body through the cracks. Her pose was somehow strange---she knelt (跪) on the ground like a person who was worshiping (祷告);her body was leaning forward, and her two hands were supported by an object. However, the cold and stiff body told them that she had passed away for sure.

  The rescuers left this house and were going to search the next collapsed (倒塌的) building. For some reason, the team leader was driven by a strange force to go back to the ruined house. Again, he knelt down to search the little space under the dead body. Suddenly, he screamed with excitement, “ A child! There is a child!”

  The whole team worked together; carefully they removed the piles of ruined objects around the dead woman. There was a 3-month-old little boy wrapped in a blanket under his mother’s dead body. Obviously, the woman had made great sacrifice in order to save her son. When her house was falling, she used her body to make a cover to protect her son. The little boy was still sleeping peacefully when the team leader picked him up.

  A doctor came quickly to examine the little boy. After he opened the blanket, he saw a cellphone inside the blanket. There was a text message on the screen. It said, “ If you can survive, you must remember that I love you.” Everybody that read the message cried.

  25.Why did the young woman kneel on the ground?

  A. To protect herself from the earthquake.

  B. To show respect for God.

  C. To ask God for help.

  D. To protect her baby.

  26.After reading the text message, everyone felt quite ______.

  A. shocked B. excited C. moved D. afraid

  27.What’s the writer’s purpose in writing this passage?

  A. To prove that a cat has nine lives.

  B. To show the power of a mother’s love.

  C. To express his thanks to the rescuers.

  D. To give advice on how to rescue others.

  C

  Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.

  Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They trave lled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.

  But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City — its present population is 762.

  28.What attracted the early settlers to New York City?

  A. Its business culture. B. Its small population.

  C. Its geographical position. D. Its favourable climate.

  29.What do we know about those who first dug for gold in Dawson?

  A. Two-thirds of them stayed there.

  B. One out of five people got rich.

  C. Almost everyone gave up.

  D. Half of them died.

  30.What was the main reason for many people to leave Dawson?

  A. They found the city too crowded.

  B. They wanted to try their luck elsewhere.

  C. They were unable to stand the winter.

  D. They were short of food.

  31.What is the text mainly about?

  A. The rise and fall of a city. B. The gold rush in Canada.

  C. Journeys into the wilderness. D. Tourism in Dawson.

  D

  We are all interested in equality, but while some people try to protect the school and examination system in the name of equality, others, still in the name of equality, want only to destroy it.

  Any society which is interested in equality of opportunity and standards of achievement must regularly test its pupils. The standards may be changed — no examination is perfect — but to have no tests or examination would mean the end of equality and of standards. There are groups of people who oppose this view and who do not believe either in examinations or in any controls in schools or on teachers. This would mean that everything would depend on luck since every pupil would depend on the efficiency, the values and the purpose of each teacher.

  Without examinations, employers will look for employees from the highly respected schools and from families known to them — a form of favoritism will replace equality at the moment. The bright child from an ill-respected school can show certificates to prove he or she is suitable for a job, while the lack of certificate indicates the unsuitability of a dull child attending a well-respected school. This defense of excellence and opportunity would disappear if examinations were taken away, and the bright child from a poor family would be a prisoner of his or her school’s reputation, unable to compete for employment with the child from the favored school.

  The opponents(反对者) of the examination system suggest that examinations are an evil force because they show differences between pupils. According to these people, there must be no special, different, academic class. They have even suggested that there should be no form of difference in sport or any other area: all jobs or posts should be filled by unsystematic selection. The selection would be made by people who themselves are probably selected by some computer.

  32.The word “favoritism” in paragraph 3 is used to describe the phenomenon that _________.

  A. bright children also need certificates to get satisfying jobs.

  B. poor children with certificates are favored in job markets.

  C. children from well-respected schools tend to have good jobs.

  D. children attending ordinary schools achieve great success.

  33.What would ha ppen if examinations were taken away according to the author?

