上饶市2017-2018学年度下学期期末教学质量测试 高二英语试卷
作者: 发布时间:2018-07-09 08:33:09 本文来源于:

  本试卷共四部分。第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。试卷共12页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  例:How much is the shirt?

  A. £19.15. B. £9.15. C. £9.18.

  答案是B。

  1. Which sport does Jane like best?

  A. Tennis. B. Volleyball. C. Basketball.

  2. What will the woman do?

  A. Deliver the man’s baby. B. Attend the man’s wife. C. Take care of the man’s dog.

  3. What did the man do?

  A. He played in the park. B. He removed the rubbish. C. He fixed the shower.

  4. When will the woman probably arrive at Beijing Hotel?

  A. 11:20. B. 11:30. C. 11:50.

  5. What are the two speakers mainly talking about?

  A. Where to spend the weekend. B. What to buy as birthday gifts.

  C. Whether to hold a birthday party.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至7题。

  6. Who did the woman babysit before?

  A. Her cousin. B. The man’s daughter. C. Her cousin’s daughter.

  7. What’s the man doing?

  A. Discussing with woman. B. Interviewing the woman C. Training the woman.

  听第7段材料,回答第8至9题。

  8. How often do the buses run?

  A. Every 5 minutes. B. Every 9 minutes. C. Every 15 minutes.

  9. What make the woman confused?

  A. The weather. B. The life style. C. The way people talk.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. What is the relationship between the two speakers?

  A. A couple. B. Business partners. C. Mother and son.

  11. What does the man have to do by Friday?

  A. Organize the meeting room.

  B. Come up with a marketing plan.

  C. Sign a contract with the sales department.

  12. What does the woman think of the man’s boss?

  A. Cruel. B. Helpful. C. Hard-working.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Who gave the speech about Physical Geography?

  A. Mark Lowcock. B. Henry Hadley. C. Heather Nauert.

  14. What did the man do after leaving the lecture hall?

  A. He visited a professor. B. He played video games. C. He went to the library

  15. How many lectures did the woman listen to yesterday afternoon?

  A. 1 B. 3. C. 4.

  16. How does the woman think of the following speeches?

  A. Long and boring. B. Interesting and useful. C. Long but understandable.

  听第10段独白,回答第17至20题。

  17. What was Ashley doing when her daughter was lost?

  A. Eating lunch. B. Playing a game. C. Looking at a map.

  18. How old is Betty?

  A. 3. B. 5. C. 7.

  19. What is Betty wearing?

  A. A blue jacket and a white pant. B. A red jacket and a pair of white shoes.

  C. A blue pant and a pair of red sneakers.

  20. Which number should be called if somebody has the information about the girl?

  A. 430513628. B. 430513682. C. 435013628.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  The book ing notes of the play “the Age of Innocence”:

  Price: $10

  BOOKING

  There are four easy ways to book seats for performance:

  In person

  The Box Office is open Monday to Saturday, 10 a. m. -8 p. m.

  By telephone

  Ring 01324976 to reserve your tickets or to pay by credit card(Visa, MasterCard and Amex accepted)

  By post

  Simply complete the booking form and return it to Global Theatre Box Office.

  Online

  Complete the on-line booking form at www. Satanfiedtheatre. com

  DISCOUNTS:

  Saver: $2 off any seat booked any time in advance for performances from Monday to Thursday. Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students.

  Supersaver: Half-price seats are available for people with disabilities and one companion. It is

  advisable to book in advance. There is a maximum of eight wheelchair spaces available and one wheelchair space will be held until an hour before the show.

  Standby: Best available seats are on sale for $6 from one hour before the performance for people

  Suitable for Saver and Supersaver discounts and thirty minutes before for all other customers.

  Group Bookings: There is a ten percent discount for parties of twelve or more.

  School: School parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free.

  Please note: we are unable to exchange tickets or refund money unless a performance is cancelled due

  to unforeseen circumstances.

  21.According to the notes, who can get $2 off?

  A. The people who book the tickets on Fridays.

  B. A 55-year-old woman.

  C. An 18-year-old teenager.

  D. A 20-year-old full-time college student.

  22.If you make a group booking for a group of 14 adults, how much should you pay?

  A. $120 B. $126 C. $140 D. $150

  23.What kind of tickets are the cheapest?

  A. The standby tickets for school parties of ten or more

  B. The tickets for Saver discount.

  C. The standby tickets.

  D. The tickets for group booking

  B

  It is good to get in touch with your inner child from time to time,and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment.A Brooklyn-based adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to act like a kid again.

  At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in show—and—tell,arts—and—crafts such as finger paint,games like musical chairs and even take naps.The month-long course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent day.

  30-year-old Michelle Joni Lapidos,the brain behind the adult preschool,studied childhood education and has always wanted to be a preschool teacher.She’s always on the lookout for new ways to get people in touch with the freedom of childhood.A friend encouraged her to start the mastermind course instead.

  According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.“I realized all the significances of what we learn in preschool,”said founder Michelle Joni,“People come here and get in touch with their inner child.It’s magical.We are bringing ourselves back to another place,another time with ourselves when we are more believing in ourselves,more confident and ready to take on the world.”

  “One person’s here because they want to learn not to be so serious.”Michelle said.“Another's here to learn to be more confident.”She explained that most of the classes were planned.However,Joni added that while the planned activities were fun,it was often the spontaneous(自发的)moments that attracted students.“It’s the things you don’t plan for,the sharing between friends and learning from each other.’’

  24.What is the purpose of Preschool Mastermind?

  A.To give adults a chance to return to childhood.

  B.To help parents understand their children better.

  C.To provide practical training courses for teachers.

  D.To introduce some ways of playing with children.

  25.What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2 ?

  A.Its customers. B.Its activities. C.Its environment. D.Its schedule•

  26.According to Candice,people come to this program to________•

  A.enjoy freedom of thinking B.realize their childhood dreams

  C.discover their inner abilities D.figure out childhood puzzles

  27.What do we know about Michelle Joni?

  A.She used to be a preschool teacher. B.She likes to make plans in advance.

  C.She founded Preschool Mastermind. D.She gained confidence by sharing.

  C

  “Decha! Come over, we need someone who knows what they’re doing in goal!” I yelled.

  “I can’t! I have to do something/’ he shouted hack, as he continued to walk down the dusty road. The village shops were in the other direction and, as far as I knew, this road went through the jungle.

  “It won’t take long. Just half an hour! They’re killing us! It’s 3-0 already, we really need you,” I begged. It was unlike Decha to turn down a game of football.

  “Where are you going anyway?” I asked as I fell into step with him.

  “It’s just a …” he was looking over his shoulder at the other boys, but they weren’t paying us any attention. “You can come if you like.” he whispered. I don’t know what it was, but suddenly my interest was aroused. Decha was a football addict. I knew my friend was up to something.

  “OK,” I said casually, trying to hide my curiosity.

  We walked along in silence for a few minutes until we went into the jungle. The temperature dropped instantly. There were no pathways, but it was clear that someone had passed through recently.

  “We need to be really quiet.” Decha warned suddenly. “We don’t want to frighten them.” He shifted a bag that I hadn’t even noticed onto his shoulder. My heart was beating wildly.

  Eventually, we stopped at a pile of fallen leaves. Inside the pile, four small furry bodies lay there with their mouths wide open. Taking out some bread from his bag, Decha said, “Their mother is hurt and can’t feed herself, but she’s getting stronger every day.”

  28. What made the author think Decha’s behavior was unusual?

  A. He was eager to go to the village shops.

  B. He wasn’t interested in playing football.

  C. He preferred to go to the jungle alone.

  D. He didn’t want to get other boys’ attention.

  29.. What might be the reason for which the author gave up the game?