  A. Schools for bright children would lose their reputation.

  B. Children’s job opportunity would be affected by their school reputation.

  C. Children from poor families would be able to change their schools.

  D. There would be more opportunities and excellence.

  34.The opponents of the examination system will agree that _________.

  A. schools with academic subjects should be done away with

  B. computers should be selected to take over many jobs

  C. special classes are necessary to keep the school standards

  D. jobs should not be assigned by systematic selection

  35.The passage mainly focuses on _________.

  A. examination and equality B. schools and certificates

  C. opportunity and employment D. standards and reputation

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  We all know the importance of curiosity, and here are some tips on how to develop it.

  Keep an open mind. This is essential if you are to have a curious mind. Be open to learning, unlearning, and relearning things. ____36___Therefore, you should be prepared to accept this possibility and change your mind.

  ___37____Most people just accept the world as it is. This way, they will certainly lose the “holy curiosity”. Try to dig deeper beneath the surface of what is around you. A sure way to dig deeper beneath the surface is asking questions. What, why, when, who, where, and how are the questions curious people always ask.

  Don’t label anything as boring. Whenever you label something as boring, you close one more door of possibilities. Curious people are unlikely to consider things boring. ___38__ Even if they don’t yet have time to explore them, they will leave the door open to be visited another time.

  Take learning as something fun. If you see learning as a burden, there’s no way you will want to dig deeper into anything. That will just make the burden heavier. However, if you think of learning as something fun, you will naturally want to dig deeper. __39____

  Read diverse materials. It will introduce you to the possibilities and excitement of other worlds which may attract your interest in exploring further. One easy way to do this is through reading diverse materials.__40__ It’ll feed your mind with the excitement of a new world.

  A. It doesn’t matter that you don’t agree to others’ opinions.

  B. Try to pick a book or magazine on a new subject.

  C. Some things you know and believe might be wrong.

  D. Don’t spend too much time on just one world.

  E. Never take things as granted.

  F. So look at life through the glasses of fun and enjoy the learning process.

  G. Instead, they always see these things as a door to an exciting new world.

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)

  阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  My sister has always been a good friend to me. Thirteen years ago, she tried to throw a blue plastic toy at my nose to see if it would dangle(悬挂) delicately on my face. Her first_____(41)____was unsuccessful. I giggled(咯咯笑)and applauded her poor motor skills. Again, she threw it, and this time it ____(42)____my nose. It hurt slightly, but tears ____(43)____my face. Seeing this, my mother rushed down the steps and took me to another room. I recall I ____(44)____for hours, not because of the pain but because I was taken away from my sister who was teaching me how to have ___(45)____.

  Growing up, my sister was the person I wanted to be. So I took up____(46)___in Grade Three, just like her. I was a reasonably ____(47)___player, with the height and the stamina(耐力)to change up and down the court. But by the middle of the season, I had found myself ___(48)____it. I didn’t like the girls, the coaches, or the competitiveness of the game. I usually ___(49)____to be sick so I could skip practice.

  Finally my mom ___(50)____this and told me that if I hated it so much, I should ___(51)___. Was she serious? I couldn’t quit! My sister never gave up anything, and neither would I. ___(52)_____, when I finished the season hating each and every moment, I knew I couldn’t ____(53)___to play it anymore.

  I turned to my sister, telling her that the ____(54)____of stopping playing basketball seemed weird(奇怪的)___(55)____it was the only thing I could do. I told her I was ____(56)____of my future, not knowing how to handle the rest of my life and that I needed her ___ (57)____.

  To my 13-year-old self, this seemed like a big problem, but to my 17-year-old sister, the solution was ____(58)____:take a risk. She asked me to do whatever interested me. So I did. Grade Eight I ___(59)___basketball tryouts, and auditioned(试演)for the____(60)____of the queen in the school play and that brought me lots of fun.