  A. The desire to learn more about Decha’s secret.

  B. The thought of a walk in the jungle with Decha.

  C. The belief that his team would lose the game.

  D. The idea of feeding the baby birds in the jungle.

  30. How did the author feel when Decha asked him to keep quiet?

  A. Tired and Disappointed. B. Grateful and thrilled.

  C. Exhausted and Frightened. D. Excited and nervous.

  31.. What kind of person is Decha?

  A. Curious. B. Caring. C. Serious. D. Unfriendly

  D

  Scientists have been studying how people use money for long. Now they’re finding some theories may apply to one group of monkeys.

  Researchers recently taught six monkeys how to use money. They gave the monkeys small metal disks(圆片)that could be used like cash and showed them some yummy apple pieces. The monkeys soon figured out that if they gave one of the disks to a scientist, they’d receive a piece of apple in return.

  If you think that is all the monkeys can figure out, you are wrong. Two researchers, Jake and Allison, acted as apple sellers in the experiments. The monkeys were tested one at a time and had 12 disks to spend in each experiment. Jake always showed the monkeys one apple piece, while Allison always showed two pieces. But that’s not necessarily what they gave the monkeys. The number of apple pieces given for a disk was determined at random.

  Experiment One: Allison showed two pieces of apples but gave both piece only half the time. The other half, she took one piece away and gave the monkey just the remaining piece. Jake, on the other hand, always gave exactly what he showed: one piece for each disk. The monkeys chose to trade more with Allison.

  Experiment Two: Allison continued to sometimes gave two pieces and sometimes one piece. But now, half the time, Jake gave the one apple piece he was showing, and half the time he added a bonus. Guess what? The monkeys chose to trade more with Jake.

  In the first experiment, the monkeys correctly figured out that if they traded with Allison, they’d end up with more treats. In the second one, when a monkey received two pieces from Jake, it seemed like a gain. When Allison gave the monkey only one piece instead of the two she showed, it seemed like a loss. The monkeys preferred trading with Jake because they’d rather take a chance of seeming to win than seeming to lose.

  We also sometimes make silly business decisions just to avoid the feeling that we’re getting less, even when we’re not. Would you have made the same choices?

  32. What conclusion might experts draw from the first experiment?

  A. People are smarter in terms of finance.

  B. It’s easy to teach monkeys how to trade.

  C. Business theories can apply to all monkeys.

  D. The monkeys show certain business sense.

  33. What does “a bonus” in paragraph 5 refer to?

  A. A coin. B. A chance. C. A metal disk. D. An apple piece.

  34. Why did the monkeys choose to trade more with Jake in the second experiment?

  A. Because they didn’t like the feeling of losing.

  B. Because they get more apple pieces from Jake.

  C. Because Jake always gave them two apple pieces.

  D. Because the apple pieces from Jake were yummy.

  35. What could be the best title for the passage?

  A. Disk for Apple: Who to Trade with?

  B. Shopping for Bargain: Same or different?

  C. Moneky’s Business Sense: Smart or Silly?

  D. People’s Business Decision: Lose or Gain?

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  It’s an unquestioned truth of modern life: we are starved for time. We try our best to save bits of time here and there. Add it up, and we will finally get to everything we want to do. But bits of time here and there. Add it up, and we will finally get to everything we want to do. But this idea has been completely backward. 36 We build the lives we want, and then time saves itself.

  Do we really have no time? “I don’t have time, ”often means “It’s not a priority (优先事项). ”Time is highly flexible. We cannot make more time. However, time will stretch (延展)to accommodate what we choose to put into it. No one will leave the broken water heater aside. So not doing something is not a matter of lacking time;37Actually, it’s a matter of choice.

  How do we treat our priorities? First, we need to figure out what our priorities are. Actually we may give ourselves a performance review. What three to five things did we do that made it so amazing? Next, we can write them into next year’s performance review. We will have a list of six to ten goals we can work on in the next year. 38

  39 Scientists find a really good time to do this is Friday afternoon. Friday afternoon is what an economist might call a “low opportunity cost” time. Most of us are not sitting there on Friday afternoons saying, “I am excited to make progress toward my personal and professional priorities right now. ”But we are willing to think about what those should be. So take a little bit of time Friday afternoon, and make ourselves a three-category priority list:career, relationships, self.

  It’s about looking at the whole of one’s time and seeing where the good aspects can go. There is time. 40 And when we focus on what matters, we can build the lives we want in the time we’ve got.

  A. it’s that I’m too busy for it.

  B. it’s that I don’t want to do it.

  C. When do we plan our priorities?

  D. Make sure there’s time for the important things.

  E. We don’t build the lives we want by saving time.

  F. Even if we are busy, we have time for what matters.

  G. And then we need to break these down into doable steps.

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  “How dare you!” My anger finally burst out when my son 41 to go to the piano classes for the third time that day. He rolled his eyes at me, which made me even 42 . I completely lost my 43 and screamed at the top of my lungs, “Enough! You are not my boy anymore!” He didn’t 44 or talk back to me. He responded in 45 with a look of helplessness that I had never seen before. He used to cry violently and beg me to 46 him. The innocence shining in his big eyes would 47 that hot-tempered beast in me away in the end. 48 . this time...

  Did what he had done really make me 49 ? No. Did such anger come entirely from his improper 50 ? No. Had I ever given it a chance to listen to and 51 him? No. My demanding job, my 52 housework, my kid’s cry for company…, all formed a minefield(雷区)and all that was needed to 53 it up was a fuse(导火索). My son was the 54 .

  The rest of the day, he 55 an outdoor walk, a ride in the park and even his favorite games and just wanted to be alone. I could 56 the greatest sorrow and the most true innocence in his eyes. After admitting my own fault, I held this tiny trembling creature 57 in my arms, tears swelling in my eyes.

  For those who believe “Sticks and stones may break the bone, but 58 can never hurt anyone”, I have a piece of heartfelt advice. Do not try this most powerful weapon 59 the people you love. It is 60 enough to cut the deepest into a soul.

  41. A. refused B. requested C. decided D. demanded

  42. A. calmer B. emptier C. happier D. angrier

  43. A. breath B. weight C. temper D. thought

  44. A. cry B. shout C. smile D. respond

  45. A. doubt B. relief C. silence D. surprise

  46. A. pardon B. praise C. abandon D. accompany

  47. A. put B. give C. throw D. drive

  48. A. Otherwise B. However C. Therefore D. Moreover

  49. A. satisfied B. puzzled C. moved D. annoyed

  50. A. advice B. behavior C. words D. argument

  51. A. hug B. blame C. forgive D. understand

  52. A. endless B. enough C. important D. meaningful

  53. A. put B. blow C. heat D. bum

  54. A. choice B. answer C. victim D. disaster

  55. A. declined B. shared C. enjoyed D. accepted

  56. A. retell B. forget C. read D. forecast

  57. A. rudely B. firmly C. loosely D. casually

  58. A. voice B. words C. force D. feelings

  59. A. for B. with C. beyond D. against

  60. A. hard B. soft C. sharp D. smooth

  注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  Hollywood filmmakers, including creators of the 1998 Disney film Mulan, will start a “discovery trip” to Mulan’s birthplace-Huangpi district in Hubei province this week.

  During 61 two-day visit, they will see a number of Mulan-themed performances, such as horse fighting show and local opera, They also will visit 62 (place) of historical interest, like the Mulan Mountain and the General’s Temple..

  In the 20 years since the Disney film came out, 63 (it) director Tony Bancroft hasn't been to the land of Mulan's roots. “For me, it’s a full circle tour of 64 my favorite character was born. I’m also doing my homework for the next film,” he said.

  “China used to be closed off to Westerners, thus 65 (create) a mystery, but in the last few years, U.S. films 66 (explore) the Chinese culture and environment, which has opened audiences to a whole new world. I believe the tale of Mulan appeals to Westerners mainly 67 it’s about a daughter’s respect for her family, 68 (especial) her father.” Bancroft added.