  41. A. goal B. support C. attempt D. decision

  42 .A. trained B. hit C. moved D. pulled

  43. A. rolled down B. pushed against C. pointed at D. held back

  44. A. cheered B. cried C. nodded D. joked

  45. A. belief B. fun C. respect D. promise

  46. A. basketball B. football C. volleyball D. baseball

  47. A. equal B. talented C. single D. similar

  48. A. ignoring B. improving C. hating D. grasping

  49. A. regretted B. forgot C. feared D. pretended

  50. A. expected B. admitted C. created D. realized

  51. A. search B. prepare C. quit D. wait

  52. A. Besides B. However C. The refore D. Otherwise

  53. A. continue B. remember C. refuse D. fail

  54. A. memory B. idea C. chance D. record

  55. A. if B. until C. though D. since

  56. A. proud B. jealous C. confident D. afraid

  57. A. donation B. advice C. argument D. impression

  58. A. extra B. safe C. terrible D. simple

  59. A. required B. permitted C. skipped D. followed

  60. A. stage B. part C. aim D. action

  第二节 (共10小题;每小题1. 5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  Studying in a British high school, of course, is a very (61) (enjoy) and exciting experience. Compared with the high school life in China, there (62) (be) quite a few differences between them. For example, the size of classes in British schools is much (63) (small) and the homework is not as heavy (64) what Chinese students get, but it is (65) big challenge for me at first, because all the homework was in English. (66) (Luck), all my teachers gave me much encouragement. In Britain, students can choose subjects they like, and can also stop (67) (study) some subjects they don’t like. Besides, food is different, too. British people like eating dessert at the end of their main meal. I was very lucky (68) (experience) this different way of life. I look back (69) my time in the UK with (70) (satisfy), and I hope to go back and study in Manchester again.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  This morning, while I was walking on the street, I saw two foreign travelers ware reading about a map, looking puzzling. I went up to them but asked what I could do for them. They told me they were looking at the Temple of Heaven. I led them the nearby bus stop and advised them to take Bus No. 20, that could take them there directly. They appreciated my help greatly. Several minute later the bus came. We wave goodbye to each other. Seeing him on the bus, I felt a sense of achievement. I thought, "What important it is to learn English well!"

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你将参加某英文杂志开展的一次征文活动,内容要求你在电视,手机和网络三者中,放弃其中的一个并陈述理由。请你以“which would you give up: TV, cell or Web?” 为题,写一篇短文。

  2017—2018学年第二学期期末高二联考

  英语答案

  一、听力(1-20题 共30分 每题1.5分)

  1. B 2. B 3. A 4. B 5. A 6. B 7. A 8. C 9. B 10. C

  11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 16. A 17. C 18. A 19. C 20. A

  二、阅读(21-40题 共40分 每题2分)

  21.D 22. C 23. B 24. A 25. D 26. C 27. B

  28. C 29. B 30. B 31. A 32.C 33. B 34. D 35. A

  36-40. C E G F B

  三、完型(41-60题 共30分 每题1.5分)

  41-45C B AB B 46-50 AB CD D

  51-55. C BA B D 56-60. DBD C B

  四、语法填空(共15分 每题1.5分)

  (61)enjoyable (62)are (63)smaller 64)as (65)a (66)Luckily (67)studying (68)to experience

  (69)on (70)satisfaction

  五、改错(共10分 每题1分)

  1.去掉about 2.puzzling-puzzled 3.but-and 4.at-for 5.them 后加to 6.that-which 7.minute-minutes 8 .wave-waved 9.him-them 10.What-how

  六、作文(共25分)

  We are now living in an information age , in which TV , cells and the web are widely used . It seems that many people can not enjoy themselves with them .

  However , if I had to give up one of them , I would turn off TV rather than switch off my cell or cut off the internet . I could do without TV because few TV shows can take my fancy and there’re too many commercials . Besides , most programs on TV are also available elsewhere .

  As for cells and the web , they are more necessary to me . I need a cell to keep in touch with my friends and family , and almost all information can be gathered on the internet .

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号