  A live-action remake of the 1998 film 69 (expect) to hit theaters in 2019. The Walt Disney Studios has announced that Chinese actress Liu Yifei, also 70 (know) as Crystal Liu, is going to star in the classic Chinese tale.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Lei Haiwei, a fast food delivery man, win the championship in the Chinese Poetry Contest held in April 4. Lei has shown great interest in Chinese culture since he was a child. In his small house, there is bookshelf, the top of that is filled with poetry books. Though he is busy with his work, but Lei seizes any available moment to read books relating to ancient poems. He is total addicted to poems and he recites it while wailing for food at restaurants. “Recite poems not only enriches my knowledges, but also makes my job less boring,” the delivery man said.

  第二节 书面表达(满分 25分)

  假设你是李华,从网上得知英国某校的孔子课堂(the Confucius Classroom)正在招募国际

  汉语教学助教的中学生暑期志愿者。请根据以下要点提示给对方写一封邮件,申请获得这个职位:

  1. 你对国际汉语教学的认识;

  2. 你所具备的条件;

  3. 你对获得录用的愿望。

  注意:

  1. 词数 100 左右;开头和结尾已给出,不计入总词数;

  2. 文中不得透露考生的真实身份信息;

  3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

  Dear Sir/Madam,

  I’m Li Hua, a Senior 3 student from China.

  Yours,

  Li Hua

  2017-2018学年度下学期高二期末考试

  英语试题答案

  1. A 2. C 3. B 4. C 5. B 6. C 7. B 8. A 9. C 10. A

  11. A 12. A 13. B 14. C 15. C 16. B 17. C 18. B 19. B 20. A

  21-23 DBA 24—27ABDC 28-31. B A D B 32-35 . D D A C 36-40 EBGCF

  41. A 42. D 43. C 44. A 45. C 46. A 47. D 48. B 49. D 50. B 51. D 52. A 53. B 54. C 55. A 56. C 57. B 58. B 59. D 60. C

  语法填空:

  61. the 62. places 63. its 64. where 65. creating

  66. have explored 67. because 68. especially 69. is expected 70. known

  短文改错

  Lei Haiwei, a fast food delivery man, win the championship in the Chinese Poetry Contest held in April 4. Lei

  won on

  has shown great interest in Chinese culture since he was a child. In his small house, there is∧bookshelf, the top of that

  a which

  is filled with poetry books. Though he is busy with his work, but Lei seizes any available moment to read books

  删掉but

  relating to ancient poems. He is total addicted to poems and he recites it while wailing for food at restaurants.

  related totally them

  “Recite poems not only enriches my knowledges, but also makes my job less boring,” the delivery man said.

  Reciting knowledge

  作文

  六、书面表达参考范文:

  Dear Sir/Madam,

  I’m Li Hua, a Senior 3 student from China. Interested in the position advertised on your website, I’m now writing to apply for it.

  As far as I am concerned, teaching Chinese is a good way for me to communicate with foreign

  friends. Besides, I can introduce Chinese culture to children in England, which will surely promote the understanding between the two nations.

  I am confident to perform well in the job. Firstly, I am fluent in Chinese and English as well.

  Additionally, I am cooperative and creative in my work, which I believe will give me an advantage over other applicants.

  Working for the Confucius Classroom has always been my dream, so I’d appreciate it if you

  take me into consideration.

  Yours,

  Li Hua

  (117 words)

  Yours

  Li Hua

[《高中生》杂志·新高考网 责任编辑:周丹]

关于我们 - 关于《高中生》杂志社 - 联系我们 - 编辑热线 - 投稿

copyright 2010-2016 中共湖南省委宣传部、湖南省教育厅主管,湖南教育报刊集团主办,《高中生》杂志社承办
ALL Rights Reserved

互联网出版许可证:新出版网证(湘)字017号 湘ICP备10000103号